04 / 05 / 2024

Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Doğan Hasol

Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Doğan Hasol

“Kentsel dönüşüm yapılmalı, ancak Samsun’da ya da İstanbul Sulukule veya Kadıköy Fikirtepe’de olduğu gibi değil “ diyen mimar Doğan Hasol, daha ‘emsal’ kargaşasının bile çözülemediğini belirtti

YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor!

İlk sayısı 1973 yılında çıkan YAPI Dergisi 50. yılını kutluyor. Dr. Y. Müh. (Mimar) Doğan Hasol YAPI Dergisi'nin 50 yıllık oluşumunu tek tek kaleme aldı...

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Pandemide apartmanlarda genel kurul yapılabilir mi?

Hürriyet yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında pandemi döneminde apartmanlarda yapılan genel kurul yapılmasını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

İzmir'de 190 bin binada deprem taraması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında kent genelindeki 23 ilçede 190 binin üzerindeki bina ve 900 bin bağımsız bölümde hasar tespitinin tamamlandığını belirtti. 

Yapı Kredi yüzde 0,89 faizli konut kredisiyle müşterilerinin yanında!

Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Serkan Ülgen yaptığı açıklamada, "3 aya varan ertelemeli ödeme seçenekleriyle sunduğumuz taşıt kredisi ve aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisinin yanı sıra Ramazan Bayramı’nda da 3 ay ertelemeli ihtiyaç kredisiyle müşterilerimizin yanındayız" dedi.

Yapı Kredi Koray GYO 2020 bağımsız denetim şirketini seçti! 

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün yapılan genel kurul toplantısında, finansal raporlarının denetlenmesi ile diğer faaliyetleri yürütmek üzere PwC Bağımsız Denetim ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik A.Ş. seçildi...

Fatma Çelenk, Ant Yapı’da genel koordinatörlük görevine getirildi!

Türkiye’nin en büyük proje geliştirme firmalarından ve uluslararası alanda en çok iş yapan 86 müteahhitten biri olan Ant Yapı’da genel koordinatörlük görevine sektörün deneyimli isimlerinden F. Fatma Çelenk getirildi...

Ant Yapı, PROestate Fuarı'ndaydı!

Moskova’da Uluslararası Gayrimenkul Yatırım Forumu gerçekleştirildi. Goruma, Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, Ant Yapı Rusya Genel Koordinatörü Ertan Beyyaz ve Ant Yapı Rusya İdari İşler Müdürü Hayri Tokman katıldı.

Metal Yapı Konut 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

“En büyük hayalimiz Empire State gibi İstanbul’a simge olabilecek ikonik bir bina kazandırmaktı” diyen Metal Yapı Konut Genel Müdürü Karali, “5 yılda planladığımız projeler ve arsa stoku ile hedefimiz 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmak” diyor.

Metal Yapı Grubu sağlık sektörüne giriyor!

İnşaat ve eğitimde faaliyet gösteren Metal Yapı Grubu, sağlığa da girmeyi planlıyor. Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, onkoloji hastanesi kuracaklarını söylüyor. 

Prefabrik Yapı A.Ş. öğrencilerle buluşmaya devam ediyor!

Prefabrik Yapı A.Ş, Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.Prefabrik Yapı A.Ş. Genel Müdürü . Mustafa Tolunay’ın konuşmacı olarak katıldığı seminerde öğrencilere; Sürdürülebilir Yapılar, BIM (Yapı Bilgi Modeli) ve Endüstri 4.0 genel başlığı altında bilgilendirdi..

Metal Yapı Konut 5 yılda 2,5 milyar dolar ciro hedefliyor!

Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karali, "Önümüzdeki 5 yılda planladığımız projeler ve arsa stoğu ile 2,5 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedefliyoruz' diyerek açıklamalarda bulundu. 

Banu Aslan Can Yapı İşleri Genel Müdürü oldu!

Banu Aslan Can, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yapı İşleri Genel Müdürlüğüne atandı. Atama kararı bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Doğan Hasol Haberi

Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Doğan Hasol

Yapı Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Mimar Doğan Hasol, kentsel dönüşümün şehircilik biliminin gereklilikleri yerine getirilerek, çağdaş planlama yöntemleri ve ilkeleri uygulanarak yapılması gerektiğim bildirdi. Hasol Yapı Dergisi'nin son sayısındaki yazısında, belediyelere ait olması gereken yetkilerin merkezi yönetime geçmiş olmasının da kabul edilir bir durum olmadığını kaydetti.


Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın afet riski altındaki alanların dönüşümünü Türkiye'nin 700 yerinde aynı anda başlatacaklarını söylemesinin iddialı bir söylem olduğunu belirten Hasol, "İnanılması ve gerçekleştirilmesi , güç bir iddia" dedi. Hasol, "Kentsel dönüşüm Samsun'da ya da İstanbul'da Sulukule veya Kadıköy Fikirtepe'de yapıldığı gibi olmamalı" uyarısında bulundu.


Emsal ranta dönüşmüş

Kentsel dönüşüm alanlarında emsal kargaşasını yaşandığına vurgu yapan Doğan Hasol şu uyarılarda bulundu: "Bakan, kentsel dönüşüm alanlarında 3 emsalin üzerine çıkmayı düşünmediklerini söylüyor. Bilindiği gibi...