05 / 05 / 2024

yenikapı otelleri

yenikapı otelleri

İSTANBUL İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi. Bakanlar Kurulu Kararı ile "Yenileme Alanı" ilan edilen, Yenikapı Aktarma İstasyonu ile sahil yolu arasındaki bölge için Fatih Belediyesfnin hazırladığı planları görüştü.

Yenikapı oteller bölgesi olacak!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi, Bakanlar Kurulu Kararı ile “Yenileme Alanı” ilan edilen, Yenikapı Aktarma İstasyonu ile sahil yolu arasındaki bölge için Fatih Belediyesi’nin hazırladığı planları görüştü.

Marmaray Yenikapı'da 5 parsel kiralanacak!

TCDD İşletmesi 1. Bölge Müdürlüğü, Marmaray Yenikapı'da bulunan 5 parseli açık ihale usulüyle kiraya veriyor. İhalesi 11 Nisan 2016 tarihinde saat 14:00'de gerçekleşecek.

Yenikapı, Aksaray ve Yedikule'deki tarihi evler otele dönüştürülecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, tarihi yarımada için kritik bir karara imza attı. Eminönü’nden sonra Yenikapı, Aksaray ve Yedikule’yi de turizmin hizmetine açtı. Tarihi semtlerin dokusunu bozacak karar yoğun inşaat faaliyeti yaratacak.

Yenikapı Miting Alanı’na Etkinlik Çadırı inşa edilecek!

Büyükşehir Belediyesi, denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı’na şimdi de ‘Etkinlik Çadırı’ inşa edecek. Kurulacak çadırın maliyeti, denizin doldurulması için harcanan bedele yakın.

Elite World Otelleri EMITT Fuarı’nda yeni yatırımları ile yer alacak!

Elite World Oteller Zinciri, turizm sektöründe yatırımlarına ara vermeden devam ediyor. Elite World Otelleri, 28-31 Ocak tarihleri arasında TÜYAP’ta gerçekleşecek EMITT Fuarı’nda yeni yatırımları ile yer alacak.

Cloud 7 Otelleri İstanbul’da I-AM’in tasarımıyla açılıyor!

I-AM’in marka, iç mimari ve dijital tasarımlarıyla tamamlanan Cloud 7 Otelleri’nin İstanbul’daki ilk şubesi 1 Şubat’ta açılıyor. I-AM’in markalar ve müşterileri arasında güçlü duygusal bağlar kuran sıradışı tasarımlarının gücü, kullandığı metodlardan kayn

Ulusoy: Yenikapı miting alanı yüzer iskele olsun

Yenikapı meydanının yılda 4 gün kullanıldığını belirten TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Sadece 5-6 ayda Yenikapı'ya yüzer bir iskele yapılabilir. Galataport özelleşti. 80 geminin iptali demek" dedi.

Yenikapı miting alanına İSKİ için arıtma tesisi mi yapılacak?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 2 yıl önce, yaklaşık 40 milyon dolara (bugünkü kurla yaklaşık 120 milyon TL) denizi doldurarak düzenlediği Yenikapı Miting Alanı, 10 metre kazılarak biyolojik arıtma tesisi yapılacak.

Yenikapı-Sefaköy Metro projesine bakanlıktan onay!

Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandı. Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 1.7 milyar TL'ye mal olacak...

1939 yılında Bayındırlık'tan Yenikapı'da yapılacak limana itiraz!

1939 yılında Prost'un hazırladığı plana göre Yenikapı'da yapılması düşünülen İstanbul Limanı'na Bayındırlık Bakanlığı'ndan itiraz gelmiş. Bayındırlık, limanın Yenikapı yerine Yedikule'de, sur dışında yapılmasını uygun görmüş.

TÜRSAB turizm için Yenikapı'ya talip oldu!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Yenikapı yeni liman olacak!

Turizmciler, İstanbul'un yeni limanı olarak Yenikapı'ya göz dikti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Ulusoy, İstanbul'un yükselen kruvaziyer turizmi için Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan Yenikapı'yı istediklerini söyledi.

Dap Yapı ve Rotana Otelleri basın toplantısı ertelendi!

Dap Yapı ve Rotana Otelleri olarak, “Burgu Arjaan by Rotana & Tango Arjaan by Rotana” otellerinin açılışı dolayısıyla düzenlenmesi planlanan 2 Eylül 2015'de yapılacak basın toplantısı ileri tarihe ertelendi.

Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı durakları!

13,95 kilometre uzunluğunda planlanan Yenikapı - Sefaköy Metro Hattı projesi 1.7 milyar TL'ye mal olacak. Yenikapı-Sefaköy Metro Hattı projesi 10 istasyona sahip olacak...

yenikapı otelleri Haberi

yenikapı otelleri

Yalı Mahallesi'nin önemli bir kısmını ilgilendiren plan değişikliğine göre bekar odalarının yaygın olduğu alan yenilenecek. Fatih Belediyesi, hazırladığı planlarda kendi mülkiyetinde olan "parklar ve dinlenme alanf'nda kalan araziyi de "Konaklama Tesis Alanı"na aldı. Böylece park alanına otel yapma izni çıkmış oldu. 

Marmaray, İstanbul metrosu ve Atatürk Havalimanı metrolarının buluşma noktası olan Yenikapı'ya geçtiğimiz yıl Marmara Denizi doldurularak Yenikapı Meydanı yapılmıştı. 

2006'da yenileme alanı ilan edilen Yalı Mahallesinin imar planları değiştirildi. İBB Meclisi'nde görüşülen değişiklik teklifi CHP'li üyelerin ret oylarına karşılık oyçokluğu ile kabul edildi. Söz konusu değişikliğe göre Fatih Belediyesfnin. parklar ve dinlenme alanında kalan kendi mülkiyetindeki arazi, yeni plan düzenlemesi ile otel alanına alındı. 

60 bin metrekarelik bir alanı kapsayan plan değişikliği yapılan yerde mescit, kilise gibi dini yapılar ile birlikte...