29 / 04 / 2024

yeni Planlı İmar Yönetmeliği

yeni Planlı İmar Yönetmeliği

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bazı iyileştirmeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girmeye hazırlanıyor.

Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Sarı kırmızılı kulüp Galatasaray'da başkanlık seçimi heyecanı ve açıklamaları devam ediyor. Başkan adaylarının seçimle ilgili konuşmaları da sürüyor. Başkan adayı Eşref Hamamcıoğlu, Galatasaray için yeni bir gayrimenkul projesi mi planlıyor?

Yeni yapılan binalar için büyük değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle yeni yapılacak olan binalarda "yağmur suyu toplama sistemi" kurulması zorunluluğu getirildi. 

Yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında, yeni binalara 'yağmur suyu toplama sistemi' zorunluluğu getirildi.

BigChefs 15 yeni şube açmayı planlıyor!

Halen 61 şubesi bulunan BigChefs, bu yıl 15 yeni şube daha açmaya hazırlanıyor. Şirket ayrıca dijitalleşmeye de yatırım yapıyor. Kısa bir süre önce Vadi İstanbul restoranında dijital menüye geçen şirket, 2020'de bunu tüm Türkiye'deki şubelerine yaymayı planlıyor...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte bazı önemli esaslar yer aldı. Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Adana İmar İnşaat uygun fiyatlarla ev sahibi yapıyor!

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yeni Adana İmar İnşaat'ın dar gelirli vatandaşları uygun fiyatlarla ev sahibi yapma hedefinde başarı sağladığı bildirildi. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yeni düzenleme!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yeni düzenleme yapıldı. Yönetmelikte "Yapı kullanma izin belgesi" ve "Yapı ruhsatı" yeniden tanımlanarak örnek formuna yer verildi...

HKMO'dan imar affına ilişkin uyarı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO), Kamuoyuna "İmar Barışı" olarak sunulan ve bugüne kadar, seçimler öncesi defalarca tekrarlanan yeni bir "İmar Affı" düzenlemesine ilişkin uyarılarda bulundu...

Ankara'da imar yönetmeliği değişti!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği, Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği hükümlerine göre yeniden hazırlanarak yürürlüğe girdi..

3 kattan daha yüksek binaya asansör şartı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yeni İstanbul İmar Yönetmeliği’ni hazırladı ve yayınladı. İBB'nin hazırladığı yeni yönetmeliğe göre; 3 kattan yüksek binaya asansör şartı getirildi.

Mar Yapı'dan 3 yeni proje geliyor!

Divan, YOO, Rotana, Wanda gibi ulusal ve uluslararası lider markalarla yaptığı işbirlikleri ile kısa zamanda yatırımcıların gözdesi haline gelen Mar Yapı yeni projelerine hız kesmeden devam edecek.

İstanbul İmar Yönetmeliği değişiyor!

1 Ekim 2017'de Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nin devreye alınmasının ardından İstanbul İmar Yönetmeliği'nde de değişikliğe gidiliyor.

Bursa'da Yeni İmar Yönetmeliği çalıştayı düzenlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin, “Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği” hakkında Büyükşehir Belediyesi ve 17 ilçe belediyesinde çalışan teknik personelin bilgilendirilmesi için çalıştay gerçekleştirildi. 

yeni Planlı İmar Yönetmeliği Haberi

yeni Planlı İmar Yönetmeliği

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, bazı iyileştirmeler yapılarak Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik 1 Ekim’den geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek. Daha önce başvurusu yapılmış ancak henüz alınmamış yapı ruhsatları 1 Ekim’e kadar alınırsa, eski yönetmelik hükümleri uygulanacak.


EMSAL HARİCİ ALANA YÜZDE 30 SINIRI GELDİ


Gazete Habertürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, yeni yönetmelikle bir parsele verilen inşaat hakkının suiistimal edilmesini önlemek amacıyla, emsal harici tüm alanların toplamı, inşaat hakkının yüzde 30’uyla sınırlandırıldı. Bütün cepheleri toprak altında gömülü olan otoparklar emsal dışı bırakıldı.


Mevcut haliyle yapılaşmaya elverişli olmayan parseller belediye veya bakanlık tarafından birleştirilecek. İlgili idare bu konuda mal sahiplerine 3 ay süre tanıyacak. Mal sahipleri bu süre içinde kendi aralarında anlaşamazlarsa birleştirme işlemini ilgili idare yapabilecek. 


KOT AYARI GELDİ


İstanbul Boğazı gibi eğimli arazilerde yol cephesinden 4-5...