05 / 07 / 2024

Malatya'da yaya üstgeçitleri yenileniyor!

Malatya'da yaya üstgeçitleri yenileniyor!

İnsan yaşamını kolaylaştırmak için çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından ulaşım planlaması kapsamında özellikle yaşlı ve de engelli vatandaşlar için yaya üstgeçitleri yenilenerek, asansör tertibatı kuruldu.



Araç ve yaya güvenliği için ulaşım planlaması kapsamında çalışmalarını sürdüren Malatya Büyükşehir Belediyesi, Kara yolları tarafından çevre yolu üzerinde yapılan yaya üst geçitlerine özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımızın kullanımı için asansör, yürüyen merpen ve engelli geçişleri yapıldı. 


Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, yaşlı ve engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırıcı yatırım, hizmet ve uygulamalar gerçekleştiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yaya üst geçitlerinin kullanımını da kolaylaştırıyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından Belediye arkası, MAŞTİ ve Yeni Devlet Hastanesi önünde yapılan yaya üstgeçitlerine asansör monte çalışmaları tamamlandı.


Kısa zaman içerisinde hizmete girmesi planlanan asansör tertibatlarının haricinde, üstgeçitlerin zeminine kauçuk döşemelerin yapıldığı, yaya iniş alanlarına ise bazalt taş ile kaplamaların yapılarak, iniş ve çıkışların daha güvenli bir hale geleceği bildirildi.

Malatya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön