28 / 04 / 2024

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

2022 yılının 7 ayında toplam 1.507 adet yatırım teşvik belgesi iptal edilirken, söz konusu dönemde açıklanan yatırım belgelerinin iptali ise yüzde 23.4 ile 5 yılın zirvesine oturdu.



Küresel pandemi krizinin neden olduğu ve kurumsal finansmana erişim sorununun körüklediği yatırım ortamındaki dalgalanmalar devam ediyor. 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, sadece Temmuz ayında 868 yatırım teşvik belgesi verdi. Sonuç olarak, bu ay 868 yatırım teşvik belgesi düzenlendi. Sertifikalı projelerin yatırım tutarı ise 38 milyar 165 milyon 474 bin 953 lira olarak hesaplandı. Bu yatırımların gerçekleştiğinde 24 bin 169 kişinin istihdam edilmesi planlanıyor.

Sanayi Gazetesi'nde yer alan habere göre; Diğer taraftan, 2022 yılının 7 aylık döneminde toplam 1.507 yatırım teşvik belgesi iptal edildiğinde, söz konusu dönemde açıklanan  yatırım belgelerinin iptali son 5 yılın zirvesine yüzde 23,4'e ulaştı. 

Teşvikli yatırımda rekor iptal! Son 5 yılın zirvesi!

İPTALLERİN TUTARI 14,5 MİLYAR TL

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, aylık olarak yatırım teşvik belgesi istatistiklerini yayınlarken bununla beraber iptal edilen yatırım teşvik belgesi listesini de halka duyuruyor. Yatırım teşvik belgesi kullanılarak yatırıma başlanmamış veya belge kullanılarak devlet desteklerinden yararlanılmamış olması halinde yatırımcıların yatırım teşvik belgesi iptal ediliyor.

2022'den itibaren 7 aylık döneme bakıldığında, iptal edilen yatırım teşvik belgelerinin sayı ve oran olarak 5 yılın zirvesine ulaştığı görülüyor. Bu bağlamda istatistikler, sektörün yatırım kaslarının zayıfladığını gösteriyor. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön