29 / 04 / 2024

yenilenebilir elektrik üretimi

yenilenebilir elektrik üretimi

Kendi ihtiyacını karşılama ve bazı özel durumlara yönelik olarak lisans almadan yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretme imkanı olan şirketlerin, Hazine arazilerini kullanabilmelerine yönelik usul ve esaslar belirlendi...

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!

Enerji Enstitüsü’nün raporuna göre yenilenebilir enerjinin payı tüm dünyada güçlü biçimde artmaya devam ediyor. Solar kaynaklı enerji üretimi geçen yıl yüzde 25, rüzgar kaynaklı üretim yüzde 13 oranında artış gösterdi.

Marınergy Yenilenebilir Enerji İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Marınergy Yenilenebilir Enerji İnşaat Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Tuzla'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mahmut Sami Serin, Tamer Özkan, Aras Marrine Yatırım Holding Anonim Şirketi ve YEO Elektrik Otomasyon Anonim Şirketi ortaklığında kuruldu.

Yenilenebilir enerjiye nisanda 5 milyar liralık destek!

Türkiye'de yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik üreten santrallere nisanda yaklaşık 5 milyar liralık destek sağlandı.

King Power Yenilenebilir Enerji Sistemleri Elektrik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

King Power Yenilenebilir Enerji Sistemleri Elektrik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Taş ve Wumaıerjıang Feılıpu ortaklığında kuruldu. 

Bolu Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi'nin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

MAV Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş., Bolu Göynük'te Arıkçayırı Kümes Atıklarından Yenilenebilir Enerji Üretim Tesisi Projesini yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül Perşembe günü Arıkçayırı Köyü'nde yapılacak.

Türkiye'nin elektrik üretim kapasitesi 4 bin megavat artacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye'nin 2015 yılında elektrik üretim kapasitesini 4 bin megavat artıracağını ve bunun yüzde 95'inin yerli ve yenilenebilir kaynaklardan sağlanacağını söyledi.

Rüzgar santrallerinde üretilen elektrik miktarı arttı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Türkiye Elektrik İletim AŞ verilerinden derlenen bilgiye göre, Türkiye, son yıllarda yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yaptığı yatırımların karşılığını alıyor.

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı!

Jeotermalden elektrik üretimi ikiye katlandı. Türkiye'nin coğrafi konumu ve jeolojik yapısı nedeniyle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından sahip olduğu imkanlardan azami ölçüde yararlanılmasına yönelik çabalar sürüyor.

Yenilenebilir enerji kömürü geçecek!

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlenen bilgilere göre, yenilenebilir de dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040' kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Yenilenebilir enerji üretimi katlanacak!

AA muhabirinin Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) "2014 Dünya Enerji Görünümü" raporundan derlediği bilgilere göre, Yenilenebilir enerjide dünya genelinde 4 bin 810 teravatsaat olan elektrik üretimi, 2040'a kadar 13 bin 230 teravatsaati bulacak.

Marmarabirlik'ten yenilenebilir enerjide 2 yeni proje!

TÜBİTAK destekli " Zeytin Atıklarından Elektrik Enerjisi Üretimi " projesini yıl sonu itibarıyla hayata geçirecek olan Marmarabirlik, sisteme yenilenebilir enerjide 2 yeni proje daha ekleyecek

Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak!

Yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, Germencik'teki Efeler Jeotermal Enerji Santrali'nin (JES) ikinci fazını tamamladı. Efeler Enerji Santrali 825 bin konut ve işyerinin elektrik ihtiyacını karşılayacak...

Batı atıksu arıtma tesisinde güneş enerjisinden elektrik üretiliyor!

Bursa'da yenilenebilir enerji konusunda çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Batı (Özlüce) Atıksu Arıtma Tesisi'ne yaklaşık 600 kolektör monte ederek güneş enerjisinden elektrik üretimine başladı. Başkan Altepe kolektörler hakkında bilgi verdi.

yenilenebilir elektrik üretimi Haberi

yenilenebilir elektrik üretimi

Kendi ihtiyacını karşılama ve bazı özel durumlara yönelik olarak lisans almadan yenilenebilir kaynaklara dayalı elektrik üretme imkanı olan şirketlerin, Hazine arazilerini kullanabilmelerine yönelik usul ve esaslar belirlendi.


ANKARA - Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğe göre, şirketlere Hazine arazilerinin irtifak hakkı ve diğer kullanma izinleri verilebilecek. Kullanma hakkı elde eden yatırımcıya, arazi kullanım bedelinden yüzde 85 oranında indirim yapılacak.


Özellikle kojenerasyon (kendi kaynağından ve kendi içinde tüketmek amacıyla elektrik üretilmesi- atık buhardan elektrik üretilmesi vb.) tesisleri ile kendi ihtiyacına yönelik elektrik üretebilen şirketler açısından önem taşıyan düzenlemeyle, Hazine arazilerinin de bu amaca uygun biçimde kullanılmasına izin verildi. Tebliğe göre, yatırımcıların, inşa ettikleri santrallerin geçici kabullerini TEDAŞ gerçekleştirecek. İnşaatları tamamlama süreleri, lisanssız elektrik üretimi yönetmeliğine göre uygulanacak. Yatırımcılar Hazine arazilerini yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı...