28 / 04 / 2024

Boyu uzamayan evlatları için evi küçük eşyalarla dekore ettiler!

Boyu uzamayan evlatları için evi küçük eşyalarla dekore ettiler!

Mukopolisakkaridoz rahatsızlığı sebebiyle boyu kısa kalan 32 yaşındaki kızları Şeyma Esra Telli için evin dört bir yanını küçük eşyalarla yeniden dekore eden Hacer- Ergül Telli çifti, evlatlarının hayattan keyif alabilmesi için çaba gösteriyor...



Mukopolisakkaridoz rahatsızlığı yüzünden boyu diğer insanlara kıyasla daha kısa olan 32 yaşındaki Şeyma Esra Telli'nin anne ve babası, kızlarının hayatını kolay bir hale getirmek için evin dört bir yanını küçük eşyalarla yeniden dekore etti. 

Anadolu Ajansı’ndan Aybüke İnal’ın haberine göre, Telli'nin iki ağabeyi, o daha dünyaya gelmeden trafik kazasında hayatını kaybetti. Kendisiyle aynı kaderi paylaşan ve hukuk fakültesi son sınıfta okuyan ortanca ağabeyi Seyit Alparslan ise aynı rahatsızlık nedeniyle felç geçirerek 24 yaşında hayata veda etti. 

Kötü hatıralar ve acı tecrübeler sonrası Şeyma'ya sıkı sıkı sarılan Hacer ve Ergül Telli çifti, evlatlarının hayattan keyif alabilmesi için ellerinden geleni yapmaya çalışıyor. 

Evi kızları için özel olarak dekore eden anne-baba, koltuk, masa, lavabo, makyaj aynası gibi büyük objelerin yanına bir de küçük eşyaları yerleştirerek evlatlarının hayatını kolaylaştırmaya gayret ediyor.

"Kendimi engelsiz hissediyorum"

 Telli, anne ve babası arkasındayken hiçbir şeyden endişe duymadığını ifade etti.

Şeyma Telli, engelsiz bir yaşam sürdüğünü ve evdeki tüm eşyaların boyuna uygun olduğunu aktararak, "Kapı dürbünleri, evdeki lambaların düğmeleri, her şey boyuma uygun. Her odada taburem var, makyaj köşem, kahve köşem var. Her şey elimin altında. Mevla'm olmayanlara da nasip etsin. Kendimi engelsiz hissediyorum. Allah annemden de babamdan da razı olsun, hayatımı son derece kolaylaştırdılar. Normal bir insan gibi yaşıyorum." dedi.

70 yaşındaki Baba Ergül Telli ," Ev ortamını hayatına uygun şekilde ayarladık. Masası, sandalyesi, lavabosu her şeyini ayarladık. Şeyma, biz evde bir hafta olmasak tek başına kalabiliyor." diye konuştu. 

 

 


Geri Dön