02 / 05 / 2024

yazlık turizmi

yazlık turizmi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlandı..

Günlük yazlık ev kiralama yasası!

Günlük yazlık ev kiralama hususunda bazı yasal düzenlemeler bulunuyor. 11 Ekim 2013 tarihinde yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler için ruhsat alınması gerekiyor. İşte günlük yazlık ev kiralama yasası..

Yazlık alım satım vergisi 2015!

Yazlık ev devri için yine öncelikle ilgili tapu dairesinden veya bulunulan yerin tapu müdürlüğünden randevu alınması gerekiyor. İşlem için alım satım vergisi ödeniyor. Peki, yazlık alım satım vergisi 2015 ne kadar?

Yazlık ev emlak vergisi 2015!

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından yılın belli dönemlerinde belediyeye ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, yazlık evin emlak vergisi olur mu? İşte yazlık ev emlak vergisi 2015..

Yazlık kiralayanları 15 bin müfettiş takibe alacak!

Türkiye’de 1.5 milyon yatak kapasitesine ulaşan kayıt dışı yazlık konut kiralamalarının peşine düşen Maliye, başta yabancılar olmak yazlığını kiralayanları 15 bin müfettişle takibe alacak.

Yazlık konutlar kayıt altına alınacak!

Tatil yörelerinde kayıt dışı kiralandığı için vergi kaybına neden olan ve bu yönüyle "turizmin kayıp hazinesi" olarak değerlendirilen yazlık konutların, kayıt altına alınması için çalışma başlatıldı.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

1988 yılında yazlık fiyatları yüzde 100 artmış!

1988 yılında İstanbul'da yazlıkların sezonluk ve satılık fiyatları 1987 yılına göre, yüzde 100 artmış. En mütevazi yazlığın sezonluk kirası 1 milyon liraymış. Silivri'de bir yazlık evin fiyatı ise 20 milyon liradan başlıyormuş.

600 bine yakın yazlık konut turizme hizmet edebilir!

İkincil konut olarak da adlandırılan yazlık veya mevsimlik konutların turizme kazandırılması için başlatılan çeşitli projeleri değerlendiren uzmanlar, toplam yatak kapasitesinin yaklaşık yüzde 75'ini böyle konutlardan sağlayan İspanya'yı örnek gösterdi.

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları 1.2 milyon dolardan başlıyor!

Hamptons'ta yazlık evlerin kiraları dudak uçuklatıyor. Ralph Lauren, Steven Spielberg ve Martha Stewart'ın yaz aylarını geçirdiği Hampston'da bir aylık kirası 1 milyon 200 bin doları bulan bir ev bile var...

1984 yılında İstanbul'da yazlık ev kiraları tavan yapmış!

1984 yılında İstanbul'da yazlık kiraları tavan yapmış. Adalar'da birçok yazlık 2 ve 2.5 milyon lira arasında kiraya veriliyormuş. Yazlık evler Florya, Ataköy'de ise 60 bin ile 2.5 milyon lira arasında değişiyormuş.

Yabancı turistler için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu!

Yabancı turistlerin Türkiye'de tedavilerini düzenleyen genelge yürürlüğe girdi. Sektöre özel teşvikler gündeme gelecek. Yurt dışından gelen turistler ve Türkiye'de yaşayan yabancılar için Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu...

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği toplantı yaptı!

Trabzon İpekyolu Sağlık Turizmi Derneği kurucu üyeleri Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Trabzon’un bir sağlık merkezi olması için yapılması gereken çalışmalar konuşuldu...

Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu kuracağız!

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu: "Sağlık turizmindeki hedeflere sistemli ve belirlenen zamanda ulaşabilmek için Bakanlığımız koordinasyonunda, "Sağlık Turizmi Koordinasyon Kuruluşu"nu oluşturacağız." dedi...

yazlık turizmi Haberi

yazlık turizmi

Türkiye Seyehat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlandığını söyledi. Özbozdağ, taslakta "yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme" yetkisinin, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine verilmesinin ön görüldüğünü dile getirdi. Taslağın yasalaşmasının faydalı olacağını dile getiren Özbozdağ, "Bu kanun vergi kaçakçılığını önler. Turizm amaçlı başkalarına kiraya verilen konutlar yasal hale gelirlerse kayıtlı işletme olurlar ve işlerini daha düzgün yaparlar" dedi. Diğer turizm bölgesinde olduğu gibi Marmaris'te de turistlere kiraya verilen evler olduğunu dile getiren Özbozdağ, bu faaliyetlerin yasal statüye kavuşmasıyla alternatif olarak turizmde yeni bir trend ortaya çıkabileceğini dile getirdi. Güney Ege...