14 / 05 / 2024

Yenikent Şeyh Edebali Cami

Yenikent Şeyh Edebali Cami

Yenikent’te temeli atılan 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camii’nin inşaat imza töreni gerçekleşti. Caminin kaba inşaatının 300 günde tamamlanacağı belirtildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nin yurt inşaatı durdu mu?

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile yeni devlet hastanesi arasındaki arazide  inşaatına başlanan yurt yapımının durduğu iddia edildi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları sürüyor!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi merkez kampüsü içinde yapım çalışmalarına 2018 yılı Şubat ayında başlanan H Blok ve Merkezi Araştırma Laboratuarı (MARAL) inşaatları hız kesmeden sürüyor. 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ne Tıp Fakültesi kurulacak!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi bünyesine Tıp Fakültesi kurulması için çalışmalar başladı. Üniversitede eğitime devam eden Sağlık Yüksekokulu fakülteye dönüştürülecek.

TOBB laboratuvar binasının temeli atıldı!

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'ndeki Laboratuar binasının temeli atıldı. Temel atma törenine Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu katıldı.

Kırıkkale Balışeyh 118 konutun hak sahipleri belirlendi!

TOKİ tarafından Kırıkkale’nin Balışeyh İlçesi’nde hayata geçirilen 118 konut hak sahiplerine teslim edildi.

İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'daki dönüşümü anlattı!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana ve Ulus Mahallesi sakinlerine kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi.

Gaziantep Şeyh Şamil Camisi açıldı!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Şeyh Şamil Camisi’nin açılışı Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in de katılımıyla gerçekleşti.

Kırıkkale Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi açıldı!

Kırıkkale Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Balışeyh Aile Sağlığı Merkezi'nde 4 doktor, 8 yardımcı sağlık personeli, 4 laborant, 4 röntgen teknisyeni ilçe halkına hizmet verecek.

Şeyh Süleyman Mescidi hizmete açıldı!

Med-Art Projesi kapsamında yenilenen Şeyh Süleyman Mescidi dün himzete açıldı. Mescit, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İtalyan Mimarlık, Sanat ve Kent Restorasyonu Derneği tarafından restore edildi.

Şeyh Süleyman Mescidi bugün hizmete açılacak!

İstanbul Zeyrek'teki Şeyh Süleyman Mescidi restore edildi. Mescidi Med Art Eğitim Projesi kapsamında yenilenen mescit bugün hizmete açılacak.

Şeyh Süleyman Mescidi yeniden açılıyor!

Rrestorasyonu tamamlanan Şeyh Süleyman Mescidi'nin açılışı nedeniyle tören düzenlenecek.Şeyh Süleyman Mescidi'nde Cumhuriyet döneminin en kapsamlı restorasyon çalışması yapıldı.

Sakarya Şeyh Edebali Camii çalışmaları ne durumda?

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde 2012 yılında temeli atılan 10 bin kişi kapasiteli Şeyh Edebali Camii'nin yapım çalışmaları hızla devam ediyor. Caminin, tamamlandığında şehrin en büyük ibadethanesi olacağı belirtildi.

Eyh Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Eyh Gayrimenkul Anonim Şirketi Zeytinburnu'nda 50 bin TL sermaye ile bugün Hamza Ayer, Yılmaz Eraslan ve Hatice Keleş imzasıyla kuruldu.

Yenikent Şeyh Edebali Cami Haberi

Yenikent Şeyh Edebali Cami

Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Enver Aşık, “Temeli Kasım 2012’de atılan 5 bin kapalı, 5 bin açık olmak üzere 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camii, Sakarya’nın simgesi olacak bir projedir. Temeli atıldıktan sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle iki yıl inşaata devam edilememişti. Ancak Dernek Başkanımız Çiğdem Erdoğan Atabek’in girişimleriyle Bakanımız Ayşenur İslam’ın büyük desteği ile kaba inşaatı tamamlayacak kaynak sağlanmıştı. Cami yapımı için, 300 takvim gününde kaba inşaatını minareler dahil bitirileceğini KDV hariç 10 milyon 375 bin TL’ye yapılacağını taahhüt eden Akın İnşaat Mermer Sanayi ve Ticaret L.Ş ile sözleşme yapılmasına yönetim kurulumuzca karar verilmiştir” dedi.



DESTEK İSTEYECEĞİZ

Dernek Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, “Sayın Bakanımız Ayşenur İslam bize çok destek oldu. Her başımız sıkıştığından hem moral hem de finansman destek oldu....