04 / 05 / 2024

Yayla Agro fabrikaları

Yayla Agro fabrikaları

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

Yayla Agro Gıda halka arz ediliyor. Yayla hisseleri ne zaman satışa çıkıyor?

Türkiye ve dünyada sektörün liderlerinden Yayla Agro Gıda, halka arz ediliyor. Garanti BBVA Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım’ın ortak konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek satışlar için tarih belli oldu. Şirketten yapılan açıklamada, "Halka arz fiyatının belirlenmesinde Sermaye Piyasası Kurulu’nun

Yayla Agro'dan Niğde OSB’de 400 milyon liralık yeni yatırım!

Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları Yayla Agro, Mersin'de yer bulamayınca, 400 milyon liralık yeni yatırım için Niğde'yi seçti.

Faruk Özlü: Akıllı fabrikalar kuracağız!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye'nin 4'üncü Sanayi Devrimi'ni kaçırmamasını sağlayacaklarını söyledi. Özlü, "4'üncü Sanayi Devrimi Platformu" oluşturup tüm fabrikaları akıllı fabrikalara dönüştüreceklerini açıkladı.

TOKİ Karaman Başyayla'da konutlar teslim ediliyor!

Başbakanlık Toplu Konut idaresi Başkanlığı Finansman Daimi Başkanlığı Karaman Başyayla Toplu Konut Projesi Teslim Programı kapsamında Karaman'ın Başyayla ilçesinde tamamlanan 48 TOKİ konutu sahiplerine teslim edilmeye başlandı.

Türkiye Şeker Fabrikaları'na ait 40 gayrimenkul satılıyor!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (İdare) tarafından, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.’ye ait 15 ildeki 40 gayrimenkul satışa çıkıyor.

Atıl fabrikalar üretime kazandırılacak!

BAŞBAKAN Binali Yıldırım’ın “Yatırımcının önüne turkuaz halı sereceğiz” sözlerinin ardından ekonomi yönetimi ülke genelindeki atıl fabrikaların üretime kazandırılması için çalışma başlattı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da fabrikaları devlet inşa edecek!

Başbakan Binali Yıldırım, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde yeni cazibe merkezleri oluşturacaklarını, buralarda fabrikaları devletin inşa edeceğini, özel sektörün işleteceği fabrikaların ürünlerini yine devletin alacağını söyledi.

Osmaniye Sarayları şehir merkezinde yayla serinliği yaşatacak!

Osmaniye'de yükselen Osmaniye Sarayları, şehir merkezine sadece 7 kilometre mesafede yayla serinliği yaşatarak, insanların hayalini, çalışırken de gerçekleştirebilmelerine olanak sağlıyor.

Bingöl'de 28 mera ve yayla kiralanacak!

Gökçekanat, Uzunsavat, Üçyaka, Dallıtepe köyleri ile Solhan, Karlıova ve Kiğı ilçesi köylerinde mera ve yaylaklar kiralanacak. Yayla ve meralar ihale ile kiralanacak. İhaleler, 15 Mart-7 Nisan tarihleri aralığında yapılacak.

İbrahim Yetkin: Şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşıyız!

TÜRKİYE Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, sanayinin temel direklerinden biri olan şekerpancarı üretimi ve şeker fabrikalarının korunması gerektiğini belirterek, "Ülkemizin geleceği AVM'lere feda edilmemeli" dedi.

Bolu yayla evleri meselesi mecliste görüşüldü!

AK Parti Milletvekili Ali Ercoşkun, yayla evleri meselesiyle ilgilendiğini iddia ederek, Meclis'e soru önergesi sunduğunu açıklayan CHP Bolu Milletvekilini eleştirdi.

Ankara Yaylaşehir projesi 10 bin konutluk olacak!

Ankara’da 3 bin kişilik seçkin üyesi ile 46 kooperatiften oluşan 10 bin konutluk Yaylaşehir projesi, Başkent Özlem Konut Yapı Kooperatifleri Birliği tarafından yönetiliyor...

İzmir'e yabancı yatırımcı için fabrikalar inşa edilecek!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, İzmir ziyaretinde yabancı yatırımcı için fabrikalar yapıp, onlara kiraya vereceklerini açıkladı.

Yayla Agro fabrikaları Haberi

Yayla Agro fabrikaları

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü yazısında Yayla Agro'nun Niğde OSB'de yapmayı planladığı 400 milyon liralık yatırımı kaleme aldı. İşte o yazı...

1983 yılında kurulan Durukan Gıda’yı 1998’de alıp Yayla Agro’ya dönüştüren, Ankara, Çankırı, Balıkesir ve Mersin’de fabrikaları bulunan Hasan Gümüş, büyüme yolunda bir adım daha atmak istedi.

Büyüme yatırımı için 48 bin metrekarelik kapalı alanda üretim yaptığı Mersin’i düşündü. 250 dönümlük alana ihtiyacı vardı.

Mersin’deki organize sanayi bölgesini yokladı. Yeterli büyüklükte alan bulamadığı gibi karşısına şu fiyat çıktı:

- OSB'de arsa metrekare fiyatı 250 lira.

Bunun üzerine başka illeri inceledi, Niğde’yi gözüne kestirdi. Niğde’de OSB’deki fiyatlar da Mersin’e göre oldukça uygundu:

-Arsanın metrekaresi 30 lira. Mersin Limanı'na 140 kilometre mesafede yer alıyor.

Yayla Agro Yönetim Kuru Başkanı ve CEO’su Hasan Gümüş kararını verdi:

- Niğde'de...