18 / 05 / 2024

yatırıma inşaat etkisi

yatırıma inşaat etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üçüncü çeyrek döneme ilişkin milli gelir verilerini geçen hafta açıkladı. Ancak bu açıklama 2008 yılından beri kullandığımız 1998 baz yıllı milli gelir serisine göre değil, yeni hesaplanmaya başlayan 2009 baz yıllı milli gelir serisine göre yapıldı.

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Hüma Gayrimenkul Yatırım İnşaat Ticaret İşletmeleri Anonim Şirketi İstanbul Şubesi Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Yaşar Efrahim Atmaca tarafından açıldı.

Garanti Plus Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Garanti Plus Gayrimenkul Yatırım İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ayşin Kılıç tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

DM Yatırım İnşaat Senegal’deki 3 dev projenin temelini attı!

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaat’ın Senegal’de inşa edeceği toptancı hali kompleksi, lojistik merkezi ve mobilya fabrikası projelerinin temelleri atıldı.

Yapıtaç Gayrimenkul Yatırım İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi açıldı!

Yapıtaç Gayrimenkul Yatırım İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi, Salih Serdar ve Serkan Eş Şube Müdürlüğü'nde 1 milyon 650 bin TL sermaye ile 4 Şubat'ta Kartal, Atalar Mahallesi'nde açıldı.

Kaymakcı Yatırım İnşaat ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kaymakcı Yatırım İnşaat ve Tarım Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Selahattin Kaymakcı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 25 Ocak'ta Esenyurt, Zafer Mahallesi, Adile Naşit Bulvarı'nda kuruldu.

Emha Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emha Yatırım İnşaat Gıda Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hasan Turgut, Abdulhamit Aras, Rıdvan Aras ortaklığıyla 150 bin TL sermaye ile 18 Ocak'ta Şişli, Meşrutiyet Mahallesi'nde kuruldu.

Gürdoğan Yatırım İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Gürdoğan Yatırım İnşaat ve Taahhüt Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Ahmet Gürdoğan Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 100 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Esenyurt, Zafer Mahallesi, Adile Naşit Bulvarı'nda kuruldu.

Efka Yatırım İnşaat'tan Bornova'ya yeni proje!

Son dönemde gayrimenkul yatınmlannın gözde adresi olan izmir Bornova'ya bir proje daha inşa edilecek. EKFA Yatırım İnşaat tarafından gerçekleştilecek BornCity adlı projede rezidans ve otel bir arada olacak.

Evler Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Evler Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Bekir Kurt tarafından 30 bin TL sermaye ile 14 Ocak'ta Fatih, Atikali Mahallesi, Eski Altay Sokak Gülsaray Apartmanı'nda kuruldu.

Ferro Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ferro Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sinan Ayan tarafından 10 bin TL sermaye ile 30 Aralık'ta Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Akzambak Sokak'ta kuruldu.

Kat Yatırım İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kat Yatırım İnşaat Mühendislik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, 10 Aralık'ta kuruldu.

Ema Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ema Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Eren Manaza tarafından 100 bin TL sermaye ile 3 Aralık'ta Esenyurt, Sultaniye Mahallesi, 350 Sokak Şelale Plaza'da kuruldu.

Batı Taahhüt Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Batı Taahhüt Gayrimenkul Yatırım İnşaat ve Dış Ticaret Limited Şirketi, Muther Al Khrbıt tarafından 50 bin TL sermaye ile 25 Kasım'da Fatih, Akşemsettin Mahallesi, Akdeniz Caddesi'nde kuruldu.

yatırıma inşaat etkisi Haberi

yatırıma inşaat etkisi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), üçüncü çeyrek döneme ilişkin milli gelir verilerini geçen hafta açıkladı. Ancak bu açıklama 2008 yılından beri kullandığımız 1998 baz yıllı milli gelir serisine göre değil, yeni hesaplanmaya başlayan 2009 baz yıllı milli gelir serisine göre yapıldı. Eski milli gelir serisine göre yaptığımız analizlere dayanarak üçüncü çeyrekte ekonomide yüzde 1 dolayında (yüzde 0,5-1,5 aralığının orta noktası) küçülme beklediğimizi daha önce bu sayfalarda yazmıştık. Milli gelir serisi değişmesine rağmen üçüncü çeyrekte ekonomide teklediğimiz gibi küçülme çıktı. Hem de bu küçülme tahminimizi de biraz aştı ve yüzde 1,8 olarak gerçekleşti. Böylece Türkiye ekonomisi 2008-2009 resesyonundan bu yana ve 27 çeyrek aradan sonra ilk kez küçülmüş oldu. 


Yeni hesaplanmaya başlayan milli gelir serisinde üçüncü çeyrekte yaşananlar bizi pek şaşırtmadı. Ancak...