30 / 04 / 2024

Gayrettepe Melas Hotel 2021'de açılacak!

Gayrettepe Melas Hotel 2021'de açılacak!

Gayrettepe'de hayata geçirilen Melas Hotel'in inşaatı pandemi döneminde durmadı. Otel yeni yılda hizmete açılacak.



TürkTelekom'un eski genel müdürlük binası 2015'te Karamacı Turistik Tesisler A.Ş. tarafından 85 milyon TL'ye satın alınmıştı. Para'da yer alan habere göre, şirket 2018'de Melas Hotel Projesi'ni açıklamıştı.

Projeye göre İstanbul'un Gayrettepe semtindeki arsaya 155 odalı otel yapılacaktı. Melas Hotel ve bu binayla ilgili gelişmeleri kulis sayfalarımızda ilk biz yazmıştık. Gazetecilikte fikri takip önemlidir. Aradan iki yıl geçti. Proje ne aşamada diye merak ettik. Pandemi döneminde proje durmamış, inşaat neredeyse bitmiş. Tabelalar asılmış. Öğrendiğimize göre otel yeni yılda açılacakmış.

Söz Gayrettepe'den açılmışken Melas Hotel'in çevresinde yaşanan bir iki değişiklik de gözümüze çarptı. İstanbul Gayrettepe ve Mecidiyeköy'de yaşayanlar bilir. Semtte çok köklü iki butik pastane bulunuyor.

Biri Orhan Pastaneleri, diğeri ise Çevre Pastaneleri, Çevre Pastaneleri 1972'den bu yana Mecidiyeköy, Levent ve Gayrettepe şubeleriyle faaliyet gösteriyor. Çevre Pastaneleri'nin Gayrettepe Şubesi'nin kapandığını görünce neler oluyor diyerek merak ettik. Öğrendiğimize göre yıllardır hizmet verdiği yerden 50 metre öteye, çaprazdaki binaya taşınıyormuş. O binadaki düzenleme inşaatı halen devam ediyor. Yılbaşı sonrasında yeni yerinde hizmet vermeye başlayacakmış. 1980'den bu yana hizmet veren Orhan Pastaneleri ise Gayrettepe, ve Ulus şubeleriyle faaliyet gösteriyor. Butik hizmet veren Orhan Pastaneleri'nin Gayrettepe Şubesi Zincirlikuyu'ya taşınıyormuş. Butik pastanelerin müdavimlerine duyurulur...


Geri Dön