02 / 05 / 2024

yeni meclis binası

yeni meclis binası

Milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkması TBMM'de ek oda ihtiyacı ortaya çıkarınca yeni bir kampüs ihitiyacı ortaya çıkardı.

Meclis'e yeni ofis binası yapılacak!

Meclis'e milletvekilleri için yeni bir ofis binası yapılacak. Yeni binanın temeli ise önümüzdeki günlerde atılacak.

Meclis Kampüsü'ndeki lojmanlar yıkılarak yeşil alan olacak!

Meclis'te devam eden inşaat faaliyetleri hakkında AA muhabirine bilgi veren TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi, Meclis'in ihtiyaçlarını mümkün olduğu kadar en kısa sürede tespit ederek gidermek istediklerini söyledi.

Cemil Çiçek Meclis'in yeni halkla ilişkiler binasını inceledi!

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Meclis'in inşaatı devam eden yeni halkla ilişkiler binasını inceledi

Beykoz'un yeni meclis binası açıldı!

Beykoz Belediyesi ilçenin geleceğine kalıcı bir imza daha attı. Modern mimari, özel bir mühendislikle inşa edilen yeni belediye meclis binası açıldı...

Beykoz Belediyesi Meclis Binası'nın inşaatı başladı!

Beykoz Belediyesi, meclis çalışmalarının daha modern bir mekânda yürütüleceği yeni meclis binasının inşaatına başladı.

Sakarya yeni itfaiye binasında sona gelindi!

İtfaiye Teşkilatı’nın yeni hizmet binasında incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “İtfaiye Teşkilatımız önümüzdeki günlerde yeni yerinde hizmet sunmaya başlayacak.

Kartepe Belediyesi yeni hizmet binasının inşaatı sürüyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, geçtiğimiz ay temeli atılan ve hızla ilerleyen Kartepe Belediyesi yeni hizmet binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Balıkesir HAYKOOP'un yeni hizmet binası açıldı!

Balıkesir Bölgesi Hayvancılık Kooperatifleri Birliği (HAYKOOP) yeni hizmet binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

AYTO yeni hizmet binası ihalesini Krom İnşaat kazandı!

Aydın Ticaret Odası (AYTO) yeni hizmet binası ihalesi Aydın Ticaret Odası 4. Kat Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Sakarya'daki yeni itfaiye binasında sona gelindi!

Şehrin afet yönetim altyapısına kısa süre içerisinde kazandırılacak olan yeni İtfaiye Binası’nda incelemelerde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “13 bin metrekarelik alanda çalışmalarımızın artık sona geldiğini görüyoruz." dedi

Bitlis Tatvan Belediyesi'ne yeni hizmet binası yapılıyor!

Bitlis’in Tatvan Belediyesi tarafından bu yıl yapımına başlanan yeni hizmet binasının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.

Kıbrıs Ercan Havalimanı'nın yeni terminal binası yapılıyor!

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Ercan Havalimanı ile ilgili uzun süredir bir olumsuzluğun kamuoyunu meşgul etmediğini belirterek, “Yeni terminal binası yapılıyor” dedi.

Malatya'ya 11 milyon TL'lik yeni hizmet binası!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yeni hizmet binasının, Malatya'nın ticaretinin, ithalatının ve ihracatının gelişmesi noktasında önemli bir rol oynayacağını söyledi.

Konya Akköşe Yapı yeni hizmet binasında!

Yeni hizmet binasını tamamlayan Akköşe Yapı, toptan ve perakende inşaat malzemesi satışında kalite ve güven endeksli olarak Konya’nın en bilindik markası olmayı hedefliyor.

Bandırma'ya 1.6 milyon TL'lik yeni hizmet binası!

Bandırma Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün'ün daha iyi hizmet verebilmesi için yeni hizmet binasının yapımına başlandı. Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, yeni hizmet binasının 1 milyon 600 bin liraya mal olacağını belirtti.

Ordu Mesudiye'nin yeni belediye binasının temeli atıldı!

ORDU'nun Mesudiye Belediyesi yeni hizmet binası temel atma töreni gerçekleştirildi. Temel atma törenine Mesudiye Kaymakamı Mehmet Uslu, Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, belediye meclis üyeleri, resmi kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

yeni meclis binası Haberi

yeni meclis binası

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta, yeni bir Meclis binası yapılması gerektiği yolundaki ifadeleri, bürokratları hareklendirdi. Meclis’te yeni bina tartışmaları, Anayasa değişikliğiyle milletvekili sayısının 600’e çıkartılması ve bakanların da milletvekilleri arasından seçilmeyeceği yeni bir sistemin kabul edilmesiyle alevlendi.


Meclis’te halen 472 milletvekili için oda bulunuyor. Bakan olan veya gruplarda ya da TBMM yönetiminde görev yapan milletvekilleri için ayrı oda bulunmuyor. Milletvekili sayısının 550’den 600’e çıkmasıyla 100 odaya daha ihtiyaç olacak. Bina ihtiyacının karşılanması için, 15 Temmuz sonrası yıkılan eski Halkla İlişkiler Binası’nın yerine yeni bir bina yapılması planlanıyordu.


Yeni binanın temelinin atılması beklenirken, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın milletvekillerine gönderdiği mektupta Meclis binasının artık yetersiz kaldığını belirterek yeni bir bina temennisinde bulunması, yeni bir tartışma başlattı. Habertürk'te yer alan habere göre...