02 / 05 / 2024

yeni çarşı tapu

yeni çarşı tapu

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki Yenişehir'in tapu malikleri gizlendi iddiası!

Tartışmalı proje Kanal İstanbul projesinin etrafında inşa edilecek Yenişehir, tapu aşamasında. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, tapu sürecine ilişkin dikkat çeken bir açıklamada bulunarak kadastro cetvellerinde “Malik” yani mülkiyet sahipleri bilgisinin gizlendiğine vurgu yaptı. 

Ordu Yeni Çarşı esnafının tapu sevinci!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde seneler içerisinde 2 kez yer değiştirilen ve halk arasında Çarşamba Pazarı olarak bilinen Yeni Çarşı esnafı hem tapu sahibi oldu hem de modern bir çarşı haline getirildi.

Karşıyaka’da tapu işlemlerinde yeni dönem!

İzmir Karşıyaka Belediyesi, ilçe vatandaşlarının tapu işlemlerini kolaylaştırmak için yeni uygulamayı hayata geçirmeye hazırlanıyor. Yeni uygulama ile Karşıyaka Belediyesi taşınmazların rayiç değer verilerini Karşıyaka Tapu Müdürlüğü'yle dijital ortamda paylaşacak.

İzmir Konak'ta tapu işlemleri için yeni dönem başladı!

İzmir Konak Belediyesi, vatandaşların tapu işlemlerini kolaylaştırmak için taşınmazların rayiç değerler verilerini Konak Tapu Müdürlüğü’yle elektronik ortamda paylaşacak yeni uygulamayı hayata geçiriyor.

Kırıkkale Keskin'e yeni çarşı inşa edilecek!

Geçtiğimiz yıllarda yeni sanayi sitesinin yapılması nedeniyle boşaltılan Keskin çarşı merkezi yeniden canlanıyor. 2 bin 490 metrekare alana inşa edilen proje ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. 

Tapu işlemlerinde yeni düzenleme!

Tapu işlemlerinde yapılan yeni düzenlemeyle farklı illerde bulunan taraflar satış, bağış ve mal değişim işlemlerini bir araya gelmeden farklı kentlerdenyapabilecekler.

Tapu işlemlerinde yeni dönem 3 gün sonra başlıyor!

Tapu işlemlerinde 15 Eylül'de yürürlüğe girecek olan yeni düzenlemede, alıcı ve satıcıların bir araya gelmeden tapu işlemi yapmasına imkan sunulacak...

Kayseri Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yeni binasına Büyükşehir'den destek!

Kayseri Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yapımı tamamlanma aşamasına gelen yeni Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında incelemeler yaptı ve kente hizmet sunacak binanın çevre düzenlemesinin bir an önce Büyükşehir ekiplerince gerçekleştirilmesini söyledi...

Gayrimenkul alım satımında yeni dönem başlıyor!

Türkiye genelindeki tapu senedi sayısı 200 milyonu aştı. Yeni kararla "tapu senedi, ipotek belgesi, taşınmazın tapu kaydı ve hisseli taşınmaz tapu kaydı" belgeleri e-devlet üzerinden alınırken, alım-satımda da yeni döneme geçiliyor.

Beren Saat ve Kenan Doğulu yeni ev arıyor!

Boşanma dedikodularıyla sık sık gündeme gelen Kenan Doğulu ve Beren Saat çifti yeni ev arıyor...

Çankırı Çerkeş'teki tarihi yapılar restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çankırı Çerkeş'te yeni çarşı, konut ve iş yeri projesi, yeni hayvan pazarı projesi, 4. Murat hamamı ve koruma alanındaki eski iş yerlerini sağlıklaştırma projelerine ilişkin çalışmaları yerinde inceledi.

Kayseri Kazancılar Çarşısı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu Kazancılar Çarşı’nda gerçekleştirilecek projeleri anlattı. Yapılacak çalışmalarla, çarşı yeni ve modern bir görünüme kavuşacak.

Tapu harcında yeni dönem!

Yapılan yeni düzenlemelerle, emlak vergisi değeri ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ya da yaptırılan değerleme sonucu belirlenmiş bir değer bulunması durumunda, bu değerin tapu ve kadastro harcının hesaplanmasında esas alınması öngörülüyor.

yeni çarşı tapu Haberi

yeni çarşı tapu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı danışmanı ve Kentsel Dönüşüm uzmanı Mimar Nihat Şen ve ORKENT Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Uysal koordinesinde uzun süren çalışmalar sonucunda esnafların görüşleri esas alınarak kentsel dönüşüm projesi oluşturuldu. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Mimar Nihat Şen'in hazırladığı proje çerçevesinde hayata geçirilmek üzere Düz Mahalle mevkiinde konumlanan Yeni Çarşı Ticaret Merkezi adını taşıyacak kompleksin bodrum katına kapalı otopark ve minibüs ve yolcu durakları yapılacak. Söz konusu çalışma bitirildiğinde kırsal bölgeden gelen vatandaşlara daha sağlıklı ortamda alışveriş yapma imkanı sunulacak. 

KİRACILARIN TAPU SEVİNCİ

Büyükşehir Belediyesi, daha önce kiracı olan, yeni bir iş ve finans sistemi bulunan, uygun koşullarda iş yeri sahibi olma imkanı sağlanan esnafların tapu sahibi olmalarına imkan sundu. Gerek Yeni Çarşı gerekse minibüs esnafına yeni hayata geçirilecek...