28 / 04 / 2024

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Her yıl düğün mevsiminde yükselen beyaz eşya satışları Temmuz ayında geriledi. Üreticiler ve esnaf beyaz eşya da taksit sayısının artmasını istiyor.



Beyaz eşya satışları Temmuz ayında yüzde 2 gerilerken ilk 7 ayda kaydedilen düşüş rakamı yüzde 7 oldu. TÜRKBESD Başkanı Dinçer  taksit sayısının artmasını ve beyaz eşyada ÖTV'nin kaldırılmasını istedi. Tüketicinin ikinci ele yöneldiği iddia edilirken  Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK)  Başkanı Bendevi Palandöken daha önce yaptığı açıklamada beyaz eşyada taksit sayısının 24'e yükseltilmesini istemişti. 

Her yıl düğün sezonunun başlamasıyla satışları artan beyaz eşya sektöründe Temmuz ayında  satışlar yüzde 2 düşerken, ihracatta ise yüzde 7 gerileme kaydedildi. İç piyasada satışlar buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, derin dondurucu ve kurutucunun oluşturduğu 6 ana ürün grubunda yüzde 2 düşüşle 615 bin 625 adet olarak gerçekleşti. Ocak - Temmuz döneminde gerçekleşen satış rakamları ise geçen yılın aynı dönem,ine göre yüzde 7 düştü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön