06 / 05 / 2024

yapı yenilenmesi

yapı yenilenmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak kentsel dönüşüme ilişkin bilgiler verdi. Özhaseki, İstanbul'daki yapıların yüzde 40'ının yenilenmesi gerektiğini vurguladı.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.

‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasında ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

İstanbul’daki riskli yapıların yenilenmesi için hazırlanan ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasına talep yağarken, en merak edilen konulardan biri ödeme planı oldu. Peki ‘Yarısı Bizden’ kentsel dönüşüm kampanyasınde ödemeler nasıl yapılacak? 2+1, 3+1 ev taksitleri kaç lira? 

Birevim'den kentsel dönüşüm çağrısı! Yorgun ve yaşlı yapılar için sorumluluk almaya hazırız!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, yaşanan depremlerin Türkiye’deki yapı stoku sorununu gündeme getirdiğini belirterek özellikle İstanbul’da yaşlı ve yorgun yapıların yenilenmesi gerektiğini söyledi.

Kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi halinde kira bedeline TÜFE'ye göre zam yapılıyor. Peki, kiraya enflasyondan yüksek zam yapılır mı?

Kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

Konut ve işyeri kiralayan kiracıların sözleşmelerinin yenilenmesi halinde kira bedellerine belli oranlarda zam yapılıyor. Peki, kiraya ne kadar zam yapılır 2022?

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

İstanbul'da binalar yenilenmeli ve yeni yapılar depreme uygun yapılmalı!

İstanbul depremi için hazırlanan uzman raporunda, 2 bin 500 ile 10 bin arasında çok ağır hasarlı bina olacağı belirtiliyor. En önemli önlemler, binaların yenilenmesi ve konutların depreme uygun yapılması.

13 adımda riskli yapı tespiti!

Deprem bölgesi olan ülkemizde acilen yenilenmesi gereken 1.5 milyon konut bulunuyor. Peki riskli yapı nasıl tespit ediliyor? Kentsel dönüşüm süreci nasıl ilerliyor? İşte tüm merak edilenler...

Ankara'da 19 bin 670 riskli yapı yenilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ankara'da toplam 19 bin 670 riskli yapının yenilenmesi planlanıyor.

Malatya Gelincik'te 1500 konut yapılacak!

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremden etkilenen Malatya Gelincik'te 1500 konut yapılacak. Malatya Valisi Aydın Baruş, depremden etkilenen bölgelerin yenilenmesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ilk aşamada 4 bin 432 konut yapılmasının planlandığını belirtti...

Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesi planı meclisten geçmedi!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İBB Meclisi'ndeki konuşmasında "Avcılar’daki riskli yapıların yenilenmesinin önünü açacak plan notu değişikliği 5’inci ayında da İBB meclisinden geçmedi. Ben Avcılar halkına sizleri şikayet ediyorum" dedi...

yapı yenilenmesi Haberi

yapı yenilenmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Serhat İbrahimoğlu'nun sorularını cevaplandıran Özhaseki, Türkiye'nin deprem gerçeğine dikkat çeken Bakan Özhaseki, insanlar duymak istemese de bazı gerçekleri söylemek gerektiğini vurguladı. Faylardaki hareketliliğe devam ettiğine dikkat çeken Özhaseki, Türkiye'nin yüzde 42'sinin deprem bölgesi olduğunu hatırlattı.


BİLİM İNSANLARINA GÜVENMELİYİZ

100 yıllık geçmiş tarihimizde 6'nın üzerinde 56 tane deprem var. Çanakkale'deki depremler bunun içerisine girmiyor. 86 bin civarında insan ölmüş. 60 sene önce Erzincan'da başlamış deprem, 3-5 sene aralıklarla gelmiş. Marmara'da toplanan segmentten bahsediliyor. Deprem 'geliyorum' diye sinyaller veriyor" dedi. Bilim insanlarınca dile getirilen '2030'a kadar büyük ihtimalle deprem var. Şiddeti 7.2 ile 7.6 arasında olması bekleniyor" şeklindeki açıklamalara dikkat çeken Özhaseki, “Hocaların söylediğine inanmak gerekiyor, o yüzden hazırlıklı olmalıyız. Depremde Türk milleti...