29 / 04 / 2024

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Sosyal konut hamlesinde tanınan kontenjanın tamamlayıcı olması için gençlere beyaz eşyada uzun taksit imkanı tanınması gerektiğini söyleyen BEYPER Başkanı Ali Yıldız, beyaz eşya taksitlerinin 12- 24 aya çıkarılmasını istedi. Peki taksit sayısı artacak mı? Beyaz eşyada taksit sayısı şu an kaç?



Beyaz Eşya Perakendeciler Derneği (BEYPER) Başkanı Ali Yıldız katıldığı TV programında  "Gençlerimiz beyaz eşya 9 taksit değil de 18-24 ay gibi taksitlerle alabilirlerse evin yanında beyaz eşyayı da daha uygun koşullarda alma fırsatı elde etmiş olurlar. Taksit sayılarının artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Bloomberg HT yayınına katılan BEYPER Başkanı Ali Yıldız, sosyal konut projesinin beyaz eşya sektörüne yansımaları hakkında bilgiler verdi.

Yıldız, “Geçen seneden bu yana bakıldığında inşaat maliyetleri yüzde 300 arttı, konut fiyatları ise çok yukarı çıkmıştı. Yapılan açıklamada fiyatlar çok uygun ve vadeler uzun. 10-20 yıl gibi vadeler oldukça uygun“ şeklinde konuştu.

Konut projesinin etkisi ile beyaz eşya sektöründe oluşabilecek potansiyel bir satış artışına hazır olunduğunu ifade eden Yıldız, Türkiye'nin beyaz eşya sektöründe dünyada yüzde 7 pazar payıyla, en çok üretim yapan ikinci ülke konumunda olduğunu belirtti.

"Toplamda 50 bin lira, taklidi asgari ücrete denk geliyor"

 


Geri Dön