30 / 04 / 2024

Yazlık yerlerde kışında oturabilecekmiyiz

Yazlık yerlerde kışında oturabilecekmiyiz

YAŞAR Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı Doç. Gökçe Özdemir ve Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ferika Özer Sarı, Türkiye'de sayılan 600 bine yaklaşan yazlık konutların dört mevsim turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

1945'te yazlık evlerin fahiş kira bedelleri çileden çıkarttı! İşte Büyükada ve Suadiye'deki kiralık yazlık evler

1945 yılında kiralık konut bedelleri ile ilgili yapılan denetimlerde fahiş fiyata yazlık ev kiralayanlar mahkemeye verilmiş.

Van Gölü'nün kıyısı binalar ve yazlık villaların işgali altında! Tuşba'da sadece 552 imara aykırı yapı var!

Van Gölü’nün kıyısı, resmi binalar ve yazlık villaların işgali altında kaldı. Sadece Tuşba ilçesinde imara aykırı toplam 552 yapının inşa edildiği belirtildi. 

Yazlık evini izinsiz kiraya verenler yandı! 500 bin TL ceza geliyor!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanmasına ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi ve yasalaştı. Yazlık evini izinsiz kiraya verenlere 500 bin TL'ye kadar ceza kesilecek...

Yazlık bölgelerde konut fiyatları uçtu!

Havaların ısınmasıyla birlikte Ege Bölgesi’nde yazlık kiralamaları yüzde 30 ila yüzde 80 arasında yükseldi. İşte detaylar...

Tatil tercihleri değişti: Otel yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor! 

Okulların kapanmasıyla beraber yaz tatili için planların yapılmaya başlandı. Tatillerde oteller yerine 1-2 haftalık yazlık kiralamalarında patlama yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

Kuşadası Belediyesi 4 arsa satacak! Yazlık bölgede arsa arayanlar dikkat!

Aydın İli Kuşadası Belediye Başkanlığı, Kuşadası'nda yer alan 4 adet arsayı satışa çıkardı. Yazlık bölgelerde arsa arayanların merakla beklediği satış ihalesi 11 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık evlerde köpük oluştu!

Pandemi sonrasında izole hayatın tercih edilmesiyle yazlık evlere talep arttı. Bu durum sonrasında yazlık evlerin fiyatları da tavan yaptı. Uzmanlar bu fiyatların köpük olduğu görüşünde. 

Kiralık ve satılık yazlık arayışlarında 2022 telaşı!

Yazlık fiyatlarında yaşanan rekor yükselişlerden cebi yanan tüketici, gelecek yaz için arayışlarına başladı. En çok kiralık yazlığın Çeşme'de, satılığın ise Ayvalık'ta arandığı belirlendi. 

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Yazlık sitelerde günlük kiralamalar nasıl engellenir? 

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında yazlık sitelerde kiralama konusunu kaleme altı.

Yazlık bölgelerde konut fiyatları ne durumda? 

Hepsiemlak bayram tatili öncesinde tatil bölgelerinde yazlık fiyatlarında son durumu analiz etti. 

Yazlık yerlerde kışında oturabilecekmiyiz Haberi

Yazlık yerlerde kışında oturabilecekmiyiz

Avrupa'da 49 milyon kişinin ev kiralayarak tatil yaptığım belirten Doç. Özdemir, "İkincil konutların turizmde alternatif gelir oluşturma arayışları tüm dünyada olduğu gibi için eylem planı ülkemizde de devam ediyor. Bunun başarılı örnekleri Mersin ve Ayvalık'ta kendisini gösterdi. Ancak ülke ekonomisine dddi anlamda yük getiren bu ikincil konutlar için daha geniş çapta bir eylem planı hazırlanmalı. Atıl konutlar 12 ay boyunca turizme hizmet edebilir. Aynca yeterli konaklama imkanı sağlanamadığı için yapılamayan uluslararası konferanslara ve büyük spor organizasyonlarına ev sahipliği yapılabilir" dedi. 



BÜYÜK EKONOMİK KAZANÇ 

¦ Özdemir, İspanya'da ikincil konutlann hayata geçirilmesi için planlanan projenin başanyla hayata geçirildiğini söyledi, "İsviçre'de 250 bin otel yatak arzına karşın 1 milyon ikindi konut yatak arzı bulunmakta. İspanya'da ise yatak arzının yaklaşık yüzde 75'i ikincil konutlardan sağlanmakta....