28 / 04 / 2024

Trabzon'un geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Trabzon'un geleceğine yön verecek stratejik plan onaylandı!

Trabzon’un gelecek 5 senesine yön verecek olan 2020-2024 Trabzon Büyükşehir Belediyesi Stratejik Planı oy birliği ile kabul edildi.



Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının 5’inci oturumu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında gerçekleştirildi. Trabon Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Büyükşehir Başkanı Zorluoğlu toplantıya, Milli Takım’ın başarısını tebrik ederek başladı.

KARARIMIZ DÜN NEYSE BUGÜN DE O

Toplantıda söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, “Avni Aker ve Yavuz Selim Sahası’nın bulunduğu alanda bir saha yapılacağını daha önce belirtmiştiniz. Bugün görüşlerinizde bir değişiklik mi var? Yoksa basın tarafından aktarılan bilgilerde bir kirlilik mi var? Bunun bir netleşmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Çakıroğlu’nun sorusuna yanıt veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu “Millet bahçesi ile ilgili Büyükşehir Belediyesi’nin yaklaşımını daha ilk mecliste dile getirmiştim. Bunda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Trabzon’un futbol anlamında adeta mabedi olan Avni Aker ve Yavuz Selim’in hatıralarını şehir olarak yaşatmalıyız. Bunu bir müze olarak da yaşatmalıyız ama fiziki anlamda da orayı hatırlatacak bir anlayışla çalışmalıyız dedik ve aynı kanaati paylaşıyoruz. Bu doğrultuda şu an orada Avni Aker’i temsil etmek üzere bir tribün ve bir saha yapılıyor. Orada geçmişteki gibi antrenmanlar ve tüm maçların yapılması oranın proje bütünlüğü açısından millet bahçesi olarak kullanılmasına engeldir. Zaten çok büyük bir alan değil. Biz orada bir çim saha ve etrafına da yürüyüş parkuru yapmak istiyoruz. Halkımızın sürekli spor yapacağı bir alan olarak kullanmak istiyoruz. Okullarımızın, kurumlarımızın, belediyelerimizin zaman zaman sosyal kültürel etkinlikler yapacakları bir alan olarak kullanmak istiyoruz. Yavuz Selim’in futbol geçmişi hatırlansın diye de arada sırada futbol müsabakalarının oynanmasını arzu ediyoruz. Düşüncelerimizde bir sapma yok. O zaman ne söylemişsek şimdi de aynı şeyleri söylüyorum. Bu anlayışla oranın şehre çok daha fazla katkı yapacak bir alan olacağına inanıyorum. Projesini de yapımını da yakından takip ediyorum” dedi.

STRATEJİK PLAN OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

Konuşmalardan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan müzakerelerine geçildi. Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin adeta yol haritası olarak işlev görecek olması sebebiyle Stratejik Planı çok önemsediklerini söyledi. Zorluoğlu “Trabzon binlerce yıllık tarihiyle sayısız kültüre birçok medeniyete ev sahipliği yapmış çok özel bir şehirdir. Bu kadim şehrin belediyesini yönetmek, insanlarına hizmetkar olmak büyük bir sorumluluğu da beraberinde getirmektedir. Önümüzdeki dönem insanı merkeze alan; hak, hukuk, adalet ve hakkaniyet ölçülerine sıkı sıkıya bağlı, istisnasız toplumun tüm kesimlerini kucaklayan katılıma açık, güler yüzlü belediyeciliği hakim kılmak, belediyecilik anlayışımızın esasını oluşturmaktadır. Hazırladığımız 2020-2024 Stratejik Plan, işte bu anlayışımızın bütün boyutlarıyla sahada uygulanması için personelimize ve birimlerimize vizyon çiziyor, yol gösteriyor. Ve belediyenin tüm karar verici organları için bir üst politika belgesi taşıyor” şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu’nun konuşmasının ardından 2020-2024 Stratejik Planı ile ilgili meclis üyelerine sunum yapıldı. Meclis üyelerinin onayına sunulan 2020-2024 Stratejik Planı, oy birliği ile kabul edildi. Başkan Zorluoğlu, toplantının sonunda stratejik planın oy birliği ile kabul edilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi.


Geri Dön