28 / 07 / 2024

yayla planlama çalışmaları

yayla planlama çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yaylalarda disiplin çalışmalarının başladığını belirterek, "Canı sıkılan ‘Bu bizim mahallenin camisi olsun’ diye yapamayacak." dedi... 

Kanal İstanbul'un planlama çalışmaları tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum , Bakanlığın Kanal İstanbul Projesi'yle ilgili planlama çalışmalarını tamamladığını ve alt ölçekli planlama çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi...

Köylerde düzenli yapılaşma çalışmaları rekora koşuyor!

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın Tarım Reformu uygulama alanlarındaki yerleşim birimlerinde başlattığı köy imar planlama çalışmaları rekora koşuyor. 

Malatya Aşudi Vadisi planlama çalışmaları tamamlandı!

Malatya’daki dere yatağının geçtiği Aşudi Vadisinde başlatılan yeniden planlama çalışmaları tamamlandı.

Manisa'da yol iyileştirme çalışmaları başladı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir il sınırı hattında bulunan Yunusemre ilçesi Gökçeler, Yayla ve Sarıkaya Mahallelerine yol iyileştirme ve stabilize çalışmalarına başladı.

Elazığ Belediyesi revizyon imar planı çalışmalarını tamamladı!

Elazığ Belediyesi Revizyon İmar Planı çalışmalarını tamamlayarak, 27 Mayıs 2016 tarihi itibariyle askıya çıkardı. İmar planı Elazığ Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü Harita Planlama Servisinde 30 gün süreyle incelenebilecek.

Silopi için planlama çalışmaları başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan irtibat bürosunun açılışını yaptı, Bakan Sarı altyapısı ve konutlarıyla yenilemiş bir Silopi için planlama çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Salı Grubu'nun gündeminde ulaşım alanında yapılan çalışmalar anlatıldı!

Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun haftalık toplantısına konuk olan Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Hülya Atalay, ulaşım konusunda yapılan çalışmaları anlattı.

Kütahya'da yol onarım çalışmaları incelendi!

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kirazlıyayla köyü yakınlarındaki yol onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Düzce Akçakoca'da baraj inşaatı çalışmalarının yüzde 90'ı tamamlandı!

Düzce Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyayla mevkisinde yapımı devam eden baraj inşaatı çalışmalarında, yüzde 90 seviyesine gelindiğini söyledi.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Van Erciş'te yol çalışmaları bu yıl tamamlanacak!

Van Erciş'te 39 kilometrelik yayla yollarının stabilize çalışmalarının bu yıl tamamlanması hedefleniyor.Yolu olmayan yaylalarda yeni yollar açan ekipler, mevcut yolların genişletme, dolgu ve reglaj çalışmalarını da birlikte yürütüyor.

Rize Yeşil Yol projesi yol genişletme çalışmaları ne durumda?

KARADENİZ Yeşil Yol projesinde, bölge halkı ve çevrecilerin tepkileri nedeniyle bağlantısı yapılamayan Rize’nin Çamlıhemşin İlçesi Yukarı Kavron ve Samistal Yayla yolu güzergahında, yol genişletme çalışmaları sürüyor.

Konya'da raylı sistem iyileştirme çalışmaları başladı!

Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Dairesi Başkanlığı, 23 yıldır kullanılan tramvay hatlarında devam eden yenileme çalışmalarının en kısa zamanda tamamlanması için çalışıldığını duyurdu...

yayla planlama çalışmaları Haberi

yayla planlama çalışmaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaylalardaki kaçak yapıları önlemeye ilişkin çalışmaların başladığını açıkladı. 

Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacağını söyleyen Özhaseki, meralar, ormanlar ve sit alanlarında yapılaşma yasağı olduğunu da anımsattı.

DAVOS MODELİ

Bu noktada iyi planlamanın gerekli olduğunu dile getiren Özhaseki, “Çalışma başlatıldı. Bu çalışma içerisinde Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ var. Özellikle Ayder Yaylası için başladı” dedi. Bakan Özhaseki, yürütülen çalışmada yurtdışındaki benzer örneklerin incelendiğini, Davos’un da gidip görüldüğünü ve bu kapsamda yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemeye ilişkin çalışmanın başlatıldığını anlatarak şöyle konuştu: “Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak. İhtiyaç sahipleri için nereye konut yapılacaksa orada birtakım dedelerden, babalardan kalma mülkiyetler, yerler de var. İşte buralara nasıl yapılabileceği, otopark alanının, yolun, camisinin nerede olacağı...