04 / 05 / 2024

Yapı denetim cezası

Yapı denetim cezası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi gerçekleştirildi. 

Yapı denetim cezaları 2015!

Yapı denetim kuruluşlarından, denetim görevini yerine getirmedikleri tespit edilenlere, tespit edilen fiil ve hâllerin durumuna göre uygulanan yaptırımlarda 23 Nisan 2015 tarihinde birtakım değişiklikler yapıldı. İşte yapı denetim cezaları 2015...

Yapı denetim firmaları için yeni düzenleme!

Hakkında üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezası verilmiş olan yapı denetim kuruluşlarının yapı denetim izin belgesi iptal edilecek ve faaliyetine son verilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

264 yapı denetim firması işten men edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapı denetim firmaları sıkı bir denetime girdi. Denetlenen 264 denetim firmasına ‘işten men’ cezası verildi. 

536 yapı denetim firması işten men edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin sıkıntılı bulduğu yapı denetim sistemine geçtiğimiz yıl sıkı bir denetim yapıldı. Denetlenen ve sıkıntılı olan 536 yapı denetim firmasına ‘işten men’ cezası verildi..

25 yapı denetim firmasının ruhsatı iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin yaptığı denetimlerde kurallara uygun denetim yapmadığı tespit edilen 267 yapı denetim kuruluşuna geçici faaliyet durdurma-cezası verildi.

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Star GYO İnşaat Mimarlık Mühendislik Yapı Denetim Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mehdi Öztürk ve Halil Nuroğlu ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 8 Ekim'de Küçükçekmece, Atatürk Mahallesi'nde kuruldu.

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi kuruldu!

Ray Yapı Denetim Limited Şirketi, Mehmet Yaşar Haktankaçmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 2 Ekim 'de Esenler, Oruç Reis Mahallesi, Tekstilkent Sitesi 'nde kuruldu.

Muratpaşa Belediyesi yapı denetim firmaların takip ediyor!

Muratpaşa Belediyesi, İrfan Varol'un belediyelerin yeni yapılacak inşaatlar için bazı yapı denetim firmalarını işaret ederek, 20 milyon lira civarında haksız kazanç sağladığı iddiaları üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

İrfan Varol'dan yapı denetim açıklaması!

Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Şube Başkanı; uyardı. "Belediyemizin yapı denetimi" denilerek bazı firmaların "belediyelerin kanun gücü kullanılarak" öne çıkarıldığı, diğer firmaların iş almasının engellendiğini öne sürdü

Çevre ve Şehircilik'ten üç yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından üç yapı denetim firması ile ilgili durdurma kararı duyurusu bugün 29463 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çevre ve Şehircilik'ten dört yapı denetim firması hakkında duyuru!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, dört yapı denetim şirketi ile ilgili iptal kararı ilanı bugün 29459 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Yapı denetim firmalarına 360 bin metrekare sınırı geldi!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümle birlikte gündeme gelen yapı denetim sisteminde önemli değişiklikler yaptı. Düzenlemeyle artık yapı denetim firması açmak isteyenlerden 200 bin lira, laboratuvarlardan ise 30 bin lira teminat alınacak.

Yapı denetim cezası Haberi

Yapı denetim cezası


Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bu yıl yapı denetim firmaları sorumluluğundaki 7 bin 134 şantiye ve bin 677 büronun denetimi yapıldı ve bu kapsamda, görev ve sorumluluğunu yerine getirmediği tespit edilen firmalara 5 milyon lirayı aşkın idari cezası verildi. 

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; bugün itibarıyla yurt genelinde yapı denetim sistemine kayıtlı 1.598 yapı denetim firması aktif denetim işlemi gerçekleştiriyor. 

Bakanlıkça bugüne kadar denetlenen şantiye sayısı 44 bin 651, büro sayısı ise 13 bin 277 olarak belirlendi ve denetimler sonucunda 467 yapı denetim firmasına "yeni iş almaktan men", 826 kuruluşa da "belge iptali" cezaları uygulandı. 

Bu kapsamda yapı denetim sistemine kayıtlı 28 bin 655 denetçi mimar ve mühendis, 51 bin 219 kontrol elemanı görev yapıyor. Bu yıl 927 denetçiye belge verilirken, görev ve...