05 / 05 / 2024

Yeni Başbakanlık binasında sağır oda

Yeni Başbakanlık binasında sağır oda

İnşaatı süren ve “ Beyaz Saray ” olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binasında, yasa dışı dinlemelere karşı özel önlemler alınacak, “ sağır oda ” inşa edilecek...

Bakanlık'tan resmi açıklama! Tam 100 milyar lira!

Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem felaketinin ardından Bakanlık tarafından sağlanan destekler ile bu alanda alınan tedbirleri 46 başlık altında açıkladı.

İstanbul'da suya yeni zam kapıda! İSKİ 13 Eylül'de toplanıyor! İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek?

13 Eylül Salı günü İSKİ Genel Kurulu Saraçhane’deki İBB Başkanlık Binası’nda olağanüstü toplantı gerçekleştirilecek. Peki İstanbul'da suya zam yapılacak mı? İstanbul'da suya ne kadar zam gelecek? İstanbul'da suya ne zaman zam yapılacak? İşte merak edilen o detaylar... 

İETT öğrenci akbil zamlarında flaş gelişme! Belediyede alınan son karar belli oldu

İBB Meclisi mayıs ayı oturumlarının son birleşimi Saraçhane'deki başkanlık binasında bugün yapıldı. Toplu ulaşıma getirilen yüzde 40'lık zamdan öğrencilerin muaf olmasına yönelik teklif yeniden görüşüldü. Belediyeden çıkan son karar açıklandı.

Bakanlık yükselen inşaat maliyetleri için harekete geçti!

Ticaret Bakanlığı yükselen inşaat maliyetine el koymaya hazırlanıyor. Konuyla ilgili olarak bakanlık tarafında kısa zaman içerisinde yeni düzenleme yapılacak.

Boris Johnson'dan Başbakanlık konutu tadilatı açıklaması!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Seçim Komisyonu'nun Başbakanlık konutundaki dairesinin tadilatının finansmanına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Almanya'daki Başbakanlık binasının genişletilmesine tepki!

Almanya'da başbakanlık binasının yenilenmesi projesi tepkilere neden oldu. 25 bin 347 metrekare zemin alanına sahip bina 2027'ye kadar 50 bin metrekarelik bir alana genişletilecek.

Jens Spahn'ın 4.1 milyon Euro'luk villası Başbakanlık hayallerini suya düşürdü!

Bu yıl Merkel'den sonra boşa çıkacak Başbakanlık koltuğuna gözünü diken Alman Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın bir dönemler yönetim kurulu üyesi olduğu bankanın kredisiyle 4.1 milyon euroluk villa satın aldığı belirlendi. 

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Çankaya’daki Başbakanlık konutu 6 yıl önce 8 milyon TL'ye yenilendi, yine yenileniyor!

Başbakanlık lağvedilince Çankaya’daki Başbakanlık konutu boş kaldı. TBMM Başkanı eski Başbakanlık konutuna taşındı. Meclis Başkanlık Konutu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay’ın oldu. 2014'te sıfırdan yaptırılan konut şimdi yeniden onarılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi binasında hasar tespit çalışması başladı! 

İzmir'de meydana gelen depremde, İzmir Büyükşehir Belediye binasında sıva çatlağı ve alçı dökülmeleri meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarının başladığı binada, 2 bine yakın personelin binaya girişi yasaklandı. 

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası mecliste!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Bilkent'teki Bakanlık binası meclis gündeminde!

Ankara Bilkent'te bulunan Bakanlık binası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Oral, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Antalya Aydınevler muhtarlık binası yenileniyor!

Manavgat Belediyesi, Aydınevler'de 2001'den bu yana hizmet veren muhtarlık binasında tadilat çalışmalarına başladı.

Yeni Başbakanlık binasında sağır oda Haberi

Yeni Başbakanlık binasında sağır oda

İnşaatı süren ve “Beyaz Saray” olarak adlandırılan yeni Başbakanlık binasında, yasa dışı dinlemelere karşı özel önlemler alınacak, “sağır oda” oluşturulacak.


Yeni Başbakanlık binasının inşaatı tüm hızıyla sürüyor. Beyaz Saray, Birleşmiş Milletler binası, Almanya, Fransa ve son olarak Dubai’de güvenlikli binaları, Türkiye’de ise TÜPRAŞ, Sabancı, Aliağa, Vestel fabrikalarındaki güvenlik sistemlerini inceleyen yetkililer, üst düzey güvenlik sistemi oluşturdu.


UYUYAN BÖCEKLER


Başbakan makam katına konuşlandırılan elektrik kaynağı ve priz olmayan “sağır oda ”,her türlü dinlemeci hazına karşı korunaklı olacak. Özel konular bu odada konuşulacak, uydudan dinlemelere karşı duvarları da yalıtılan sağır odada sesler hiç bir şekil de dışarı taşınamayacak. Hiç bir enerji kaynağına ihtiyaç duymayan ve istenildiği an aktif hale getirilen dinleme cihazlarının (böceklerin) binaya yerleştirilmemesi için harç ve kum da taranıyor.


Hasan BOZKURT/ Habertürk...