28 / 07 / 2024

Yapı üretimi ve denetimi nedir nasıl yapılır

Yapı üretimi ve denetimi nedir nasıl yapılır

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, dünyanın en önemli deprem kuşaklarında bulunan Japonya’nın tarihindeki yıkıcı depremlerden ders almasını bildiğini vurgulayarak, Türkiye’de ise bu konuda kesin sonuç verecek önlemler alınmadığını söyledi

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Belediye Arsaları Üzerinde Toplu Konut ve Kentsel Çevre Üretimi ve Kredilendirilmesine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar deprem unutulmayacak!

Marmara depreminin 17’nci yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Gürkan Erdoğan, oda olarak güvenli ve sağlıklı yapı üretimi sağlanana kadar depremi unutmamaya ve unutturmamaya çaba göstereceklerini söyledi.

Kural Medya Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kural Medya Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Latif Günaydın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 800 bin TL'lik sermaye ile 2 Ekim'de Ataşehir, Örnek Mahallesi, Ercüment Batanay Sokak'ta kuruldu.

Yüceoğlu İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yüceoğlu İnşaat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yahya Yüce tarafından 15 bin TL'lik sermaye bedeli ile 2 Ekim'de Güngören, Mehmet Nesih Özmen Mahallesi'nde kuruldu.

IPC Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

IPC Yapı Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Abdulrahman Gholoom AA Alnajjar tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 1 Ekim'de Başakşehir, Ziya Gökalp Mahallesi'nde kuruldu.

DGS Yapı Malzemeleri ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DGS Yapı Malzemeleri ve Madencilik Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Rüstem Seven tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 22 Eylül'de Ümraniye, Çamlık Mahallesi, Dinç Sokak'ta kuruldu.

Aladağlar Yapı Malzemeleri ve Taahhüt Limited Şirketi kuruldu!

Aladağlar Yapı Malzemeleri ve Taahhüt Limited Şirketi, Mehmet Çiftkaya, Dovletmyrat Allayev tarafından 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 16 Eylül'de Emin İş Merkezi, Bahçelievler'de kuruldu.

Mavi Land Development Yapı Gayrimenkul ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Mavi Land Development Yapı Gayrimenkul ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, Metin Şen Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL'lik sermaye ile 9 Eylül'de Sarıyer, İstinye 'de kuruldu.

YCL Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

YCL Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Selim Yücel tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 4 Eylül 2014 tarihinde Bahçelievler, Çobançeşme Mahallesi, Mithatpaşa Caddesi'nde kuruldu.

Nilay Yapı Tekstil ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nilay Yapı Tekstil ve Sanayi Dış Ticaret Limited Şirketi, Halis Turan tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 4 Eylül'de Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi'nde kuruldu.

Ala Kum Yapı Proje ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ala Kum Yapı Proje ve İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Gültekin tarafından 600 bin TL'lik sermaye ile 28 Ağustos'ta Kağıthane, Yahya Kemal Mahallesi'nde kuruldu.

Yosun Yapı Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yosun Yapı Malzemeleri ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Reşit Karadeniz tarafından 30 bin TL'lik sermaye ile 28 Ağustos'ta Gaziosmanpaşa, Hürriyet Mahallesi, 257. Sokak'ta kuruldu.

Baybil Hafriyat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Baybil Hafriyat Yapı Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Rıza Bayram, Kadir Bilgiseven tarafından 250 bin TL'lik sermaye bedeli ile 26 Ağustos'ta Avcılar, Parseller'de kuruldu.

Yapı üretimi ve denetimi nedir nasıl yapılır Haberi

Yapı üretimi ve denetimi nedir nasıl yapılır

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, dünyanın en önemli deprem kuşaklarında bulunan Japonya'nın tarihindeki yıkıcı depremlerden ders almasını bildiğini vurgulayarak, Türkiye'de ise bu konuda kesin sonuç verecek önlemler alınmadığını söyledi.  Biçer, depremle ilgili bilinç oluşturmak, yetkilileri önlem almaya çağırmak ve dayanıklı yapı üretim sürecinin yerleşmesini sağlamak amacıyla pek çok çalışma yaptıklarını bildirdi. 145 kişinin hayatını kaybettiği, bin 517 kişinin yaralandığı, 76 bin konut ve işyerinin etkilendiği 6,2 büyüklüğündeki Adana-Ceyhan depreminin 17. yılında açıklama yapan Biçer, "Depremin yıkıcı etkisi ancak yapı üretiminin ve denetiminin nitelikli hale getirilmesi ile azaltılabilir" dedi. Türkiye'de depreme dayanıklı bir yapı üretim sisteminin yerleşmesi yolundaki çalışmaları bıkmadan sürdürmeye kararlı olduklarını belirten Biçer, bunun sağlanabileceğinden de emin olduklarını vurguladı.  Biçer, "Çünkü biliyoruz ki her...