27 / 04 / 2024

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

Fatih'de turistik tesis sayısı artacak mı?

FATİH ilçesi üzerindeki karabulut Yenileme adı altında yapılmak istenen Dönüşüm projeleri ile ilçemiz Turizm- Ticaret-Konaklama alanına dönüştürülecek. Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak.



Süleymaniye yenileme DÖNÜŞÜM projesi için süreç hızlandı, Daha önce onaylanan projeler revize edilerek daha da rantibiyel hale getiriliyor. Endişelerimiz gerçek olursa 2017 sonuna doğru hayata geçirilmesi beklenen 6306 sayılı Afet yasası hükümlerine göre ilçedeki bina stokunun tamamına yakını 2007 deprem yönetmeliğine göre Rizk yapılardan oluştuğu için yıkılacak. Yıkılan binaları yeniden yapmak mümkün, Fakat ilçenin 50 yıllık çarpık kentleşmesinin faturası binaların son sahiplerine çıkarılarak parsel bazında yenilemeye izin verilmeyeceği, Ada bazlı yeni projelerle ilçenin konut sayısı azaltılıp, Turistik tesis sayısı çoğaltılacak. 


Başkan Mustafa Demir Ali ağaoğlu ile katıldığı İskele Sancak proğramında, Fatih için yapılmış Henri Prost planlarını uyguladıklarını. Bunun gerçekleşmesi halinde ilçenin nüfusunun 150 bine kadar ineceğini söylemişti. 

Bizde diyoruz ki Eminönü Turistik alan olunca nasıl %90 nüfusunu kaybetti ise Fatihte kaybederek Olası Nüfus 50 bin civarına inecektir. Yeni yapılanmada değer artışı payı okadar yüksek olacakki, Eski mülk sahipleri bu bedeli ödeyemiyecek, ilçeyi terk etmek zorunda kalacak. 


Belkide sık sık gündeme getirilen, Mahkemelerin iptal ettiği acele kamulaştırma kararları iptal ettirilemiyecek, İlçenin tamamı kamulaştırılarak boşaltılacaktır. Boşalan fatih ne olacak diye merak edenlere cevap hazır Bu arada batının ABD'nin diğer bir projesi Tarihi sur içi Bizans, Roma dönemi şeklinde imar edilecek, Ortodoks haç merkezi yapılarak, Ortodoks YENİ ROMA özerk bölgesi yapılacak (Ben demiyorum, Patrik Bartholomeos biyografisinde kendini böyle tanımlıyor) Kostantinepolis, İstanbul Yeni Roma Başpiskoposu Ekümenik Patrik şeklinde. Ve bu şekilde 400 milyonluk Ortodoks Dünya Fatih'te, Yeni adı YENİ ROMAnın salikleri olacaktır. Biz bu projenin hayata geçeceğine inanıyoruz. Tabii Süleymaniye yenileme projesi beş ayrı bölümden oluşturuldu, Her bir bölüm ayrı kişilere verildi. Cumhurbaşkanımız Süleymaniye projesinde batılılara yer satılmamasını emir buyurmuş, Süleymaniye camii cemaatsiz kalmasın demiş, Bu nedenle proje araplara satılmış bile, Bizler ise korkarım Tarihi sur içine özel izinle gireceğiz. 


Haber Ekspress/ ENGİN BELLİ


Geri Dön