17 / 05 / 2024

YD-ÜFE kasım ayı rakamları

YD-ÜFE kasım ayı rakamları

YD-ÜFE, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1,84 düşerken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2,30, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,21 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13,98 artış gösterdi.

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Kasım 2023 enflasyon rakamları açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları!

Milyonlarca kişinin merak ettiği Kasım ayı enflasyon rakamları az önce TÜİK tarafından açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Kasım 2023 rakamları...

SON DAKİKA: Kasım ayı kira artış oranı (TEFE-TÜFE) belli oldu! İşte Kasım 2023 kira zammı hesaplama formülü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamlarından sonra Kasım ayı kira artış oranı belli oldu. 

İş yeri kasım ayı kira artış oranı açıklandı mı? Kira artış oranı yüzde kaç oldu?

Kira artış oranı, her sene için TÜFE (Tüketici Fiyat Endeksi) ve TEFE (Üretici Fiyat Endeksi) gibi ekonomik göstergelere göre belirleniyor. Peki, kasım ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu? İşte detaylar...

Kasım 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Kasım 2022 rakamları!

Milyonlarca kişinin merakla beklediği TEFE TÜFE Kasım 2022 rakamları resmen açıklandı. Peki Kasım ayı enflasyon rakamları ne oldu? İşte Kasım 2022 TEFE TÜFE oranları...

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri Kasım ayında zamlandı! Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar?

Vakıfbank emekli promosyon ödemeleri, kasım ayının gelmesiyle birlikte güncellendi. Peki 2022 Vakıfbank emekli promosyonu ne kadar, kaç TL? İşte 2022 Vakıfbank emekli promosyon miktarı...

Yapı Kredi Bankası kasım ayında emekli promosyon rakamlarını güncelledi!

Yapı Kredi, kasım ayının gelmesiyle emekli promosyon sayfasını güncelledi. İşte detaylar...

Kasım ayı kira artış oranı 2022 belli oldu mu?

Kasım ayı kira artış oranı merak edilip araştırılmaya başlandı. Bilindiği üzere kira zammına sabit oran getirildi. 1 Temmuz 2023’e kadar geçerli olacak bu sözleşme ile kira oranları sabit tutuldu. İşte Kasım ayı kira artış oranı detayları!

VakıfBank emekli promosyonu Kasım ayında ne kadar arttı?

Emekli promosyonlarında Kasım ayı güncellemeleri yaşanıyor. Bu haber üzerine vatandaşlar, VakıfBank emekli promosyonu Kasım ayında ene kadar arttı? bu benzeri soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Promosyonlara Kasım rüzgarı! Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar oldu? İşte Ziraat Bankası Kasım ayı güncellemesi!

Emekli promosyonlarında Kasım ayı güncellemesi yaşanıyor. Bu haber üzerine vatandaşlar, Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar oldu? bu benzeri soruların yanıtlarını arıyor. İşte detaylar!

Yılbaşı öncesi Kasım ayı büyük bekçi alımları başladı! İşte çarşı ve mahalle bekçi alımına dair detaylar!

Bekçi alımları büyük bir merakla takip ediliyor. Kasım ayının büyük bekçi alımları başladı. İşte detaylar!

Gram altın kasım ayında bu kadar olacak!

Gram altında yaşanan son dakika gelişmeleri yakından izlenirken, flaş açıklama geldi! Analistlerin iddialarına göre; gram altın kasım ayında bu kadar olacak! İşte ayrıntılar..

Emekli ve işsiz vatandaşlar ödemeyecek! Kasım ayının sonuna kadar süresi var!

Emekli, işsizler ve ev hanımları emlak vergisi ödemiyor. Bu süre de kasım ayının sonuna kadar uzatıldı. İşte detaylar!

YD-ÜFE kasım ayı rakamları Haberi

YD-ÜFE kasım ayı rakamları


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayına ilişkin YD-ÜFE verilerini açıkladı.  Buna göre, YD-ÜFE, kasımda bir önceki aya göre yüzde 1,84 düşerken, geçen yılın aralık ayına göre yüzde 2,30, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,21 ve 12 aylık ortalamalara göre yüzde 13,98 artış gösterdi. 


Sanayinin iki sektörünün bir önceki aya göre değişimlerine bakıldığında; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe yüzde 0,73, imalat sanayisi sektöründe yüzde 1,85 düşüş gerçekleşti. 


En yüksek aylık artış deri ve ilgili ürünlerde 


Kasımda bir önceki aya göre endekslerin en fazla artış gösterdiği alt sektörler; yüzde 0,51 ile deri ve ilgili ürünler, yüzde 0,24 ile mobilya hariç ağaç ve mantar ürünleri, yüzde 0,20 ile bilgisayarlar, elektronik ve optik ürünler oldu. 


Buna karşılık aynı dönemde endekslerde en fazla düşüş, yüzde 7,08 ile...