28 / 07 / 2024

yemen turistik yerler

yemen turistik yerler

Yemen'in başkenti Sana'nın hemen dışındaki antik kent Beyt Bos ''kartal yuvasını'' andıran konumu ile görenleri büyülüyor. Milattan Önce 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen antik kent İslamiyet öncesi Yemenlilere uzun bir süre ev sahipliği yapmış

Tatilcilerin yönü değişti! Ege'deki o evlere talep arttı!

Normalleşme sürecinin başlamasıyla yazlık evlere talep arttı. Gayrimenkul danışmanı Zafer Nerez, Çeşme, Marmaris ve Kuşadası gibi turistik yerler başta olmak üzere sahil bölgesinde bulunan yazlıkların satış ve kiralanmasında yüzde 12 artış yaşandı.

Bursa Gököz Göleti'ne spor ve turistik tesis yapılacak!

Bursa'nın dağ ilçelerinden Keles'teki Gököz Göleti'nin çevresine Bursaspor ve diğer kulüplerin kamp yapabilmesi için spor ve turistik tesis inşa edilecek.

Yüksekova'da planda konut olarak görülmeyen yerler taşınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "İmar planında konut olarak görülmeyen yolda kalan yerler, çürük alanlar, yeni yere taşınacak. Metrekaresine göre site içinde evler vereceğiz" dedi.

Yemen'in imar çalışmalarında Mısır'ın büyük rolü olacak!

Yemen Başbakanı Ahmed bin Dağr, "Yemen'in yeniden imarı ve devlet kurumlarının yeniden tesisi için krizi sona erdiren anlaşmaya varılmasının ardından imar çalışmaları konusunda Mısır'ın büyük rolü olacak." dedi.

Çamlıca Tepesi'ne turistik tesis mi yapılacak?

Sürekli rant iddialarıyla gündeme gelen Çamlıca'da inşaatı devam eden cami inşaatı çevresinde 56 dönümlük alanın turistik tesis alanı olarak tahsis edildiği iddia edildi. CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin açıklama yaptı.

Adana'da dönüşüme şiddetle ihtiyaç duyulan yerler var!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, İnşaat Fuarı’nda, sıkıntı yaşayan yatırımcıyı Adana'ya davet etti. Sözlü; " Kentsel dönüşüme şiddetle ihtiyaç bulunan yerler var Adana’da. " dedi.

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler finansal raporları!

Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler AŞ., 31 Aralık 2015 tarihi itibariyle finansal tablolar hakkında hazırlanan bağımsız denetim raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte KAP'a bildirilen rapor...

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi kuruldu!

Saraylı Turistik ve Spor Tesisleri İnşaat İşletme Anonim Şirketi, Beycan Saraylı Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda, Bülent Saruhan Saraylı ve Saime Nurcan Saraylı Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 5 Şubat'ta Bahçelievler'de kuruldu.

Ege Bölgesi'nde 908 turistik tesis satılıyor!

Türkiye'nin önemli tatil destinasyonlarından Ege Bölgesi'nde satılığa çıkarılan turistik tesis sayısı 908'e ulaştı. Çanakkale'den Muğla'ya kadar sahil şeridinde satışta olan tesisler için istenen toplam tutar 9 milyar liraya yaklaşıyor.

Yemen'in yeniden imar edilmesi için çağrı yapıldı!

Yemen'de istenilen barışın sağlanması durumunda ülkenin yeniden imarı ve ülke ekonomisinin Körfez ekonomisiyle entegrasyonu için çalışma programı ortaya koymak amacıyla uluslararası bir konferans çağrısında bulunuldu.

Düzce Akçakoca'da turistik tesis inşaatı başladı!

Akçakoca Belediyesi tarafından Yap İşlet Devret Modeli ile müstecire verilen turistik tesis inşaatı başladı. Başkan Cüneyt Yemenici, inşaat alanında incelemelerde bulundu.

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tasweq Turistik Hizmetleri ve Ticaret Limited Şirketi, M-Alı Alshawı ve Sabah Kasem ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 16 Ekim'de Üsküdar, Ahmediye Mahallesi, Viransaray Sokak'ta kuruldu.

yemen turistik yerler Haberi

yemen turistik yerler


Yemen'in başkenti Sana'nın  hemen dışındaki antik kent Beyt Bos ''kartal yuvasını'' andıran konumu ile görenleri büyülüyor.


Milattan Önce 8. yüzyılda kurulduğu tahmin edilen antik kent İslamiyet öncesi Yemenlilere uzun bir süre ev sahipliği yapmış. Yakın tarihte Yemenli Yahudilerin de kullandığı antik kentte görülen bir çok dine ait semboller, kentin yıllarca farklı dinlere aynı anda ev sahipliği yaptığını gösteriyor.


Antik kent Beyt Bos, başkent Sana'ya sadece 10 kilometrelik uzaklığı ile bir zamanların önemli bir turizm merkezi olmuş. Sadece bir tek giriş çıkış kapısı olan antik kent başkente hakim manzarası ile görülmeye değer bir atmosfer oluşturuyor. Beyt Bos, terkedilmiş görüntüsü ile az sayıda yerli turisti ağırlarken, bölgede geçmişte yaşanan turizm hareketliliği kentteki otantik otel binalarından anlaşılıyor.


Şu anda kentin eski yerleşimlerinde yaşayan olmasa da,...