01 / 05 / 2024

yapı ruhsatı şartı

yapı ruhsatı şartı

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Taşınabilir evler arsaya yapı ruhsatı şartına son veriyor!

Pandemi döneminde karavan ve tiny house tarzı evlere talep artmasıyla sektör temsilcileri bu alanda üretim yapmayı hızlandırdı. Diğer yandan bu evlerin yapı ruhsatı istememesi vatandaşlar için daha cazip bir seçenek oldu.

AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri!

Yeni AVM'ler için 'yapı ruhsatı' kriteri getirildi. Bu kapsamda alışveriş merkezlerinde en az bir müze, sanat galerisi veya tiyatronun bulunması şartı getirildi...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 45,5 arttı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 45,5 artış gösterdi.

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı TBMM'de!

Çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Özer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi!

Bina deprem tasarım gözetim ve kontrol hizmetleri esasları belirlendi ve Resmi Gazete’de yayımlandı. Yapı ruhsatı için tasarım gözetimi şartı getirildi...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı!

TÜİK, ocak-haziran dönemine ilişkin "Yapı İzin İstatistikleri" verilerini açıkladı. Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısında, yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,6 artış görüldü.

Ruhsat şartı her adımda aranıyor!

İnşaatın ilk aşaması olan hafriyat işlemine dahi ruhsat alınmaksızın başlanamıyor. Ruhsat şartı bulunan herhangi bir yapı inşaatı için eğer mücavir alan içerisinde ise belediyelerden, mücavir alan sınırları dışında ise valiliklerden yapı ruhsatı izni alınıyor.

Baz istasyonları için yapı ruhsatı şartı kalkıyor!

GSM operatörleri ile belediyeler arasındaki tartışmanın çözümü için binalara takılacak baz istasyonunda yapı ruhsatı aranmayacak. Böylece, belediyeler bu baz istasyonları için çok yüksek ruhsat bedelleri talep edemeyecek.

Emlak Konut Kazlıçeşme Büyükyalı İstanbul yapı ruhsatı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamada İstanbul Kazlıçeşme (Büyükyalı İstanbul) yapı ruhsatı yayınlandı.

Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı!

Özak GYO imzasıyla Zeytinburnu Kazlıçeşme sahil hattında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul projesinin yapı ruhsatı alındı.

Sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır?

Sit alanları;tarih öncesinde yaşayan medeniyetler hakkında bilgilere ulaşabileceğimiz alanlara deniyor. Peki, sit alanlarında yapı ruhsat değişikliği nasıl yapılır? Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu’ndan izin alınır mı?

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ilke kararı!

Sit alanlarında kalan yapılarda yapı ruhsatı değişikliği ve basit onarımlara dair ilke kararı yayımlandı. Böylece bu değişilik ve onarımlar idare izni ile yapılabilecek. İşte sit alanlarında kalan yapılarda yapılara dair karar..

yapı ruhsatı şartı Haberi

yapı ruhsatı şartı

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, çiftçilerin kredi ödemelerinde yapı ruhsatı aranması şartı getirilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Özer, sorularının Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, ''Bakanlığınız tarafından verilen bilgiye göre ülkemizde yıllık ortalama üretilen 27 milyon ton yaş sebzenin 6 milyonu örtüaltı tarım ile elde edilmektedir. Bununla birlikte seralarda bazı yapılaşma sorunları yaşanmaktadır. Çiftçilerin borçlarını ödeyememeleri sebebiyle zor günler geçirdiği bilinmektedir. Bu sebeple çiftçilerimiz sera kurulumu ya da sera tadilatı için gerekli miktarı Ziraat Bankasının ilgili destek kredilerinden karşılamak durumundadırlar. Ancak 2018 Aralık ayı itibariyle Ziraat Bankası kredi ödemeleri için yeni bir şart getirmiştir. İlgili yazıda; “Örtüaltı üretim teknikleri kullanılarak yapılan tesislerin dışındaki beton temel, çelik konstrüksiyon üzeri cam veya naylonla...