28 / 04 / 2024

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

Mega kent İstanbul’da ilk etapta 600 bin, tam 1.5 milyon riskli konutun yenilenmesi için yol haritası hazırlandı. Riskli evlerde yaşayan vatandaşların taşınması için belirlenen rezerv alanlara 350 bin konut yapılacak.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni görevinde önceliğinin deprem olduğunu dile getirdi. Yaptığı açıklamada hem deprem bölgesinde kalıcı konutların yapımının hem de beklenen İstanbul depremine karşı kentsel dönüşüm seferberliğinin en önemli başlıklar olduğunu kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, “İstanbul demek Türkiye demek, orada olabilecek bir sıkıntı herhalde kolay kolay atlatılamaz. 600 bin konut ilk etapta çok daha riskli ve yıkılacak yapı şeklinde görülüyor. Bizim öncelikle 600 bini, daha sonra 1.5 milyon yapıyı dönüştürmek gibi bir zorunluluğumuz var. Anadolu yakasında 150 bin Avrupa yakasında 200 bin konutluk yeni rezerv alanı tespit ettik, bunları çok hızlı şekilde devreye sokmamız lazım” diye konuştu.

İstanbul’da büyük dönüşüm başlıyor! Rezerv alanlar tek tek belirlendi, 350 bin yeni konut yapılacak!

KOMİSYON KURULACAK

Yaptığı açıklamada mega kent İstanbul’un dönüşüm için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ilçe belediye başkanlarıyla görüştüklerini kaydeden Bakan Mehmet Özhaseki, “Prensipte anlaştık. Mega kent İstanbul için özel birim kurarak, hızlı biçimde düşündüklerimizi yapmamız gerekli. Daha önce kentsel dönüşüm yapılan yerlerdeki sorunları da biliyoruz. Bunlar için önlem aldık. Ciddi yasalar ortaya koyarak, mega kent İstanbul’u depreme hazırlamamız gerekli. Bizim bir taraftan zaman geçirmeden işe başlama mecburiyetimiz de var, bir yandan da bunun üzerinden siyaset yapma lüksümüz yok. Yapmak isteyen yapsın ben asla yapmayacağım, herkese elimi açtım davetimi yapıyorum. Bu işin üçlü ayağı var, biri bile eksik olursa yürütemeyiz. Birisi bakanlık, ikincisi belediyeler üçüncüsü de vatandaşın bu işi anlayıp yardımcı olması gerekli. Eğer herhangi biri aksarsa biz bu işi yapamayız, bu net. Onlar da İstanbul için çalışmaları olduğunu belirttiler. Önümüzdeki hafta bir komisyon kurup onların da çalışmalarını göreceğiz, onlardan istifade ederiz” diye konuştu.


Geri Dön