05 / 05 / 2024

yenikapı meydanı miting

yenikapı meydanı miting

Yenikapı Meydanı İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı'nın açılışı yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından saat 15.00'da gerçekleştirilecek. Projede 1 milyon 250 bin kişilik miting alanı bulunuyor

Yenikapı kruvaziyer limanı ihalesi 8 Mayıs’ta!

Yenikapı miting alanının yanına yapılacak olan kruvaziyer limanı ihalesi 8 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek.

Yenikapı miting meydanının imar planı iptal edildi!

İstanbul’da tarihi mirasa ciddi hasar verdiği ve doğal dengeyi bozduğu gerekçesiyle eleştirilen Yenikapı Dolgu Alanı’na ilişkin imar planı iptal edildi.

Yenikapı Miting Alanı’na Etkinlik Çadırı inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı’na şimdi de ‘Etkinlik Çadırı’ inşa edecek. Kurulacak çadırın maliyeti, denizin doldurulması için harcanan bedele yakın.

Theodosius limanının devamı bulundu!

Avrasya Boğaz tüp geçit projesi kapsamında Yenikapı Meydanı'nda devam eden bağlantı yolu çalışmalarında Theodosius limanının devamı ortaya çıkarıldı. Theodosius limanına ait mendirek tartışması önümüzdeki günlere damgasını vuracağa benziyor.

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Yenikapı meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek" dedi.

Yenikapı miting alanına İSKİ için arıtma tesisi mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce, yaklaşık 40 milyon dolara (bugünkü kurla yaklaşık 120 milyon TL) denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı, 10 metre kazılarak biyolojik arıtma tesisi yapılacak.

Şile sahili doldurulup meydan inşa edilecek!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de 90’lı yıllarda doldurulan alan üzerine 8.5 milyon liraya liman ve meydan projesi yapılacak.

İstanbul'a bir dolgu meydan daha geliyor!

Gezi, toplantı, alışveriş ve miting alanı için Maltepe, Yenikapı ve Tuzla sahillerinde yapılan dolgu alanlarına bir yenisi daha ekleniyor. Şile’de liman ve meydan projesi yapılacak.

İstanbul Fuarı, Yenikapı için planlandı!

Fuar için de kullanılacak İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı projesinin adresi Yenikapı, 1971'de İstanbul Fuar Merkezi Alanı olarak tasarlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Başaran Ulusoy: Yenikapı meydanı cruise limanı olsun!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Galataport’un inşaat süresinin 3-4 yıl süreceğini belirterek, “İstanbul’da cruise (lüks yolcu gemisi) için limana ihtiyaç olacak. Yenikapı’da yılda 3-4 kere miting düzenleniyor, meydan 350 gün liman olarak kullanılsın” dedi.

Kazlıçeşme miting alanına AVM ve otel yapılacak!

Yenikapı’da devreye giren miting alanından sonra Kazlıçeşme’de yer alan 141 bin metrekarelik arsa için yeni planlar yapıldı. Rantın yüksek olduğu Zeytinburnu sahildeki arsada turizm ve ticaret projeleri yapılması planlanıyor.

İstanbul'un miting alanları açıklandı!

İstanbul Valiliği, kentte yapılacak miting alanlarını " Yenikapı ve Maltepe sahil alanları " olarak belirledi. Buna göre,Sadece Yenikapı ve Maltepe sahil alanlarında miting yapılabilecek...

İstanbul'un miting alanları belirlendi!

İstanbul Valiliği, kentte yapılacak miting alanlarını " Yenikapı ve Maltepe sahil alanları " olarak belirledi. Buna göre,Sadece Yenikapı ve Maltepe sahil alanlarında miting yapılabilecek.

yenikapı meydanı miting Haberi

yenikapı meydanı miting

Nuhoğlu İnşaat projesi olan Yenikapı Meydanı, yarın saat 15.00'da açılacak. Yenikapı Meydan projesinin ismi İstanbul Metropolü Miting ve Gösteri Alanı olarak belirlendi. 


1 milyon 250 bin kişilik miting alanından oluşan Yenikapı Meydanı; 2.200 araç kapasiteli ve 760 otobüs kapasiteli 2 dev otoparka sahip.


Yenikapı Meydanı için Yenikapı İDO İskelesi ve balıkçı barınaklarından Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar uzanan alanda denizin doldurulma işi yapıldı. 


Yenikapı Meydanı'nın tamamlanması ile birlikte deniz, karayolu, metro ve hafif raylı sistem entegre hale getirilecek ve 2,5 milyon nüfusun atık suyu arıtılacak.


Yenikapı Meydanı kapsamında ayrıca kafe, büfe, restoran, sergi alanları, sahne, sağlık, idari ve güvenlik birimleri, engelli locaları ile ahşap iskeleler yer alıyor. 


673 bin metrekarelik alanda dolgu yapılan projede 378 bin metrekaresi yeşil alandan oluşuyor. 5 bin ağaçtan...