06 / 05 / 2024

Yeditepe Üniversitesi Teknopark kurucu heyet protokolü

Yeditepe Üniversitesi Teknopark kurucu heyet protokolü

Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılımlarda bulunan kurumun bünyesinde bir teknopark tesis edilmesi amacıyla, Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi kuruldu!

Kadir Has Üniversitesi Ve Silivri Belediyesi Teknopark Anonim Şirketi Silivri'de 3 milyon TL sermaye bedeli ile Hasan Dağ, Mustafa Akış, Adem Tarık Gürleyen, Latif Ulu, Kadir Has Üniversitesi, Silivri Belediyesi ve Kadir Has Vakfı ortaklığında kuruldu.

Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi alacak! Son başvuru tarihi 22 Şubat 2023!

Yeditepe Üniversitesi belirtilen birimlerinde açık bulunan Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına Yükseköğretim Kanununun 23. maddesi ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili maddeleri gereğince öğretim üyesi alacak.

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Demiroğlu Bilim ve Yeditepe Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Öğretim Görevlisi alıyor! Son başvuru tarihlerini kaçırmayın!

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Esenler ilçesi, Yıldız Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesine ( Teknopark ) ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 17.12.2021 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Konut sitelerindeki yüksek aidatlara puan çözümü!

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark’ta geliştirilen yapay zeka tabanlı site yönetim programı Apti, konut sitelerindeki birçok gideri azaltacak. 

İklim değişikliği ile mücadelede kentsel tasarım büyük önem taşıyor!

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Bengi Korgavuş, kentsel tasarımın doğru yapılması ile iklim değişikliğinin yaratacağı zararlarının önüne geçilebileceğini dile getirdi. 

Malatya'ya bir teknopark kurulmalı!

BAU (Bahçeşehir Üniversitesi) Global Başkan Yardımcısı Ahmet Köse, Malatya’nın her açıdan büyük bir potansiyel taşıdığını vurguluyor. Köse, "Malatya’mıza mutlaka bir adet teknopark kazandırılmalıdır" diyor.

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini 5 katına çıkarmak için yaklaşık üç yıl önce ihale edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.

Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu’na Çelik Yapılar Oscar’ı!

Yeditepe Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nesrin Yardımcı Tiryakioğlu, Avrupa’nın çelik yapılar konusunda bilim Oscar’ı kabul edilen Charles Massonnet Ödülü’nün sahibi oldu.

Galatasaray ile Boğaziçi Üniversitesi arasında Teknopark işbirliği!

Galatasaray Kulübü ile Boğaziçi Üniversitesi arasında "Spor İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

Zonguldak BEÜ Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi bünyesinde inşa edilen Teknopark'ın hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Teknopark'ın Zonguldak'ta önemli işleri hayata geçirmesi planlanıyor.

Zonguldak Teknopark binası hizmete açıldı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde hayata geçirilen Teknopark binası hizmete açıldı!

Melih Bulu: Sağlık alanında teknopark kuracağız!

İstinye Üniversitesi, sağlıkta Türkiye'nin en rekabetçi üniversitesi olmayı hedefliyor. Rektör Prof. Dr. Melih Bulu, "Sağlık mühendisliği ağırlıklı bir teknopark kuracağız. Burada üretilen cihazları, teknolojileri ve yerli ilaçları dünyaya satacağız" diyor.

Yeditepe Üniversitesi Teknopark kurucu heyet protokolü Haberi

Yeditepe Üniversitesi Teknopark kurucu heyet protokolü

Yeditepe Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Teknoloji Geliştirme Bölgesi (Teknopark) için Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.


Yeditepe Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, üniversite-sanayi iş birliği çerçevesinde atılımlarda bulunan kurumun bünyesinde bir teknopark tesis edilmesi amacıyla, Kurucu Heyet Protokolü imzalandı.


Heyet üyelerinin katılımıyla düzenlenen imza töreninde, Yeditepe Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi'nin,  Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'na sunulacak kuruluş dosyasını hazırladığı ve başvuru işlemlerini en kısa zamanda gerçekleştireceği bildirildi.


Açıklamada görüşlerine yer verilen İstanbul Eğitim ve Kültür (İSTEK) Vakfı Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, ülke olarak 2023 vizyonuna uygun gelişme değil, sıçrama yapılması gerektiğini belirterek, "Teknoparklarda asıl hedeflenen üniversitelerle bilimsel araştırma yapan diğer kurum ve kuruluşların, piyasada üretim yapan işletmelerle iş birliğini sağlamaktır. Çok güçlü bir üniversitemiz var. Bu kapsamda üniversite-sanayi iş birliğinin sağlanması bu sıçramanın...