08 / 05 / 2024

Yassıadadaki otel

Yassıadadaki otel

Yassıada'daki otel inşaatının adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denild

Yassıada projesinde son durum!

Yassıada’nın (Demokrasi ve Özgürlükler Adası) imara açılması ile birlikte 2015’te başlatılan otel ve kongre merkezi inşaatı, tüm hızıyla devam ediyor. 

Yassıada'da yapılaşma devam ediyor!

Yassıada'da, betonlaşma ve tabiat katliâmı ile geri dönülmesi imkânsız tahribata sebep olduğu bildirildi. Yassıadadaki katliâmla ilgili çalışmalar yapan grup, Adalarda başlayan tabiat katliâmı ile ilgili gelinin durumu anlatan bir rapor yayınladı.

Yassıada'da yeşil tartışması!

Otel ve kongre merkezi inşaatı yapılan Yassıada’nın son görüntüsü tartışma yarattı. Uçaktan çekilen fotoğrafta yeşil dokunun kaybolduğu ortaya çıktı. Projeyi üstlenen MESA, bir açıklama yaptı...

Yassıada'da ek inşaat alanları oluşturuldu!

Yassıada’da talanın boyutları ortaya çıktı. 1. derece doğal ve tarihi sit, III . derece arkeolojik sit alanı olan Yassıada’da otel ve kongre merkezi inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Yassıada’nın imara açılması durduruldu!

AKP hükümetinin otel ve eğlence merkezi açmak istediği Yassıada’nın imara açılması mahkeme kararıyla durduruldu.

Yassıada'daki yıkım çalışmaları protesto edildi!

İstanbul Yassıada'da yapılacak otel ve kongre merkezinin çevreyi tahrip ettiğini savunan grup çalışmaların biran önce durmasını istedi.

Yassıada'daki otel inşaatı arkeolojik kalıntılara zarar veriyor!

Yassıada'daki otel inşaatının adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denild

Yassıada'da başlatılan otel inşaatı yasadışı mı?

Yassıada'daki otel inşaatı adadaki arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini belirten Adalar Savunması tarafından yapılan açıklamada, "Davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada'da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır" denildi.

Yassıada'nın otel ve kongre merkezini Mesa inşa edecek!

Yassıada, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacak. Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Yassıada'nın müteahhitliğini Mesa yapacak!

Yassıda, 'Özgürlük ve Demokrasi Adası' olacağı ve Üst düzey devlet adamlarının ağırlanacağı adada inşa edilecek olan otel ve kongre merkezin müteahhitlik görevini ise Mesa üstlendi.

Mesa, Yassıada'ya otel ve kongre merkezi yapacak!

Mesa, Yassıada’ya yapılacak otel ve kongre merkezi projelerinin müteahhitlik görevini üstlendi. Mesa Genel Müdürü Can Aynagöz, “Yassıada’da anıları yaşatacak proje geliştireceğiz. Projede otel, müze, konferans salonu olacak” dedi.

Yassıada Demokrasi ve Özgürlük Adası vaziyet planı!

Yassıada ‘Demokrasi ve Özgürlük Adaları’ ismiyle imara açılıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 17 Haziran 2013’te hazırladığı imar planı çerçevesinde adada otel restoran ve sosyal tesisler bulunacak.

1986 yılında Yassıada dünya turizmine açılacakmış!

1986 yılında Milli Savunma Bakanlığı tarafından sembolik fiyata İstanbul Belediyesi'ne devredilen Yassıada'yı, Bedrettin Dalan dünya turizmine açacakmış. Adaya turizm amaçlı üç otel, banka, yat limanı yapılacakmış.

Yassıadadaki otel Haberi

Yassıadadaki otel

Yassıada’da yapımı devam eden otel inşaatının arkeolojik kalıntılara zarar verdiğini bildiren “Adalar Savunması” konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Adalarımızı, ‘demokrasi ve özgürlük adası’ yapıyoruz görüntüsü altında 5 yıldızlı oteller, marinalar, lokantalar, pasta salonları, kafeteryalar, gece kulüpleri, kuaförler, helikopter pistleri, eğlence salonları ve otoparklarla doldurmayı hedefleyenler, tarihimizi ve kültürümüzü yok edenler, arkeolojik değerlerimizi talan edenler tarih ve insanlık önünde suç işliyorlar” ifadeleri kullanıldı.


‘İNŞAATLAR YASADIŞIDIR’

Adalar Savunması’nın açıklamasında Yassıada ve Sivriada’da yürütülen inşaatlarla ilgili şu tespitlere yer verildi: Sivriada ve Yassıada hakkında Adalar halkının takipçisi olduğu davalar ve hukuki süreç devam etmesine rağmen içine Yassıada ve Sivriada’da başlatılan inşaat süreci yasadışıdır.Yassıada ve Sivriada’nın imara açılmasının doğal ve kültürel yaşam için geri dönülmesi mümkün olmayan sonuçları olduğu mahkemelere sunulan çeşitli bilirkişi raporlarıyla...