28 / 07 / 2024

Yenifoça biyolojik atık su arıtma tesisi 2015

Yenifoça biyolojik atık su arıtma tesisi 2015

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik bölgelerinden Yenifoça’nın en büyük çevre sorununu çözüyor. Büyükşehir’in yatırımlarıyla içme suyu şebekesi baştan sona yenilenen ve dereleri ıslah edilen Yenifoça, şimdi de foseptikten kurtuluyor.

Bakan Kurum'dan açıklama geldi: Tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum'dan müjdeli haber geldi: Son raporlara göre, tam 45,5 milyon atık geri dönüşüme kazandırıldı! Bakan Kurum'un yaptığı açıklamaya göre, Türkiye'nin geri dönüşüm çabaları büyük bir başarıya ulaştı.

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi kuruldu!

7c Basalıa Tr Atık Yönetimi Kimya Maden Ve Enerji Üretim Anonim Şirketi bugün Bahçelievler'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Başal ve Necdet Ergün ortaklığında kuruldu.

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi açıldı!

Beytaş Beykoz Belediyesi Halk Paz. İşlt.Ve Tic.Anonim Şirketi Beykoz Katı Atık Toplama Ayırma Şubesi bugün 24 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

Haydarpaşa Atık Tesisi Tuzla’ya taşınıyor!

Haydarpaşa Port projesinin hayata geçecek olması sebebi ile Atık Kabul ve Transfer Merkezi Limanı Tuzla tersanesindeki yeni alanında inşa edilecek.

Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri Anonim Şirketi Arnavutköy Şubesi açıldı!

Akademi Çevre Entegre Atık Yönetimi Endüstri Anonim Şirketi Arnavutköy Şubesi bugün Arnavutköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Ceylanpınar Katı Atık transfer İstasyonu tamamlandı!

“Temiz bir çevre” sloganıyla çalışmalarını yürüten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ceylanpınar ilçesinde hayata geçirdiği Katı Atık transfer İstasyonunu açıyor.

Mehmet Keleş'ten katı atık tesisi açıklaması!

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, merkeze bağlı Esençam Köyü sınırları içinde yapılan “Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi”nin işletilmesinde ve yatırımın niteliği konusunda yapılan eleştirilerle ilgili açıklama yaptı.

Sakarya Kaynarca'ya atık su arıtma tesisi inşa edilecek!

Kaynarcalı muhtarlara yeni bir proje müjdesi de veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki ToçoğluToçoğlu, “ Bölgeye inşa edeceğimiz kolektör hattı ve atık su arıtma tesisi ile ilçemizin altyapısını tamamen garanti altına alacağız.” dedi.

Ordu'daki Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi tamamlandı!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, temiz ve sağlıklı bir çevre için Gülyalı ilçe merkezinde başlatmış olduğu Paket Atık Su Arıtma Tesisi Projesi’ni bitirerek hizmete açtı.

Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın katıldığı törenle Kemerburgaz Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda tesis açıldı...

Konya'ya katı atık depolama tesisi inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Kaşınhanı bölgesinde yapım çalışmaları devam eden yeni katı atık depolama tesislerini yerinde inceledi.

Kocaeli'ye katı atık yakma tesisi inşa edilecek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan Evsel Katı Atık Yakma Tesisi ile ilgili muhtarlara yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısı Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç tarafından yapıldı.

Kutbal İnşaat Asfalt Atık Geri Dönüşüm Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tepeören Şubesi açıldı!

Kutbal İnşaat Asfalt Atık Geri Dönüşüm Hafriyat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Tepeören Şubesi bugün 100 bin TL sermaye bedeli ile Tuzla'da açıldı.

Yenifoça biyolojik atık su arıtma tesisi 2015 Haberi

Yenifoça biyolojik atık su arıtma tesisi 2015

İleri biyolojik atık su arıtma tesisinin kurulacağı mahallede İZSU, önce kanal şebekesi döşeme çalışmalarını sürdürürken arıtma tesisinin de imalatına başlıyor. 


Çevre yerleşimlerde gerçekleştirdiği artıma hamlesiyle Gediz, Küçük Menderes, Nif ve Yarımada havzalarını kirlilikten kurtaran İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yenifoça arıtması için de Mart ayında başladığı ihale sürecini tamamlayarak firma ile sözleşme imzaladı. 


Cumhuriyet Mahallesi Korucak Mevkii’nde 26 bin metrekarelik alanda inşa edilecek ileri biyolojik atık su arıtma tesisi, günde 10 bin metreküp evsel atık su arıtacak. Avrupa standartlarında inşa edilecek tesis, azot ve fosfor giderimini sağlayacak. Koku giderim sisteminin de yer alacağı tesiste, arıtılmış sular UV ile dezenfekte edilecek. 11.3 milyon liraya mal olacak tesis 300 günde tamamlanacak. 


Arıtma yapılacak bölgelerde arıtma tesisi ile kanal sistemini bir bütün olarak hayata geçiren ve modern...