03 / 05 / 2024

Yeni AKM taksim

Yeni AKM taksim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda tanıttığı Yeni Atatürk Kültür Merkezi projesi tüm Türkiye'yi heyecanlandırdı. 

Gamze İlgezdi'den AKM'nin dünya standartlarına göre yapılmadığı iddiası!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, yeni yapılan AKM'deki opera çukurunun dünya standartlarına göre yapılmadığını iddia etti. 

Taksim AKM açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yenilenen Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) açılışını yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile Ankara'dan İstanbul'a geldi ve Cumhuriyet'in 98. yılında hizmete açılan AKM binasındaki törende yer aldı.

Taksim AKM projesi nasıl hayata geçti? 

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, yenilenen Taksim AKM projesinin arka planını ve projenin detaylarına ilişkin bilgileri aktardı. 

Yeni AKM ne kadara mal oldu?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezi'ni ve Yeni Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Naci Topsakal’ın AKM ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın o yazısı...

Taksim AKM bugün açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM), bugün açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek. 

Taksim AKM yarın açılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) yarın açılıyor. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.

AKM'nin açılışı için geri sayım başladı!

2019 yılında inşasına başlanan AKM'nin rötuş işlemleri tamamlandı. Yeni kültür merkezi 29 Ekim'de açılacak. 

Taksim AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanmak üzere. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak. 

Yeni AKM 29 Ekim'de açılacak!

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, inşaatı tamamlanmak üzere olan AKM'nin 29 Ekim tarihinde açılacağını açıkladı.

AKM'de son rötuşlar yapılıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanıyor. Dev projede son rötuşlar yapılıyor. 

AKM'nin inşaatı tamamlanıyor!

2019'da temeli atılan Taksim Atatürk Kültür Merkezi (AKM) inşaatında çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi. Demir panoların kaldırılmasıyla projenin son hali ortaya çıktı. 

Yeni AKM inşaatında yangın çıktı!

Yapımında sona gelinen Taksim'de konumlanan Yeni AKM'nin inşaatında yangın çıktı. Yangına müdahale edilmesi amacıyla olay yerine itfaiye ekipleri gönderildi. Çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

Yeni AKM'de sona gelindi!

Yeni AKM'nin inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. Atatürk Kültür Merkezi (AKM) için açılış tarihi belirlendi. İstanbul, dünya standartlarına sahip olan merkezine 29 Ekim'de kavuşacak. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AKM'yi anlattı...

Yeni AKM taksim Haberi

Yeni AKM taksim


Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Taksim’deki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ile Ankara’daki AKM binasının durumuna yönelik açıklamalarda bulundu. 

Milliyet Gazetesi'nden Burcu Çalık'ın haberine göre; Kurtulmuş, yenilendikten sonra 2 bin 500 kişilik opera salonu ile  konser, tiyatro salonları; sinemalar, kütüphaneler, tasarım dükkanları ve  bunların arasında yer alan kafe ve restoranlarıyla büyük bir kompleks olarak hizmet verecek İstanbul’daki AKM’ye yönelik, “AKM’nin artık uygulama faslındayız. Yıkımlar başladı ve ondan sonra yeni binanın yapımıyla ilgili TOKİ sorumluluğu üzerine aldı. TOKİ üzerinden binanın yapımı inşallah 2019 yılı mart ayı içerisinde bitirilecek” dedi.

Yasa son aşamada
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yeni AKM gibi bir proje de Ankara’ya yapılsın” talimatıyla gündeme gelen Ankara’daki AKM binasına ilişkin olarak da sürecin şu an ilerlediğini dile getiren Kurtulmuş, “Ankara AKM ise...