06 / 05 / 2024

yatırım ihalelerinin iptal davaları

yatırım ihalelerinin iptal davaları

İhalelerin iptali için açılan davaların yatırımları geciktirdiği gerekçesiyle AB’de uygulanan tazminat formülünün Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Modele göre ihaleyi kazanan şirket itiraz eden şirkete tazminat ödeyip işe devam ediyor.

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.

Kıbrıs Rum kesiminde tartışmalı yatırım karşılığı vatandaşlık programı iptal edildi!

Güney Kıbrıs Rum yönetiminde "yatırım karşılığı vatandaşlık" programı sonlandırıldı.

Almanya'da inşaat sektöründe yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a indi!

Almanya'da inşaat sektöründe Nisan ayında yüzde 31 olan yatırım projelerini erteleme yüzde 30’a inerken, tamamen iptal etme oranı yüzde 13’ten 15’e yükseldi.

Global Yatırım Holding'in gayrimenkul satışı iptal edildi!

Global Yatırım Holding, bağlı ortaklığı Ardus Gayrimenkul Yatırımları AŞ'nin hisseleri ile tüm gayrimenkul yatırımlarının Okullu Gıda AŞ'ye satışına ilişkin sözleşmenin iptal edildiğini açıkladı.

OSB'lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arazisi iptal edilecek!

Üretim Reform Paketi'yle Organize Sanayi Bölgeleri'ne yeni düzenleme geldi. Bölgede yeri olduğu halde 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi iptal edilecek.

OSB’lerde 3 yıl yatırım yapmayanın arsası iptal!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın hazırladığı Üretim Reform Paketiyle OSB’lere yeni düzenleme geliyor. Buna göre, OSB’de yeri olup 3 yıl yatırım yapmayan yatırımcının tahsisi OSB yönetimi tarafından iptal edilecek.

Haziran ayında 442 yatırım teşvik belgesi verildi!

Resmi Gazete'de yayımlanan yatırım teşvik belgeleri listelerine göre, Ekonomi Bakanlığı, bu yılın haziranda 442 yatırım teşvik belgesi verdi, 46 belgeyi iptal etti.

Mutlu Yatırım, Kartal imar planını bekliyor!

Mutlu Yatırım Proje ve Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 1/5000 ölçekli Kartal Merkez Nazım İmar Planı iptal edildiği için eski fabrika arazisinde proje geliştiremediklerini KAP'a bildirdi

Eylül ayında 333 yatırım teşvik belgesi verildi!

Eylül ayında verilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi ile İptal Edilen Yatırım Teşvik Belgeleri Listesi, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ekonomi Bakanlığı, 333 yatırım teşvik belgesi verdi, 411 belgeyi iptal etti.

Global Yatırım, GES Enerji'den pay verecek!

Global Yatırım Holding, GES Enerji'deki paylarının bir kısmının yıl sonuna kadar satışına karar verdi. Şirket yıl sonuna kadar satılmamış hisselerinin iptal edilmesini değerlendirmek üzere de çalışma başlattığını belirtti.

Artı Yatırım Endeks Gayrimenkul kararı iptal edildi!

Endeks Gayrimenkul ve Madencilik Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketinin, Endeks Türev Yatırım Menkul Değerler Anonim Şirketi'ndeki hisselerine satın alma suretiyle iştirak edilmesi hakkındaki karar iptal edildi...

Mersin turizm tesisi yatırımı bekliyor!

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, turizm yatırımcılarına kente yatırım yapmaları çağrısında bulundu

Kuzu Grup Suriye'de AVM ve otel yatırımı yapacak

Kuzu Grup Suriye'de 500 milyon dolarlık AVM ve otel yatırımı yapacak

yatırım ihalelerinin iptal davaları Haberi

yatırım ihalelerinin iptal davaları

İhalelerin iptali için açılan davaların yatırımları geciktirdiği gerekçesiyle AB’de uygulanan tazminat formülünün Türkiye’ye getirilmesi planlanıyor. Modele göre ihaleyi kazanan şirket itiraz eden şirkete tazminat ödeyip işe devam ediyor.


Başta ulaştırma projeleri olmak üzere pek çok ihalenin iptali için açılan davalar nedeniyle yatırımların durma noktasına gelmesi üzerine hükümet, çözüm arayışına girdi. Bu kapsamda Avrupa Birliği’nde (AB) uygulanan “tazminat” formülü gündeme alındı. Türkiye’ye getirmek için incelenen modele göre, başlayan projenin ihalesinin iptali için açılan dava kaybedilse bile yatırım durmuyor. Modele göre ihalenin iptali için dava açan firmaya, ihaleyi kazanan şirket tazminat ödüyor. Bazı ülkelerde ise dava sonuçlandığında projede yüzde 50 ilerleme sağlanmışsa, yatırımın tamamlanması benimseniyor. Yetkililer, bu değişiklikte amacın “kamu yararı” ilkesi olduğunu belirterek esas olanın yatırımların tamamlanması olduğuna dikkat çekti.


Hükümet, Kamu...