22 / 05 / 2024

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası neleri değiştirdi

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası neleri değiştirdi

İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak acı bir olay yaşanmadan ya da idari para cezasına muhatap olmadan iş yerlerinin risk analizlerini yaptırmaları gerektiğini dile getirdi.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanı Koca açıkladı… İşte Çapa ve Cerrahpaşa hastanelerinin yeni adresleri!

Deprem riski taşıdıkları için taşınması kararı alınan Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi ve Cerrahpaşa Hastanesinin yeni adreslerini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurdu. İki hastanenin taşınacağı yeni adresleri neresi olacak?

Sağlık çalışanlarına promosyon bombası! En az 30 bin TL! Sağlık Bakanlığı maaş promosyonu ne zaman verilecek?

Maaş promosyonları ile ilgili son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Yenilikçi Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Yeni Sendika), sağlıkçılara revize edilmesi gündeme gelen banka promosyonlarına ilişkin beklentilerini sordu. İşte sağlıkçıların promosyon beklentileri...

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

Sağlık Bakanlığı’nda 85 bin kişiye iş! Sağlık Bakanlığı personel alımı ne zaman yapılacak?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte 85 bin yeni sağlık çalışanına istihdam konusu oldukça merak ediliyor. Ayrıntılar ise yavaş yavaş belli olmaya başladı. İşte detaylar…

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

Dap Yapı’dan Nişantaşı’nda dev koruya komşu sağlıklı evler!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. ‘Sağlıklı Ev’ konseptinde inşa edilen proje, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alıyor.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Şile Ağva Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı!

İstanbul Şile Belediyesi Ağva'da inşa edeceği sağlık merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi. 

Sağlıklı evlere talep artıyor!

Koronavirüs salgını sonrasında konut tercihleri bir hayli değişti. Fiziksel koşulların insanların temel önceliği haline geldiğini söyleyen Sedimega Yönetim Kurulu Başkanı Kerem Güney Avcı, konutta yeni trendin sağlıklı evler olduğunu belirtti.

Sivas'ta 4 sağlık merkezi açıldı! 

Sivas'ta inşa edilen 3 yeni aile sağlık merkezi ve ağız diş sağlının açılışı gerçekleştirildi.

Sarıyer'e sağlık merkezi inşa ediliyor!

Sarıyer Belediyesi, Maden Mahallesi'nde yeni bir sağlık ve yaşam merkezi için çalışmalara başladı. Merkeze koronavürüse karşı aşı geliştirme çalışmaları yapan Uğur Şahin ve Özlem Türeci’nin isimleri verilecek.

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası neleri değiştirdi Haberi

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasası neleri değiştirdi


Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasasına göre sorumluluklarını yerine getirmeyen işletmelere bin liradan 90 bin liraya kadar ceza verilecek.


İzmir Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Kadri Kabak acı bir olay yaşanmadan ya da idari para cezasına muhatap olmadan iş yerlerinin risk analizlerini yaptırmaları gerektiğini dile getirdi. İzmir'de işçi çalıştıran değişik ölçekte 106 bin iş yeri olduğunu dile getiren ve iş müfettişlerinin ara vermeden çalışmalarına devam ettiğini belirten Kabak, "Bin liradan 90 bin liraya kadar cezalar bulunuyor. Ancak insanlarımız iş yerlerinde yaralanmadan hayatlarını kaybetmeden güven içinde çalışmalarını istiyoruz. Amacımız ceza yazmak değil" dedi. 


Yangından kazaya

Yeni iş sağlığı ve güvenliği yasasının işletmelere cezai sorumluluklar getirdiğini belirten Kabak, "2012 yılında yürürlüğe giren 6331 sayılı yasa işyerlerine cezai sorumluluklar getiriyor. Yasaya göre işçi çalıştıran her...