06 / 05 / 2024

yeni açılacak millet bahçeleri

yeni açılacak millet bahçeleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut GYO ve belediyeler aracılığıyla 2023'e kadar 81 şehirde en az bir millet bahçesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Millet bahçelerinden bazılarının açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesi daha açılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapım çalışmaları tamamlanan 10 millet bahçesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle hizmete açılacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı yarın açılacak!

Yarın gerçekleştirilecek "Büyük İstanbul Mitingi" ile birlikte, dünyanın beşinci, Türkiye'nin ise en büyük şehir parkı olma özelliğine sahip olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin ilk etabı hizmete açılacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açılışa katılacak.

TOKİ Bolu Yeniçağa 2022 projesi sadece yüzde 10 peşinatla!

TOKİ Bolu Yeniçağa 2022 projesinde kaç konut yapılacak, TOKİ Bolu Yeniçağa projesine nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Bolu Yeniçağa 2022 sosyal konut projesi...

Atatürk Havalimanı'na yapılacak Millet Bahçesi'nin adı ne olacak? Bakan Kurum'dan açıklama

Türkiye'nin en eski havalimanlarından biri olan Atatürk Havalimanı uluslararası uçuşlara kapatıldı. Havalimanı arazisine Millet Bahçesi yapılacak. Pazar günü temel atma töreni yapılacak Millet Bahçesi'nin isminin ne olacağı sorusunu Bakan Murat Kurum cevapladı.

İstanbul’a yeni banliyö hattı geliyor! Yarın açılacak…

İstanbul’un raylı sistem ağır giderek genişlerken bir yenisine Halkalı-Bahçeşehir hatta eklendi. Yarın açılacak olan hatla birlikte Halkalı-Bahçeşehir mesafesi 22 dakikaya düşecek. 

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi ne zaman açılacak? 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2018'de yapılan genel seçimler sırasında Atatürk Havalimanı’nın yerine ‘Millet Bahçesi’ inşa edileceğini duyurmuştu. Peki İstanbul Millet Bahçesi'nin inşaatı başladı mı? İstanbul Millet Bahçesi ne zaman açılacak? İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 2021'de 2 metro hattı daha açılacak!

İstanbul raylı sistem ağlarıyla örülüyor. İBB tarafından 2020'de açılan ve önümüzdeki 4 sene boyunca açılması planlanan toplam 10 raylı sistemle birlikte 100.3 kilometre uzunluğunda yeni hatlar raylı sisteme dahil edilmiş olacak. Peki yeni metro hatları ne zaman açılacak?

Liv Hospital Vadistanbul’da açılacak!

Sağlık sektörünün öncü isimlerinden Liv Hospital Vadistanbul’da hizmet vermeye hazırlanıyor. Yeni açılacak hastane 250 yatak kapasiteli olacak.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

İstanbul'da 5 yılda 20 kilometrelik metro hattı açılacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı açılışında konuştu. İmamoğlu, İstanbul'da yeni yapılacak metro hatlarına ilişkin bilgiler verdi.

Gayrettepe Melas Hotel 2021'de açılacak!

Gayrettepe'de hayata geçirilen Melas Hotel'in inşaatı pandemi döneminde durmadı. Otel yeni yılda hizmete açılacak.

Atatürk Kültür Merkezi 2021’de açılacak!

Pandemi nedeniyle yapımında bazı gecikmeler yaşanan Atatürk Kültür Merkezi 2021 yılında hizmete açılacak. Yeni yapılan çevre düzenlemesiyle AKM estetik bir bütünlüğe kavuşacak.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi yıl sonunda açılacak!

Yapı-Yapı'nın yapımına başladığı ve yıl sonunda açılacak Ankara Atatürk Kültür merkezi Millet Bahçesi'nin (AAKM) içinde olimpik bir kaykay parkı bulunuyor.

CSO konser binası 29 Ekim'de açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) yeni konser binasını 29 Ekim tarihinde açılacak...

yeni açılacak millet bahçeleri Haberi

yeni açılacak millet bahçeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kontrolünde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesinde 81 şehirde millet bahçesi hayata geçiriliyor. Buna göre; millet bahçelerinin yer seçimi ve projelendirmesi, 20 Mayıs 2020 tarih ve 2020/16 sayılı genelgenin ekinde bulunan Millet Bahçesi Rehberi kapsamında sürdürülüyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı, Emlak Konut GYO ve belediyeler aracılığıyla 2023'e kadar 81 şehirde en az bir millet bahçesinin hayata geçirilmesi planlanıyor. Türkiye'de toplam 81 milyon metrekare büyüklüğünde millet bahçesi yapılmasıyla ilgili projelendirme ve uygulama çalışmaları da sürüyor.

Gelecek nesillerin daha çok yeşil alanlarda yaşamasına fırsat sunmak, ülke genelinde kişi başına düşen yeşil alan miktarını 15 metrekare büyüklüğe ulaştırmak amacıyla hayata geçirilen millet bahçelerinde yürüyüş, bisiklet ve gezinti yollarına,...