29 / 04 / 2024

Yenikent Şeyh Edebali Camii inşaatı 300 gün sürecek!

Yenikent Şeyh Edebali Camii inşaatı 300 gün sürecek!

Yenikent’te temeli atılan 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camii’nin inşaat imza töreni gerçekleşti. Caminin kaba inşaatının 300 günde tamamlanacağı belirtildi.



Dernek Yönetim Kurulu Üyesi Enver Aşık, “Temeli Kasım 2012’de atılan 5 bin kapalı, 5 bin açık olmak üzere 10 bin cemaat kapasiteli Şeyh Edebali Camii, Sakarya’nın simgesi olacak bir projedir. Temeli atıldıktan sonra maddi imkansızlıklar sebebiyle iki yıl inşaata devam edilememişti. Ancak Dernek Başkanımız Çiğdem Erdoğan Atabek’in girişimleriyle Bakanımız Ayşenur İslam’ın büyük desteği ile kaba inşaatı tamamlayacak kaynak sağlanmıştı. Cami yapımı için, 300 takvim gününde kaba inşaatını minareler dahil bitirileceğini KDV hariç 10 milyon 375 bin TL’ye yapılacağını taahhüt eden Akın İnşaat Mermer Sanayi ve Ticaret L.Ş ile sözleşme yapılmasına yönetim kurulumuzca karar verilmiştir” dedi.



DESTEK İSTEYECEĞİZ

Dernek Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek ise, “Sayın Bakanımız Ayşenur İslam bize çok destek oldu. Her başımız sıkıştığından hem moral hem de finansman destek oldu. Hep birlikte inşallah namaz kılacağız. Çok önemli bir aşama kaydettik. 300 gün süre biçildi, yani 10 ay. Önemli bir şey olmazsa biz Yenikent bölgesinde camimizin kaba inşaatını bitmesini göreceğiz ondan sonrada ikinci aşamaya gececeğiz. Şeyh Edebali Cami Yenikent bölgesinde sembol cami olmasına inanıyoruz. Burası sadece bir cami değil burası aslında sosyal yaşam alanı olsun istiyoruz. Hem şehrimize hem de Yenikent bölgesine bir kazanım olacağınız düşünüyoruz. Şeyh Edebali Cami bittiğinde hep birlikte orada namaz kılmayı Allah bize nasip eder. Caminin bütçesi 28 milyon civarı. Daha çok para bulmamız lazım. Vatandaşlarımıza daha inmedik… Camiyi yükseltmek istiyoruz. Hem vatandaşlarımızdan hem de iş adamlarımızdan destek isteyeceğiz” diye konuştu.



Atabek ve Firma sahibi imza atmasının ardından İl Müftüsü İlyas Serenli bir dua yaptı. İmza törenine Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakan Yardımcısı ve Şeyh Edebali Cami Yardımlaşma Derneği Başkanı Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya İl Müftüsü İlyas Serenli, Şeyh Edebali Cami Dernek Yönetim Kurulu üyeleri ve firma sahibi katıldı.


Yeni Sakarya


Geri Dön