29 / 04 / 2024

Yedi Kızlar Camisi

Yedi Kızlar Camisi

Bulgaristan’ın güneydoğusunda Yunanistan sınırına yakın Nalbantlı köyündeki 600 yıllık tarihi Yedi Kızlar Camisi, yeni minaresine kavuştu. Nalbantlı'da yer alan Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi.

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak.

Büyükşehir Belediyesi 13 adet arsayı satıyor! Hemen bakın...

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Kızlar mahallesinde yer alan 13 adet arsayı satışa çıkardı. Peki bu arsaların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer kızlarına Londra'da ev aldı!

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer'in 15 yaşındaki kızı Nazlı Bilginer, aldığı doğum günü hediyesiyle konuşuluyor. Ünlü çiftin küçük kızları 15 yaşında Londra'da 36 milyon Türk Lirası değerinde konutun sahibi oldu.

Ahu Aysal'ın yazlık satışında pay tartışması!

Geçtiğimiz aylarda Bodrum'daki yazlığını satan Ahu Aysal, bu satıştan elde ettiği geliri kızları arasında paylaşmıştı. Fakat kızlarının yazlık satışındaki paylarından mutlu olmadıkları ortaya çıktı.

Aziz Yıldırım, Bodrum Yalıkavak’taki evini kızlarına bıraktı!

Şampiyonluğu kılpayı kaçıran Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski başkanları arasında yer alan Aziz Yıldırım, gözde tatil beldesi Bodrum Yalıkavak’ta bulunan evini kızlarına bıraktı.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Altın Kızlar dizisinin çekildiği ev satıldı!

Golden Girls (Altın Kızlar) adlı dizisinin çekildiği ev satıldı. ABD'nin Los Angeles kentinin gözde bölgeleri arasında yer alan Brentwood'daki evin yeni sahibi 4 milyon 620 bin dolar veren kişi oldu.

İngiltere'de bir baba kızları için ağaç ev inşa etti!

İngiltere'nin Watford kentinde yaşayan Joe Rackley isimli bir baba, kızları 3 yaşındaki Tabitha ve 3 aylık Rosa için ağaç ev inşa etti...

Nevşehir'de cami inşaatı için Diyanet Vakfı'na yarım milyon!

Sayıştay Başkanlığı tarafından Nevşehir Belediyesi’ne ilişkin tamamlanan Denetim Raporu ile belediyenin, bir vakfa “Nevşehir Külliyesi Camisi inşaatı” için 500 bin TL tahsil edildiği iddia edildi.

Hacizli Kızlar Manastırı'na anıt kalkanı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kızlar Manastırı’nın yıkımdan kurtarılması için düğmeye bastı. Tapusunda 53 bin TL’lik ihtiyati haciz şerhi bulunan manastırın anıt olarak tescil edilmesi amacıyla gerekli yasal süreç başladı.

Trabzon Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde alınan kararla tarihi Kızlar Manastırı’nın Kültür ve Turizm Bakanlığına tahsisi iptal edildi.

Boyu uzamayan evlatları için evi küçük eşyalarla dekore ettiler!

Mukopolisakkaridoz rahatsızlığı sebebiyle boyu kısa kalan 32 yaşındaki kızları Şeyma Esra Telli için evin dört bir yanını küçük eşyalarla yeniden dekore eden Hacer- Ergül Telli çifti, evlatlarının hayattan keyif alabilmesi için çaba gösteriyor...

Kızlar Manastırı'nın restore edilmesi önerisi TBMM'de!

İskenderun'da bulunan Kızlar Manastırı'nın taşınmaz kültür varlığı olarak tescillenerek restore edilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yedi Kızlar Camisi Haberi

Yedi Kızlar Camisi

Osmanlı döneminde 1428 yılında çivi kullanılmadan inşa edilen caminin metal minaresinin yerinde yükselen 30 metrelik yeni minarenin açılışı için tören düzenlendi. Bölgeden binlerce Müslüman, açılış vesilesiyle biraraya geldi.


Toplanan kişisel bağışlar ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin katkılarıyla dikilen yeni minare, caminin yapımında da kullanılan meşe ağacından malzemeyle kaplandı.


Nalbantlı’nın bağlı olduğu Kırcaali şehrinin bölge müftüsü Beyhan Mehmet, törende yaptığı konuşmada, Yedi Kızlar Camisi’nin yapılışıyla ilgili yüzyıllardır anlatılan efsaneyi dile getirdi.


Efsaneye göre, nişanlıları savaştan geri dönmeyen 7 kız, sahip oldukları tüm malvarlıklarını satıp, toplanan para ile camiyi tek bir çivi çakmadan inşa eder. Daha sonra ortadan kaybolan bu kızlardan bir daha haber alınamaz. Bu olay, Hıdrellez'de meydana geldiğine inanıldığı için her yıl 6 Mayıs'ta Nalbantlı’nın köy...