05 / 07 / 2024

yaya üstgeçitleri

yaya üstgeçitleri

İnsan yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım planlaması kapsamında özellikle yaşlı ve de engelli vatandaşlar için yaya üstgeçitleri yenilenerek, asansör tertibatı kuruldu.

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesi imar planı askıda!

Altunizade İstasyonu Yaya Bağlantı Yol Projesine ilişkin 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı..

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Kabataş Yaya Tüneli Projesi ertelendi!

İBB Başkanı Topbaş’ın ustalık dönemi eserlerinden biri olarak tanımladığı İstanbul’un iki yakasını Boğaz’ın altından birbirine bağlayacak “Yaya Tüneli Projesi”, etüt ve proje çalışmaları devam ettiğinden dolayı ileri bir tarihe ertelendi.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Manavgat Modern Yaya Köprüsü açıldı!

MANAVGAT Belediyesi tarafından yaptırılan yaya köprüsünün açılışı 15 Eylül'de şarkıcı Ferhat Göçer konseriyle yapılacak.

Manavgat Modern Yaya Köprüsü açılıyor!

Manavgat Belediyesi tarafından Yukarıpazarcı Irmak Kıyısı’nda yaptırılan modern yaya köprüsü 15 Eylül’de açılıyor.

Dünyanın en uzun asma yaya köprüsü İsviçre'de açıldı!

İsviçre'de dünyanın en uzun asma yaya köprüsü açıldı. Köprü, yaklaşık 500 metre uzunluğunda ve 85 metre yüksekliğinde.

Gebze'ye yeni yaya köprüsü inşa edilecek!

Gebze D-100 Osman Yılmaz Mahallesi mevkiinde yapılacak olan yaya köprüsünün ihalesi yapıldı.

Gebze’ye yaya köprüsü inşa edilecek!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Gebze D-100 üzeri Osman Yılmaz Mahallesi bölgesinde yaya köprüsü inşa edilecek.

Ankara Büyükşehir'den iki yeni üst geçit!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu Bulvarı üzerinde hayata geçirdiği yaya üst geçitleri hizmete açıldı

Kocaeli'ye üç yeni yaya köprüsü!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi kente üç yeni yaya köprüsü inşa etti.

Kocaeli'de evin içini gören üstgeçit yıkılacak!

Kocaeli'de D-100 Karayolu’nun üzerinde inşa edilmiş üstgeçitin ilginç bir nedenle yıkımına karar verildi. Üstgeçitten evinin odalarının görüldüğünü söyleyen bir kadın dava açtı.

İstanbul'da Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi başlıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kademeli Yaya Geçidi Düzenlemesi'ni başlatıyor. Düzenlemeyle birlikte araçların ve yayaların ışıklarda geçişleri kolaylaştırılıyor.

yaya üstgeçitleri Haberi

yaya üstgeçitleri

Araç ve yaya güvenliği için ulaşım planlaması kapsamında çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kara yolları tarafından çevre yolu üzerinde yapılan yaya üst geçitlerine özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kullanımı için asansör, yürüyen merpen ve engelli geçişleri yapıldı. 


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, yaşlı ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı yatırım, hizmet ve uygulamalar gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaya üst geçitlerinin kullanımını da kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye arkası, MAŞTİ ve Yeni Devlet Hastanesi önünde yapılan yaya üstgeçitlerine asansör monte çalışmaları tamamlandı.


Kısa zaman içerisinde hizmete girmesi planlanan asansör tertibatlarının haricinde, üstgeçitlerin zeminine kauçuk döşemelerin yapıldığı, yaya iniş alanlarına ise bazalt taş ile kaplamaların yapılarak, iniş ve çıkışların daha güvenli bir hale geleceği bildirildi.

Malatya Büyükşehir...