07 / 05 / 2024

yeni büyükşehir sayısı

yeni büyükşehir sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni bir düzenleme yapacağız. Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi rekor sayıda personel alacak! Hemen başvuru tarihi 14 Mayıs!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde istihdam etmek üzere 403 personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. KPSS şartının aranmadığı başvurularda son başvuru tarihinin 14 Mayıs olduğu öğrenildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürpriz bir kararla personel alacak! Son başvuru tarihi 5 Mayıs!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi personel alımı gerçekleştireceğini duyurdu. İlgili kadrolara başvuru yapacak adaylarda aranan başvuru şartları ve kadro bilgisi de belli olurken, son başvuru tarihinin 5 Mayıs olduğu öğrenildi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Şanlıurfa Büyükşehir'den raylı sistem ihalesi açıklaması!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Sözcü gazetesinde yer alan '455 Milyonluk İhale Skandalı' başlıklı haberle ilgili yazılı bir açıklama yaptı. İşte Şanlıurfa Büyükşehir'in verdiği o yanıt....

Yeni büyükşehir yasası ile kafa karıştıran vergiye düzenleme!

AK Parti’nin büyükşehir belediyelerinin işleyişini kolaylaştırmak amacıyla hazırladığı taslak metin tamamlanmak üzere. Taslakta vatandaşların yıllardır kafasını karıştıran ve bazı belediyelerin almadığı bazı belediyelerin aldığı katı atık vergisi ÇTV ile birleştirilerek yeni bir sistem getirilmiş ol

Malatya Büyükşehir Mayıs ayı meclis toplantısı sona erdi!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı İkinci Birleşimi 13 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Sakarya Büyükşehir Mayıs ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda şehirde hayata geçirilecek olan yeni projeler de masaya yatırıldı.

Kayseri Büyükşehir Mayıs ayı toplantısı gerçekleşti!

Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminde bulunan kararları görüşmek için Mayıs ayı toplantısını gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Nisan ayı toplantısı gerçekleştirildi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Meclisi yeni dönemde ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi.

Hatay Büyükşehir Kasım ayı toplantısı yapıldı!

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’nun 13’üncü maddesi gereğince Kasım Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. birleşimi dün gerçekleşti.

Kayseri Büyükşehir'den yeni arsa fırsatı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Tekir Yaylası, Gültepe Mahallesi ve Şehir Hastanesi karşısında yatırımcılar için yeni fırsatlar sunuyor.

Bursa Büyükşehir'e kamulaştırmalardan 70 milyon TL gelir!

Büyük bütçeli projelerle Bursa’yı geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Sıcaksu bölgesinde kamulaştırılan 142 bin metrekarelik alanın sadece yüzde 15’inin satışından 70 milyon TL gelir sağladı.

yeni büyükşehir sayısı Haberi

yeni büyükşehir sayısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Yeni bir düzenleme yapacağız. Büyükşehir olmak için aranan nüfus rakamı düşürülecek. Büyükşehir sayısı 50-60'ı bulabilir. Büyükşehir merkez belediyeler güçlendirilecek'' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki kahvaltıda milletvekilleri ile biraraya geldi.


Milletvekilleri il, ilçe ve merkez ilçe belediyelerin uygulama farklılıkları ve vatandaşa hizmet götürmeyle ilgili yaşanan sorunlardan örnekler verdiler. Özellikle imar uygulamalarındaki farklılıklardan söz ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan da “Yeni bir düzenleme ile bu ayrım ortadan kaldırılacak. Nüfus kriteri belli bir oranda düşürülecek. Böylece bir çok il büyükşehir statüsüne çıkacak. Bu düzenlemeyi kısa sürede yapmayı planlıyoruz. Böylece büyükşehir sayısı 50-60’ı bulabilir. İmar uygulamaları başta olmak üzere ilçelerin kendi başlarına farklı farklı karar almaları önlenecek”...