29 / 04 / 2024

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi

Tüzel kişiliği haiz olmak üzere ortaklarının belirli ekonomik menfaatlerini ve özellikle meslek veya geçimlerine ait ihtiyaçlarını işgücü ve parasal katkılarıyla karşılıklı yardım etmek için kooperatif kuruluyor. Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

İsmail Çataklı, Emlak Konut GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla Yönetim Kurulu üyesi İsmail Çataklı'nın istifa ettiği duyuruldu. İşte ayrıntılar...

Kiler GYO Genel Müdürü Gökhan Yıldız istifa etti!

Kiler Gayrimenkul tarafından KAP'a yapılan açıklamada şirketin Genel Müdürü Gökhan Yıldız'ın istifa ettiği bildirildi.

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor! Eviniz geri alınabilir! Resmen açıklandı! 

Yapı kooperatiflerinde istifa halinde kooperatiflerin sağladığı imkanlardan yararlanma hakkı biter mi? İstifa durumunda kooperatife ait konut geri alınabilir mi? İşte ayrıntılar...

Ahmet Okay Karaata ve Zafer Barış Dikmen, Yapı Kredi Koray GYO'dan ayrıldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun Genel Müdürü Ahmet Okay Karaata ve Mali ve İdari İşler Genel Müdür Yardımcısı ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi Zafer Barış Dikmen görevlerinden istifa etti.

Estonya’da gayrimenkul usulsüzlüğü, Başbakanı istifa ettirdi!

Avrupa Birliği ülkesi Estonya'da, partisinin bir gayrimenkul projesinde yapılan usulsüzlüğe karıştığı ileri sürülen Başbakan Juri Ratas'ın, istifa ettiği açıklandı.

Kamil Engin Yeşil, Yeşil Yapı'dan ayrıldı!

Yeşil Yapı'nın yönetim kurulu başkanı Kamil Engin Yeşil yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına Alaittin Sılaydın getirildi. 

Marco Iannaccone, Yapı Kredi Koray GYO'dan ayrıldı!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Üyesi olan Marco Iannaccone dün itibari ile görevinden istifa etti...

Hüseyin Murat Çekici, Yapı Kredi Koray GYO'dan ayrıldı!

Hüseyin Murat Çekici, Yapı Kredi Koray GYO Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti. Boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Orhun Kartal getirildi.

Cizre'ye kadın doğum hastanesi yapılmalı!

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Veysi İpek, bugünkü yazısında Cizre Devlet Hastanesi’nde istifa eden kadın doğum uzmanı Osman Karçin ile konuştu. Karçin, "Cizre'ye kadın doğum hastanesi yapılmalı" şeklinde konuştu.

Ekim ayında 33 konut yapı kooperatifi kuruldu!

Yılın 10 ayında 55 bin 888 şirket ve kooperatif kuruldu Ekimde 68 kooperatif kuruldu. Kurulan kooperatiflerin, 33'ü konut yapı kooperatifi, 6'sı motorlu taşıyıcılar kooperatifi, 6'sı da sulama kooperatifinden oluştu.

Celalettin Güvenç istifa etti!

Şanlıurfa Valiliği görevi sırasında istifa eden ve geçen yıl yapılan seçimlerde AK Parti'den Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine seçilen Celalettin Güvenç, bugün İçişleri Bakanlığı'na görevinden istifa ettiğine dair dilekçeyi verdi...

Halk GYO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci istifa etti!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Cebeci, sağlık sorunları nedeniyle görevinden istifa etti. İşte Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan KAP'a yapılan açıklama...

Kooperatif istifa dilekçesi örneği!

Kooperatif üyelerinin kanunen kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve en az 6 ay önceden bir dilekçe ile haber verilerek yapılıyor. İşte kooperatif istifa dilekçesi örneği..

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi Haberi

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi

Yapı kooperatifinden istifa edilir mi?

Kooperatifler Kanunu gereğince kooperatif ortaklığına girmek için gerçek kişilerin medeni hakları kullanma yeterliliğine sahip olmaları gerekiyor. 


Ortak olmak isteyen gerçek ve tüzelkişiler, kooperatif anasözleşmesi hükümlerini bütün hak ve ödevleriyle birlikte kabul ettiklerini belirten bir yazı ile kooperatif yönetim kuruluna başvuru yapmaları gerekiyor.


Kooperatif, ortaklarına kendi varlığı dışında şahsi bir sorumluluk veya ek ödemeler yüklüyor ise ortak olmak isteği, bu yükümlerin yazılı olarak kabul edilmesi halinde değer taşıyor. 

Yönetim Kurulu; ortaklar ile ortak olmak için müracat edenlerin anasözleşmede gösterilen ortaklık şartlarını taşıyıp taşımadıklarını araştırmak zorunda oluyor. Ortaklar arasında yaşanan anlaşmazlıklar yüzünden her ortağın istifa etme hakkı bulunuyor. 


Ortaklıktan çıkma!

Ortaklıktan çıkma hakkının kullanılması, anasözleşmeyle en çok 5 yıl için sınırlandırılabiliyor.  Ortağın hiç bir suretle kooperatiften çıkamayacağına dair şartlar hükümsüz olarak kabul...