06 / 05 / 2024

Yaşanabilir Şehirler yarışması

Yaşanabilir Şehirler yarışması

Yaşanabilir Şehirler ve Estetik konulu yarışmada dereceye giren Şehitkamil Belediyesi 2 proje ile 2 ödül aldı...

Avrupa'nın en yaşanabilir şehirleri belli oldu: İstanbul'un sıralamadaki yeri şoke etti

Uluslararası bir dergi olan The Economist tarafından hazırlanan yaşanabilir şehirler sıralaması, Avrupa'nın en yaşanabilir şehirlerini belirledi. Economist Intelligence Unit tarafından oluşturulan bu endekste, şehirler kültür ve çevre, eğitim, sağlık hizmetleri, altyapı ve istikrar gibi beş kritere

Türkiye'nin en yaşanabilir üç şehri açıklandı! İşte listedeki sürpriz şehirler

ABD'li Forbes Dergisi Türkiye'nin şehirlerini yaşanabilirlik kriterlerine göre sıraladı. Türkiye'nin en yaşanabilir kentleri sıralamasında İstanbul birinci sırada yer alırken bazı şehirlerin sıralaması ise sürpriz oldu.

Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 26'ncısı düzenleniyor!

Mimarlar ve İç Mimarlar gelecek vaat eden fikirlerini yapı kataloğu Mimarlık Ödülleri'nde ortaya koyuyor. Yapı Kataloğu Mimarlık Ödülleri yarışmasının 2020 teması taşınabilir Yaşam Birimleri olarak belirlendi.

Konut satışlarında rekor yaşanabilir!

Kamu bankalarının konut kredi faizlerini tarihin en düşük seviyesine çekmesiyle koronavirüs salgının izlerini yılın ikinci yarısında hızla silebileceği belirtiliyor. Uzmanlar, "Konut satışlarında rekor yaşanabilir" diyor...

Sürdürülebilir Geleceği Tasarla yarışması başvuruları başlıyor!

Rönesans Holding’in bu yıl  altıncısını düzenleyeceği “Sürdürülebilir Geleceği Tasarla” yarışması için başvuru süreci başladı. Yarışmanın bu seneki konsepti ise “Kendine Yeten Verimli Yaşam Alanları” olarak belirlendi...

2019 Ytong Mimari Fikir Yarışması'nda 3 projeye ödül! 

Mimarlar tarafından ilgiyle takip edilen Ytong Mimari Fikir Yarışması'nın bu yıl 20'ncisi düzenlendi. “Plan B: Akıntıya Karşı Bir Mimarlık Okulu” konulu yarışmanın kazananları açıklandı...

5. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu bu yıl beşinci kez yapılacak.

Bizim Evler’de Yaşam Fotoğraf Yarışması'nda ödüller verildi!

“Bizim Evler’de Yaşam” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraf sahipleri ödüllendirildi. Fotoğraf yarışması site sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.

Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışması başladı!

Şirket açıklamasına göre, Koçtaş'ın 2010 yılından bu yana devam ettirdiği ve üniversitelerin mimarlık, iç mimarlık, endüstri ürünleri tasarımcılığı bölümü öğrencilerinin bireysel ya da ekip olarak başvurabileceği Koçtaş Açık Fikir İç Mekan Tasarım Yarışmasının 7'ncisi başladı.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Uzmanlar, akademisyenler ve belediye başkanları “Yaşanabilir Şehirler” ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler tarafından düzenlenen Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bir araya geliyor.

4. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu 26 Ekim'de!

Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda bu yıl Türkiye’nin altına imza attığı uluslararası antlaşmalarda yer alan taahhütlerin şehirlerimizde nasıl uygulanacağı masaya yatırılacak.

AKG Gazbeton, hayvan sevgisi temalı tasarı yarışması düzenliyor!

AKG Gazbeton, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) işbirliğiyle yürüttüğü “Köyünü Yaşat Projesi” kapsamında, hayvan sevgisi konulu gazbeton duvar desen tasarım yarışması kırsal alanlarımızda hayvan sevgisinin kaliteli mekanlara dönüşmesini amaçlıyor.

Çimsa'ya Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’ndan ödül!

Türkiye’nin önde gelen çimento ve yapı malzemeleri üreticilerinden Çimsa, Mavi Baret İş Güvenliği Yarışması’nda bu yıl da 1.’lik ve 2.lik ödüllerinin sahibi oldu.

Yaşanabilir Şehirler yarışması Haberi

Yaşanabilir Şehirler yarışması
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile ödül töreni gerçekleştirilen Yaşanabilir Şehirler ve Estetik konulu yarışmada Şehitkamil Belediyesi dereceye girdi. Katı atıkları ayrıştırma tesisi ve Türkiye'nin en büyük biyolojik göleti projeleri ile 2 adet ödül...