29 / 04 / 2024

yenileme kurulu

yenileme kurulu

Kentsel yenileme uygulamaları, tarihi binaların yer aldığı alanlarda yapılıyor. Peki yenileme alanları nasıl belirlenir? Yenileme alanı tespiti nasıl yapılır? İşte Yenileme alanları yönetmeliğinde bulunan hükümler...

Tarihi Yarımada'da bina yenileme yetkisi belediyeye verildi!

Tarihi yarımadada bina tadilatları ve yenileme çalışmalarının büyük bir bölümü, artık Koruma Kurulu onayına gitmeyecek.

Balbey'de kentsel yenileme heyecanı!

Balbey Mahallesi muhtarı Abdullah Uyaroğlu, “Menderes Türlel'in gayretiyle, Türkiye'de on binlerce mahalle varken Balbey Mahallemiz Bakanlar kurulu kararı ile, “Balbey Koruma Eksenli Kentsel Yenileme Projesi” olarak tescil edilmesini sağladı'' dedi.

Kentsel dönüşüm ve kentsel yenileme arasındaki fark nedir?

ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma) Vakfı Başkan Yardımcısı Mithat Kırayoğlu, Bursa'nın kuruluşundan bugüne mimari yapısı ve gelişimi çerçevesinde "Kentsel Yenileme ve Kentsel Dönüşüm" kavramlarını masaya yatırdı. İşte o haber...

Alsancak Stadı'nda yenileme çalışmaları!

Türk Mühendis ve Mimar Odalar Birliği (TMMOB) İl Koordinasyon Kurulu, Alsancak Stadı'ndaki yenileme çalışmalarıyla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmesini, planlanan projelerin meslek odaları ve tüm kamuoyuyla paylaşılmasını talep etti.

Mersin Akdeniz'de 5 mahalle yenileme alanı ilan edildi!

Mersin Akdeniz ilçesine bağlı Camişerif, Mahmudiye, Mesudiye, Nusratiye ve Nüzhetiye mahalleleri sınırları içerisinde belirlenen alanlar yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu kararıyla Resmi Gazete'de yayımlandı...

Muratpaşa Balbey'de kentsel yenileme alanı kararı!

Antalya Muratpaşa ilçesine bağlı Balbey Mahallesi sınırları içerisinde belirlenen alanın alanın yenileme alanı olarak Bakanlar Kurulu kararı ile kabul edilmesi bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Manisa'da kentsel yenileme projesi tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı.

Manisa Hafsa Sultan'da kentsel yenileme tanıtıldı!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, yapacakları kentsel yenileme projesini, Büyükşehir İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine anlattı. Mahallerdeki yerinde dönüşüm projesi 276 haneyi kapsayacak.

Hafsa Sultan Mahallesi kentsel yenileme projesi anlatıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Hafsa Sultan Mahallesi’ndeki iki ada üzerinde yapacağı kentsel yenileme projesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu üyeleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerine anlatıldı.

Anıtkabir yenileme çalışmaları 29 Mayıs'ta bitecek!

Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu bilgisi dahilinde ve Milli Savunma Bakanlığı Ankara İnşaat Emlak Bölge Başkanlığı sorumluluğunda yürütülen yenileme çalışmalarının birinci bölümü, 1 Nisan-1 Ağustos 2014 tarihleri arasında tamamlandı.

Feyzullah Yetgin: Kentsel yenileme alanında uzmanlaştık!

Çalık Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Feyzullah Yetgin, Türkiye’nin ilk ve en büyük kentsel yenileme projesi olan Tarlabaşı360 için ‘Biz bu işte uzmanlaştık. Bu güvenle yeni projelere merhaba diyoruz’ dedi..

Adapazarı - Tepeören Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için kamulaştırma yapılacak!

Adapazarı - Tepeören (Kuzey) Yenileme Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Bakanlar Kurulu'nun kararı bugün Resmi Gazete' de yayımlandı...

RIBAS ortaklığı Santiago Bernabeu’yu yenileme projesini kazandı!

İspanya’nın en büyük mimarlık şirketlerinden biri olan L35 Arquitectos Madrid’in simgesi Santiago Bernabéu Stadyumu’nu yenileme çalışmasını üstlenmek üzere Real Madrid yönetim kurulu tarafından tercih edilen iş ortağı oldu...

yenileme kurulu Haberi

yenileme kurulu

Yenileme alanları..


Kentsel yenileme uygulamaları, tarihi binaların yer aldığı alanlarda yapılıyor. Bu uygulamada tarihi değer taşıyan yıpranmış binalar yenileniyor. Peki yenileme alanları nasıl belirlenir? Yenileme alanlarının tespiti nasıl yapılıyor?


Yenileme alanları, il özel idarelerinde il genel meclisi, belediyelerde belediye meclisi üye tam sayısının salt çoğunluğunun kararı ile belirleniyor. 


Konu ile ilgili hükümler Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği kapsamında yer alıyor.


Yenileme Alanının Tespiti ve Onaylanması

Yenileme alanı tespitine ilişkin hazırlıklar 

Yetkili idare öncelikle yenileme uygulaması yapacağı bölgeyi tespit ederek halihazır harita üzerinde koordinatlı olarak yenileme alanı sınırlarını belirler. Belirlenen yenileme alanında tüm çalışmaları yapmak üzere uygulama birimi görevlendirilir.


Yenileme alanının tespitinde, tarihi ve kültürel özellikler ile afet riskleri dikkate alınır.


Mevcut durumun tespiti

Mevcut durumun tespiti için, alanın...