02 / 05 / 2024

yapı ruhsatı satışı etkiler mi

yapı ruhsatı satışı etkiler mi

Gürallar Yapı A.Ş. Genel Müdürü Evrim Karayel, tüketiciyi güvence altına almayı amaçlayan “Yapı ruhsatı olmayan müteahhide ön ödemeli konut satış sözleşmesi yasağı” yasasıyla ilgili açıklama yaptı...

Ön ödemeli konut almak isteyenlere 'yapı ruhsatı' uyarısı!

Etimesgut Belediyesi, yapı ruhsatı olmadan satışa çıkarılan ön ödemeli konut alımında vatandaşların mağdur olmaması için uyarılar yaptı.

Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatı yayınlandı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Zeytinburnu Kazlıçeşme Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi kapsamında hayata geçirilen Büyükyalı İstanbul'un tadilat yapı ruhsatını yayınlandı.

Fer Yapı İstwest satılık daire!

Ataköy sahile 10 dakika kadar uzaklıkta bulunan projede 120 aya kadar vade imkanı bulunuyor. Fer Yapı İstwest satılık daire tipleri 1+0'dan 4+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Unikonut'un tadilat yapı ruhsatı alındı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Bahçeşehir'de Ispartakule'deki arsa satışı gelir paylaşımı işi kapsamında inşa edilen Unikonut projesinin tadilat yapı ruhsatı alındı.

Reysaş GYO yapı ruhsatı aldı!

Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İzmir Menderes'te Lojistik Depo inşaatı yapımı için yapı ruhsatı aldığını Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a yapılan açıklama...

Ev satışları artarken, verilen yapı ruhsatı sayısı azaldı!

NİSAN ayında konut satışı bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 42.7 arttı. Ancak yılın ilk 3 ayında yapı ruhsatı verilen yapılarda düşüş yaşandı.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 47.5 azaldı!

Belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 47.5, yüzölçümü yüzde 44.5 ve değer olarak ise yüzde 40.2, azaldı. 2014’te ise artış yönetmeliğin ‘avantajlarıyla’ tırmanmıştı

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 47,5 azaldı!

TÜİK, yılın ilk 3 ayında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümünün yüzde 44,5, bina sayısının yüzde 47,5 azaldığını açıkladı.

Sur Yapı İlkbahar satış ofisi telefon!

Sabiha Gökçen Havalimanı'na ve 3. Köprü Paşaköy gişelerine yakın mesafede bulunan proje 5 bloktan oluşuyor. Sur Yapı İlkbahar satış ofisi telefon numarası 0216 422 65 14 olaark belirlendi.

İstmarina'nın özel sağlık tesisinin yapı ruhsatı alındı!

İstanbul'un Kartal ilçesinde " İstanbul Kartal Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi " kapsamında hayata geçirilen İstmarina projesinin özel sağlık tesisine ait yapı ruhsatı 18 Mayıs'ta alındı.

Van İpekyolu'nda yapı ruhsatı harcı alınmayacak!

Van'ın İpekyolu Belediye Meclisi, mayıs ayı meclis toplantısında bir dizi yeni kararlara imza attı. Belediye meclisi, deprem mağdurlarına yardımcı olmak ve kentsel dönüşüme katkı sunmak için yapı ruhsat harcının alınmayacağı kararını aldı.

Vekaletname ile yapılan satışlarda temkinli davranın!

Avukat Kadir Kurtuluş gayrimenkul alım satımlarında yaşanacak mağduriyetlerin önüne geçilmesi için uyarıyor. 'Alım satım işlemlerinde dikkatli olun, sözleşmeleri iyi inceleyin, özellikle vekaletname ile yapılan satışlarda muhakkak temkinli davranın.'

Eltes İnşaat DAP Yapı'ya satıldı!

Ağaoğlu Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Eltes İnşaat Tesisat Sanayi ve Ticaret A.Ş, Dap Yapı'ya satıldı. Dap Yapı, Kartal'daki denize sıfır 60 dönümlük arsa için Aralık 20I2'de yaptığı ihale sonuçlandı.

yapı ruhsatı satışı etkiler mi Haberi

yapı ruhsatı satışı etkiler mi

Gürallar Yapı AŞ. Genel Müdürü Evrim Karayel, konuyla ilgili; “Yasayı tamamen destekliyorum. Burada amaç tüketicinin mağdur olmaması ve sektördeki haksız rekabetin ortadan kaldırılması… İşini iyi yapan kurumsal firmalar yapı ruhsatı almadan satış yapmaya başlamazlar. Bu sağlıksız durumun önüne ancak böyle yasalarla geçilebilir” diye...