05 / 05 / 2024

Yeni Ankara Hayvanat Bahçesinde neler olacak

Yeni Ankara Hayvanat Bahçesinde neler olacak

Ankara Hayvanat Bahçesi, Atatürk Orman Çiftliği içindeki yerinden, Ankara - İstanbul yolu olarak bilinen Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın karşı tarafındaki alana taşınıyor. Peki Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak?

Projelendirme aşamasında olan Ankara Hayvanat Bahçesi için çalışmalar devam ediyor. Ankara Hayvanat Bahçesi'nin 2021 yılında açılması bekleniyor.

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile ihaleye çıktı!

Ankapark, Ankara Hayvanat Bahçesi projesi ile aynı anda ihale ediliyor. İhale 6 Eylül 2018 tarihinde gerçekleşecek...

Ankara'daki AVM'lerin tatil ayarında yeni gelişme! 

Ankara Valiliği’nin daha önce Ankara'da Ramazan bayramının ilk günü kapalı olacağını duyurduğu AVM’lerle yeni bir gelişme yaşandı. Bu bayramda inisiyatif AVM’lere bırakıldı...

Türk Telekom'un Ankara'daki yeni genel müdürlük binası açıldı!

Türk Telekom tarafından Ankara’da yapılan Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi ve Hizmet Yönetim Merkezi’nin de içinde bulunduğu yeni genel müdürlük binası açıldı. 

Ankara'ya yeni metro hattı müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Ankara’ya 3-4 yerde daha yeni metro hattı yapmayı planladıklarını söyledi.

Ankara yeni camilerle göz kamaştırıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahalle İlçesi Pamuklar Mahallesi'nde yeni bir cami inşa etti.

Ankara'ya 10 yeni köprülü kavşak müjdesi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Başkent trafiğini rahatlatacak 10 yeni köprülü kavşağın müjdesini verdi.

216 Yapı'dan İstanbul ve Ankara'ya yeni projeler geliyor!

216 Yapı'nın Çekmeköy'de hayata geçirdiği 216 Koru Plus'ın lansmanında konuşan 216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar, İstanbul ve Ankara'ya yeni proje yapacaklarını söyledi..

Ankara'da yapılacak yeni stat TBMM'de konu oldu!

Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara'da uluslararası standartlara uygun olarak yapılacak yeni stat projesini meclis gündemine taşıdı..

AND Ankara projesi geliyor! Yeni proje!

AND Ankara Gayrimenkul Yatırımları A.Ş., Ankara Çankaya'da yeni projeye hazırlanıyor. AND Ankara projesi ticari olarak tasarlanıyor. 

Emlak Konut ile Maliye Bakanlığı'ndan Ankara'ya yeni proje!

Emlak Konut ile Maliye Bakanlığı, Maliye Hazinesi'ne ait Ankara Çankaya Yenişehir ve Namık Kemal mahallelerinde bulunan toplam 88 bin 89 metrekare büyüklüğündeki arsaları ihale etmek için protokol imzaladı.

Ankara markalı konutlarla yeni bir çehreye kavuşuyor!

Türkiye'de başlayan kentsel dönüşüm atağı Ankara'ya da sıçradı. Ankara kentsel dönüşüm ve markalı konut projeleriyle yeni bir çehreye kavuşuyor.

Türkerler İnşaat'tan Ankara Çukurambar'a yeni proje!

50 yıl önce Ankara'da küçük bir mağazayla başlayan Türkerler Holding, konut, baraj, tünel, yenilebilir enerji gibi her alanda varlığını güçlendirerek yoluna devam ediyor. Türkerler İnşaat, Ankara Çukurambar'da yeni konut projesine hazırlanıyor.

Yeni Ankara Hayvanat Bahçesinde neler olacak Haberi

Yeni Ankara Hayvanat Bahçesinde neler olacak


Ankara Hayvanat Bahçesi, 26 Ağustos 2013 tarihinden beri kapalı. Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne 10 yıllığına kiralanan Ankara Hayvanat Bahçesi Ankapark-Temapark projesi kapsamında Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nın kuzey tarafında tam karşısına denk gelen alana taşınacak.


Ankara Hayvanat Bahçesi eskisinin üç katı büyüklükte bir alanda uygun barınak ve peyzaj düzenlemeleri ile birlikte hizmete girecek. Tema Park Projesi’yle birlikte gerçekleştirilecek olan yeni Hayvanat Bahçesi'nin inşaatı henüz başlamadı. 


Yeni Ankara Hayvanat Bahçesi'nde neler olacak?


- Modern camekan ve kafesler yapılacak,

- Şu anda 80 olan hayvan türü 270’e çıkacak,

- Getirilen hayvanların alıştırılacağı özel bir yer olacak,

- Hastalanan hayvanların tedavi edileceği bir hastane olacak.



Ankara Hayvanat Bahçesi ne zaman açılacak? 

Ankapark-Temapark projesi kapsamında hayata geçirilecek olan Ankara Hayvanat Bahçesi'nin Ankapark'tan sonra açılması planlanıyor.


Ankara Hayvanat Bahçesi ulaşım bilgisi:

Ankara Hayvanat Bahçesi Ankara  -...