03 / 05 / 2024

Yeni Kent Merkezi nerede

Yeni Kent Merkezi nerede

Büyükşehir, Turan ve Alsancak arası Yeni Kent Merkezi Planı'nda, ticaret alanlarının yoğunluk kazanması üzerine de plan değişikliği yapıldı; üçte bir oranında turizm tesisi zorunluluğu getirildi...

Folkart Incity'de anahtar teslimleri başladı!

Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’nde bulunan Folkart Incity projesinin inşaatı, teknik ekiplerin özverili çalışmaları ile tamamlandı. Projede anahtar teslimleri başladı.

Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli atılıyor!

Malatya Mişmişpark Fuar alanı içerisinde inşa edilecek Malatya Yeni Fuar Merkezi'nin temeli yarın atılacak.

Başakşehir'e yeni kent meydanı müjdesi!

İstanbul’un yeni merkezi olan Başakşehir, Türkiye’nin ilk planlı kent meydanı Başakşehir Kent Meydanı’ndan sonra yeni bir meydana daha kavuşuyor.

İstanbul ve Ankara'ya 'yeni polis merkezi amirlikleri' yapılacak!

İstanbul'da 24 ve Ankara'da 4 yeni polis merkezi amirliği yapılacak, İstanbul'da kullanılamaz hale gelen 5 polis merkez amirliği yenilenip akıllı bina sistemiyle yeniden inşa edilecek.

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi 4 Mayıs'ta açılıyor!

MÜSİAD'ın yeni genel merkezi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla 4 Mayıs'ta açılacak. Kurumun yurtdışı teşkilatı MÜSİAD Global ve yurtiçi yapılanması da bundan sonra faaliyetlerine MÜSİAD Yerel olarak devam edecek.

Folkart Incıty'de teslimler çok yakında!

Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’ndeki Folkart Incity projesinde, inşaat çalışmaları devam ediyor. Projenin 2019 yılı içerisinde teslimi planlanıyor.

Folkart Incity'in yüzde 60'ı tamamlandı!

Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi'nde yükselen Folkart Incity projesinde, inşaat çalışmaları hızla sürüyor. Yüzde 60'ının tamamlandığı proje Folkart Time projesine komşu konumda bulunuyor.

Folkart Incity’de anahtar teslimleri çok yakında!

Bornova Yeni Kent Merkezi Bölgesi’ndeki Folkart Incity projesinde, inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yaşama dair tüm ihtiyaçları bir noktada buluşturmayı hedefleyen Folkart Incity projesi 2019 yılın içerisinde teslim edilecek.  

Avcılar Kent Merkezi'nin temellerini atacağız!

Avcılar mitinginde konuşan Başkan Erdoğan, "Millet bahçeleri ve kıraathaneleri projemizi Avcılar'da hayata geçireceğiz. İlçemizde bir kent merkezi oluşturacağız'' dedi.

Osmangazi Küplüpınar’a yeni spor merkezi!

İlçedeki yatırımlarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Küplüpınar'daki gençlere hizmet verecek yeni bir spor ve eğitim merkezi inşa ediyor.

Megapol İzmir ne zaman teslim?

Megapol İzmir projesi İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da hayata geçiriliyor. Peki Megapol İzmir ne zaman teslim edilecek?

Megapol'den İzmir'e 330 metrelik cadde!

İzmir’in ‘yeni kent merkezi’ olarak tanımlanan bölgesi Halkapınar’da 3 kule ve 330 metre uzunluğunda caddeden oluşan Megapol İzmir projesini başlatan Gökdemir, “İnsanlar İzmir’e hayatını daha iyi yaşamaya geliyor” diyor.

Murat Tabanlıoğlu: AKM İstanbul'un yeni bir merkezi olacak!

Yeni AKM projesinin mimarı Murat Tabanlıoğlu, "Yeni AKM projesini cıvıl cıvıl, İstanbul'un yeni bir merkezi olacak"  dedi.

Yeni Kent Merkezi nerede Haberi

Yeni Kent Merkezi nerede

İzmir Büyükşehir Belediye I Meclisi'nde 1/5000 ölçekile Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı notlarında yer alan "Turizm ve tiearet" ile "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlarında bazı değişiklikler yapıldı. Uygulamada oluşan sıkntıların gerekçe gösterildiği değişiklikle, "Turizm, ticaret ve kültür" plan notuna yüksek nitelikli konut, recidence eklendi. Turizm ve ticaret plan notunda varolan üçte bir oranında recidence koşulu korundu. Plan notlarında en önemli değişiklik ise turizm yatırımları için yapıldı. 

Hem "Turizm ve ticaret" hem de "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlı alanlara üçte bir oramda turizm koşulu getirildi. Büyükşehir Belediyesi'nin bu değişikliği turizm ve ticaret yatırımlarıyla gelişmesi öngörülen alanda bugüne kadar yoğunlukla ticaret yatırımlarını öne çıkması, turizm yatırımı yapılmamasının neden olduğu belirtildi. 

'RABAT GEZİSİ' SORUSU AK Parti itiraz etti Üçte bir oranındaki turizm yatırım...