05 / 05 / 2024

Yassıada projesi son durum

Yassıada projesi son durum

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın idam kararının verildiği Yassıada’nın kongre merkezi ve müzeye dönüştürülmesi projesinde inşaat çalışmalarında sona gelimdi. Projede son durum havadan görüntülendi...

Demokrasi ve Özgürlük Adası 6 ay sonra tamamlanacak!

Yassıada'da başlayan inşaat çalışmalarında sona yaklaşıldı. 6 ay sonra açılması planlanan Demokrasi ve Özgürlük Adası'nda peyzaj çalışmaları başlayacak.

Ergin Ada satışa çıktı! Yeni proje!

Ergin A.Ş tarafından Mersin'in Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ile İsmet İnönü Bulvarı'nın kesiştiği noktada yükselen Ergin Ada projesi satışa çıktı. İşte Ergin Ada ile ilgili detaylar...

Yassıada, yıllık 4.2 milyon TL'ye Albayrak Grubu'na kiralandı!

Adı İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2013 yılında "Demokrasi ve Özgürlükler Adası" şeklinde değiştirilen Yassıada’nın işletmesi Albayrak Grubu’na verildi.

Mersin'de kentsel dönüşüm projesi son gaz! 415 konut ve 50 dükkanın teslimleri 2023'te!

Mersin'in Akdeniz ilçesinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. 415 konut ve 50 dükkanın yer aldığı kentsel dönüşüm projesinin ilk etabının 2023 yılında tamamlanmasının planlandığını bildirdi.

Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi ortak akılla şekilleniyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarıyla hayata geçirilen Balbey Mahallesi Kentsel Yenileme Projesi son olarak Antalya Şehir Plancıları Odası üyelerine anlatıldı. 

Yassıada Yasası yürürlüğe girdi!

Yassıada yargılamalarının hukuki dayanağını ortadan kaldırmayı ve mağdurlarının zararlarını gidermeyi öngören yasa dün Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Çiğdem Karaaslan Yassıada’nın dönüşüm hikayesini anlattı!

Yassıada’nın Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na dönüştürülmesinin mimarlarından olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Çevre, Şehir ve Kültür Başkanı Çiğdem Karaaslan, Sabah gazetesine konuştu.

Mustafa Şentop: Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar çalışması değil!

Mustafa Şentop, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Yassıada'nın bu yeni yüzü sıradan bir imar ve peyzaj çalışması değil, tarihi bir yüzleşme ve yepyeni bir başlangıçtır" dedi...

Demokrasi ve Özgürlük Adası projesinde sona doğru!

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın idam kararının verildiği Yassıada’nın kongre merkezi ve müzeye dönüştürülmesi projesinde inşaat çalışmalarında sona gelimdi. Projede son durum havadan görüntülendi...

İstanbul'da markalı konut projesi son iki yılda yüzde 14 arttı!

EVA Gayrimenkul Değerleme’nin araştırmasına göre; 2019 yılı Haziran ayı sonunda İstanbul’da markalı konut projesi sayısı 1.610 olarak belirlendi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada'da devam eden çalışmaları incelemelerde bulundu.

Yassıada projesi tartışma yarattı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yassıada'yı ziyaret haberini sunan NTV sunucusu Oğuz Haksever’in 'Neresi yaslı ada be. Canına okumuşsun…' sözleri dikkat çekti. Haksever daha sonra, 'Aslında tepkim projeyi hazırlayanlara yöneliktir' şeklinde açıklama yaptı.

Yassıada'nın restorasyonunda sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 2015’te başlatılan ve Yassıada’nın ‘Demokrasi ve Özgürlük Adası’na dönüştürülmesinde sona gelindi. Adanın restoresi büyük ölçüde tamamlandı.

Çiğdem Karaaslan: Yassıada'da geçmişin ayak sesleri duyulacak!

1960 darbesi sonrası Adnan Menderes ve arkadaşlarının yargılandığı ve idama mahkûm edildiği Yassıada yeni çehresine kavuşmak için gün sayıyor. Yassıada Müzesi'nin mimarı Karaaslan, "Bir zaman tüneli olacak. Orada ayak sesleri duyacağız. Kendimizi bambaşka bir mekanda bulacağız" dedi..

Yassıada projesi son durum Haberi

Yassıada projesi son durum

27 Mayıs 1960 darbesinin en büyük tanığı olan Yassıada'yı demokrasi ve özgürlük adasına dönüştürecek projede çalışmalarda sona gelindi. Projede son durum havadan görüntülendi. Görüntülerde inşaat çalışmalarının hızla sürdüğü ve Başbakan Adnan Menderes'in, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ile Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın idam kararının verildiği salonun da restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı. Demokrasi ve Özgürlük adası olarak bilinen Yassıada da yapılmakta olan caminin ve çevresinde bulunan peyzaj işleri tamamlandı.

Adanın içierisinde 125 yataklı otel, 600 kişilik konferans salonu, bin 200 kişilik cami ve sosyal etkinlik alanları, otel, kafe, restoran, heliport alanı, park, açık hava müzesi, meydan, kütüphane, idari bina, müze, konferans salonu, sergi salonu, seyir terası ve müze yer alıyor.

Türk Demokrasi tarihinde kara bir leke olarak görülen Başbakan Adnan Menderes’in ve iki bakanın...