16 / 05 / 2024

yarımadaya otopark projesi

yarımadaya otopark projesi

İstanbul 2. İdare Mahkemesi, tarihi yarımadada yapımı planlanan 45 adet yeraltı, katlı ve açık otopark alanlarını tek tek inceleyip, otopark alanı oluşturulmasına karşı çıktı. Buna gerekçe olarak da, tarihi yarımadanın bir “höyük” olmasını gösterdi.

Haliçport Projesi İBB Meclisi'nde tartışmalara neden oldu!

Haliçport Projesi kapsamında Kasımpaşa’ya inşa edilecek olan 5 bin 773 araçlık otopark projesi İBB Meclisi'nde gerginlik yarattı. İYİ Partili Dr. Suat Sarı, söz konusu projenin israf olduğunu dile getirdi. 

İVA Yapı Kağıthane'de yeniden sahaya iniyor! 

İnşaat sektörünün deneyimli müteahhitlik firmalarından İVA Yapı, Kağıthane'de yarım kalan projesi için yeniden çalışmalara başlıyor. 

Van'daki 12 milyon TL'lik katlı otopark atıl durumda!

Van Belediyesi Başkanı Bekir Kaya tarafından 12 milyon TL harcanarak, yapımına başlanan katlı otopark projesi atıl durumda kaldı.

Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Projesi ihaleye çıkıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Trabzon Meydan Parkı 3. Etap ve Katlı Otopark Yapım ve 29 yıl süre işletilmesi’ projesi revize edilmiş haliyle yeniden ihaleye çıkıyor...

Sakarya’ya 600 araçlık katlı otopark müjdesi!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, hastane bölgesinde yaşanan parklanma sorununa yönelik inşa edilecek katlı otopark projesi hakkında açıklamalarda bulundu...

Sapanca Atatürk Ortaokulu arazisine otopark projesi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Ortaokulu'nun bulunduğu araziye otopark inşa edilmesi için çalışmalara başladı.

Gaziosmanpaşa Sarıgöl 1.Etap Kentsel Dönüşüm Projesi ne zaman teslim edilecek?

Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi’nde 796 konut, 13 dükkân, 1.039 araç kapasiteli kapalı otopark ve yeşil alanlardan meydana gelen kentsel dönüşüm projesi, 2020 yılının ikinci yarısında hak sahiplerine teslim edilecek.

TOKİ Çankırı Orta alt gelir 2020 projesi yarın satışa çıkıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta alt gelir projesi için başvuru dönemi yarın başlıyor. Projede 46 adet konut mevcut.

Mudurnu TOKİ 2020 projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Mudurnu Kaygana orta gelir grubu projesi yarın başlıyor.

TOKİ Düzce Çilimli projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Düzce Çilimli projesi için başvurular yarın başlıyor.

Kayseri Bünyan TOKİ projesi yarın satışa çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kayseri Bünyan Camikebir projesi yarın itibariyle satışa çıkıyor.

Ordu Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi tamamlandı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Ulu Cami Kapalı Otopark Projesi'ni tamamladı.

Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatı başladı!

Çalışmalarına devam eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, tarihi Mardin’in otopark ve trafik sorununa çözecek Diyarbakır Kapı Otopark Projesi’nin inşaatına başladı.

yarımadaya otopark projesi Haberi

yarımadaya otopark projesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın İstanbul’daki otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla seçimler öncesi hedef koyduğu 100 bin araçlık otopark projesinde İstanbul 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mahkeme buna gerekçe olarak da tarihi yarımadanın bir ‘höyük’ olmasını işaret etti.


RAPOR HAZIRLANDI

Fatih Belediye Meclisi’nin 9 Mayıs 2012 tarihinde aldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca 4 Ekim 2012 tarihinde onaylanan “Tarihi Yarımada Kentsel Tarihi, Kentsel Arkeolojik, 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı uygulama İmar Planı”yla ilgili CHP’li 8 Meclis üyesi, uygulama imar planının iptali için istemi ile İdare Mahkemesine dava açmıştı. 7 Mayıs 2013 günü alınan ara karar uyarınca, planların mevzuata ve şehircilik ile planlama ilkelerine uygun olup olmadığı konusunda bilir kişi raporu hazırlandı. Bilirkişi raporları doğrultusunda mahkemece...