14 / 05 / 2024

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Fiyatlar katlandı satışlar çakıldı, beyaz eşyada taksit sayısı artacak mı?

Her yıl düğün mevsiminde yükselen beyaz eşya satışları Temmuz ayında geriledi. Üreticiler ve esnaf beyaz eşya da taksit sayısının artmasını istiyor.



Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nin  (TÜRKBESD) açıkladığı verilere göre iç pazarda yaşanan daralmanın yanı sıra bu yıl Temmuz ayında  ihracatta da yüzde 7 daralma oldu ve 1,6 milyon adet beyaz eşya ihraç edildi.

TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, mevcut küresel konjonktürden yara almadan çıkmak için çaba sarf ettiklerini belirterek ekonomi yönetimi tarafından bazı önlemlerin alınmasını istediklerini söyledi. Uluslararası pazardaki rekabet gücünün sürmesi ve yılın geri kalanında üretim ve ihracatın artarak devam etmesi içn bazı önlemlerin hayati önemde olduğunu kaydeden Dinçer, iç piyasaya yönelik olarak kredi kartıyla satışlarda taksit sayısının artırılmasını ve beyaz eşyadaki ÖTV'nin kaldırılmasını istediklerinin dile getirdi.

Uluslararası piyasalarda yaşanan olumsuzluklara da değinen TÜRKBESD Başkanı Dinçer, küresel enflasyon artışı, Rusya-Ukrayna savaşına bağlı tedarik sorunları, enerji ve hammadde fiyatlarındaki yükseliş ve Avrupa'da beklenen resesyonun sektörün önündeki en önemli sorunlar olduğunu söyledi.

TÜRKBBESD verilerine göre, Ocak-Temmuz döneminde iç satışlar yüzde 7 düşüşle 4.87 milyon adet, ihracat ise yatay seyirle 14.49 milyon adet olarak gerçekleşti


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön