03 / 05 / 2024

Yarımada Stratejik Planınındaki ilçeler

Yarımada Stratejik Planınındaki ilçeler

İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde bir araya gelen belediye başkanları, akademisyenler, kooperatifler ve bölgede üretim yapan girişimciler, 171 bin hektarlık Yarımada’nın hızlı kalkınması için hazırlanan stratejik plana “tam destek” verdi

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik alanda imar değişikliği! Bina yükseklik sınırı artırıldı! 

Tarihi Yarımada’da 3 bin metrekarelik yenileme alanında kalan yapılar için belirlenen yükseklik sınırında değişikliğe gidildi. 

Elimde sadece 1 euro var diyenler bile planını şimdiden yapsın! Oklar o yönü gösteriyor! Bakın euro resmen böyle olacak

Avrupa Merkez Bankası kararından sonra euro/TL kuru yükselişe geçti. Euro dolar karşısındaki yükselişle tarihi rekorlara imza atarken yatırımcılar ''euro yükselmeye devam edecek mi'' sorusunun yanıtını merak ediyor. Elimde sadece 1 euro var diyenler bile planını şimdiden yapsın! Euro böyle olacak...

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

ŞPO Tarihi Yarımada'nın imar değişikliğini mahkemeye taşıdı!

Tarihi Yarımada içinde 10 bin riskli binanın yıkılarak depreme dayanıklı olarak yeniden inşa edilmesine imkan sunan plan notu değişikliği, Fatih Belediyesi, İBB ve Koruma Kurulu'ndan geçti. Fakat Şehir Planlamacıları Odası değişikliğin itirazda bulunmadan mahkemeye taşındığını ileri sürdü. 

Tarihi Yarımada'da yeni imar planı değişikliğine onay!

Tarihi Yarımada'ya yeni bir park kazandıracak imar planı değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Meclisi tarafından kabul edildi.

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi açıldı!

Yarımada Medikal Ürünleri İnşaat ve Turizm Ticaret Limited Şirketi Sultanahmet şubesi Fatih'te 20 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Küden tarafından açıldı.

En değerli 4 ada ve 1 yarımada satışa çıktı!

Türkiye'de  toplam değeri 457 milyon lira olan 5 ada ve yarımada internetten satışa çıkarıldı. Adaların büyüklükleri 27 bin metrekare ile 316 bin metrekare arasında değişiyor.

İBB’nin stratejik planı belli oldu!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2020 yılı bütçesini 25 milyar 850 milyon lira olarak Meclis'e sundu. İBB’nin yeni stratejik planına göre, mevcut raylı sistem taşımacılığının toplu ulaşım içindeki payı yüzde 20,6’dan yüzde 30’a çıkartılacak. İşte tüm detaylar...

Trabzon'un geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Trabzon’un gelecek 5 senesine yön verecek olan 2020-2024 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.

Murat Zorluoğlu: Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısında konuşan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, "Trabzon'un stratejik planını ortak akılla hazırladık" dedi.

Beyoğlu 2020-2024 Stratejik Planı ve 2020 bütçesi meclise sunuldu!

2020-2024 Beyoğlu Belediyesi Stratejik Planı meclise sunuldu. Çalışmada depreme hazırlık süreci ile ilgili, "Yurttaşların sürekli eğitim alabilecekleri ve tatbikat yapabilecekleri, yeterli alana sahip bir afet bilinçlendirme ve eğitim parkı yapmak." maddeleri yer aldı...

Denizli'nin geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Denizli'nin gelecek 5 yılına yön verecek olan 2020-2024 Denizli Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı onaylandı. 

Sakarya'nın imar planını aktaran fikir yarışması düzenlenecek!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce yaptığı açıklamada "2071 Kent Vizyonu" çerçevesinde şehrin gelecekteki imar planını aktaran uluslararası bir fikir yarışması düzenlemek için hazırlıklarını sürdürdüklerini söyledi.

Yarımada Stratejik Planınındaki ilçeler Haberi

Yarımada Stratejik Planınındaki ilçeler


İzmir Büyükşehir Belediyesi önderliğinde bir araya gelen belediye başkanları, akademisyenler, kooperatifler ve bölgede üretim yapan girişimciler, 171 bin hektarlık Yarımada’nın hızlı kalkınması için hazırlanan stratejik plana “tam destek” verdi. Başkan Kocaoğlu, “Bu yolda bir sürü engelle karşılaşacağız, birileriyle menfaat çekişmesi olacak. Ama biz inançla yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Kent yönetiminde İzmirlilerin proje geliştirme ve karar verme süreçlerine katılımına büyük önem veren İzmir Büyükşehir Belediyesi, “ortak akıl” arayışını Yarımada toplantıları ile sürdürdü. “Katılımcı ve demokratik yönetimi anlayışı” çerçevesinde ilçe belediye başkanları, meslek odalarının temsilcileri, akademisyenler, sivil toplum örgütü temsilcileri ve belediye bürokratları ile yapılan ilk görüşmelerin ardından, Yarımada bölgesinde faaliyet gösteren kooperatifler, meslek odaları, bölgede üretim yapan işadamları ile akademisyenlerin de katıldığı kapsamlı bir toplantı gerçekleştirilerek Yarımada ile ilgili görüşler...